Јас имав пишувано во некои постови порано, природни начини за чистење на лицето! Лично за мене, беа супер! Сега купив Еуцерин, и многу сум задоволна!
Еден совет и од мене: ПИЈТЕ МНОГУ ВОДА И ЌЕ ВИ СЕ ИСЧИСТИ ЛИЦЕТО(од искуство). Веќе две недели пијам многу вода(секој ден по 4 литри)(и првите две недели толку,па потоа ќе ја покачувам бројката) и изненадена сум од добрите резултати!!!!
Го мијам лицето со сапунот Ассо Дерм , потоам користам клиндамицин и кремата здраве .Досега сум ептен задоволна
да супер ми е и мене а што не бев испробала , не авон , орифлејм... сум давала 1000 ден за креми кои не се покажаа баш така добри , пред да ја купам кремава користев нивеа гел за миење лице тоник и крема ама не забележував некое подобрување на лицето , а здраве е ептен ефтина а стварно кај мене се покажа како добра. Само сакам да си земам и некоја полесна крема за навечер кога излегувам, да ја користам како подлога за пудра па дај предложете ми некоја
Ја барав кремава по скопјево, претежно по аптеки ама ја нема, ај ве молам кажете ми од каде да ја купам позз
ја има во поголемите маркети , а може дури да ја најдеш и во помалите продавнички побарај па пиши што си направила позз
i ako moze da kazete kolku pari e...momentalno si go mijam liceto so sulfuren sapun na doctors i potoa so klindamicin i nz sega za sega taka i taka rezultatite pa ke videme ponatamu.... pozz
pa ne e mn skapa a samo na aknite li ja stavas ili na celoto lice i sabajle i vecer posle klindamicino...ako moze da mi kazes...
Не е воопшто сакапа И јас бев скептична токму од истите причини - бидејќи е мн ефтина не верував дека ќе ми помогне но навистина е добра кремата. Јас ставам на целото лице , веќе немам ич акни на лицето шо имав некои ми поминаа од кремава Пред да си легнеш нанеси од кремата на целото лице , а и сабајле можеш да ставаш после клиндамицинот ...стварно помага
bas ke probam...koga ke odam vo nekoj market se nadevam deka nema da zabravam da prasam za kremata zdrave a na tie poodamnasni akni sto se kako belezi pomaga li...
Нина ме интересира твојата терапија бидејќи и јас имам акни веке неколку години .Користев разни препарати но ништо не ми помогна.Колку што јас разбрав првин треба да користам КЛИНДАМИЦИН а потоа откако ке се истроши тубичката да почнам со TRETINOIN.И јас користам KLINDAMICIN гел од фитофарм,навистина делува но не ми ги исчисти сите акни .Затоа сакам да те прашам од каде го набави TRETINOIN.Отакако ке истрошам 1 тубичка ке почнам со TRETINOIN или Аирол.Инаку Аиролот колку време да го користам.Во претхоните постови спомна дека треба да користиме и некој маст.ако можeш да ми кажеш како се вика , од каде да ја најдам и кога да ја користам.Инакѕ имам 14 год и кожата ми е мрсна па се прашувам дали и на мене ќе ми делува таа терапија .позз
Smilly малечка си, 14 години имаш, нормално е да имаш акни. Тие кај тебе се пубертетски и неможеш скрос да ги искорениш. Можеш да ги контролираш и да спречиш да ти се направат лузни. Сега за сега продолжи со ккористење на антибиотикот- гел. Можеш да го користиш 3 месеци. Ако имаш некој што ќе оди летово во Грција нека ти купи гел Далацин Ц. Тоа е истиот антибиотик, само што нормално од друг производител, а е многу ефикасен. Што се однесува до третиноинот (Аирол е името на лекот од еден производител, а третиноин му е генеричкото име), немој сега да започнеш со употреба. Можеш дури на почетокот на Октомври. Воопшто не е препорачливо летно време да користиш такво средство кое е на база на деривати на витаминот А и прави длабок хемиски пилинг на кожата, бидејќи во контакт со сончевата светлина може да ти направи флеки. здравје, ќе си го набавиш на есен. Дополнително, редовно ќе си ја миеш кожата два пати на ден со сапун Асо дерм од Алкалоид, мачкај се со Клиндамицинот и стрпи се до есен за Третиноинот. Исто многу корисно е од време на време да си правиш благ пилинг, можеш и со домашни маски за пилинг, колку да ги отстраниш мртвите клетки за да не ги затнуваат порите кои се полнат со себум и бактерии од надворешната средина, па ако е затната пората ќе се инфицира и ќе излезе акна. Поздрав, биди упорна и не се разочарувај
Ти благодарам Нина .Изгледа јас че одам за Грција па ќе го набавам.Значи јас до октомври да користам клиндамицин и асодерм а потоа Третиноинот.Сакам да те прашам првин да го измијам лицето со асодерм а потоа да нанесам гел нели? поздрав
^ Да. Прво го миеш лицето, а потоа нанесуваш гел на чисто лице. Мило ми е ако можам некому да помогнам. Е да, уште нешто. Штом ти ќе одиш во Грција, тогаш купи си го и Третиноинот да си го имаш за октомври, бидејќи таму го има како Аирол. кај нас не сум сигурна од кој производител можеш да го најдеш. http://www.medoutlet.net/bodybuilding/Airol/5098.aspx
Јас со користам асодерм , прво го мијам лицето со него а потоа го чистам со клиндамицин лосион и користам крема Здраве навечер пред спиење .А го имам и гелот клиндамицин понекогаш ставам и од него ако ми излезе некоа мозолче и прилично сум задоволна .Сакам и јас од септември -октомври да почнам со Третиноинот , за да ми се обнови кожата да лицето