Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Лала не знам како изгледа, оваа е Здраве.

2. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    Каде ги има Здраве и Лала кремите? Мислам ги има во секоја аптека или има некои специјални?

3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    и јас тоа би сакала да знам :) и дали ги има во веро или рамстор

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    [​IMG] еве ја ЛАЛА се надевам ке ти се отвори да ја видиш,,,,
    доста популарна беше и мислам дека е усхте и по пазарите !!

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    kolku pari е лала,и каде ја има? ЈАс имам флеки од мозолчиња на грб, може да ја користам? Благодарам

6. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Кремата Здраве ја памтам уште кога бевме малечки мајка ми ја имаше купено, за изгореници од сонце. Откако се зачленив на форумот, видов дека ја фалите па пак си ја купив. Ја ставам на лице ако имам некое мозолче, а вчера ставив и на грбот каде шо имав неколку мозолчиња. Денес гледам- изчезнале. Навистина е ефикасна кремата Здраве, а е многу ефтина. Во почетокот бев скептична и ми беше некако страв да ја нанесувам, ама сега сфатив дека е многу пати поквалитетна од другите креми во преубо дизајнирани шишенца кои не даваат никаков ефект. А да, и се тродупло поскапи :)

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а од каде ја купи, иколу пари? и на колку време ја нанесуваш?

8. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    volsebna (и останатите што прашуваа), ако сте од Скопје не можам да ви кажам кај има Лала, зошто јас не сум од таму. :(
    Иначе, во мојот град ја нема кремата во ниедна аптека (вклучувајќи ја и Зегин). Јас ја купувам од локален маркет.
    А, цена- 80 денари.

9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Od Strumica сум, а здравје го има во аптеките?

10. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    здраве кремата ја има во зегин аптеките и тоа за некои 50-60 денари...да не ве излажам
    јас ја нанесувам секогаш кога ќе си приметам некое мозолче и тоа пред спиење :)

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Морав да ве цитирам сите 3 :D Проблемот е што сите зборите за различни креми.
    Талита, сатвата со овошни киселини е за после 20 години, цена точно не знам пред година време ја гледав во зегин мислам дека е околу 500 ден. но не ме држи за збор.
    Лепа.Милена поливитаминската мислам дека може да ја употребуваат и помлади од 20 години, сепак е само витаминска крема :)
    Април87 точно таа крема со матични клетки од јаболко и маслиново масло е за подоцните 30ти, но не сите ;) конкретно Талита што прашува е за после 20ти.
    Се надевам дека помогнав и ви ги разрешив дилемите :*

12. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Здраве содржи цинк оксид кој делува како избелувач, со тек на време ќе приметиш општо дека лицето ти е посветло со поизедначен тон, нормално не некоја WOW разлика туку блага нијанса. Истото важи и за флеките и нив ги избелува за подолготраен период ама сигурно нема да биде тоа нешто екстра драстично. За флеки јас како што знам како поефикасни помагаат овошни киселини и ласер, друго потешко.

13. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Можеби....Зошто кај мене нема баш видлива разлика зошто стварнооо сум многу белаа...Ни на сонце неможам да поцрнамм..Цел ден ке седам и ништоо... :@ Инаку фалати за поправката..И требаше крема за избелување на другарками пааа можам да и ја предложам! :*

На silvanaaaa и CrazyStupidLove им се допаѓа ова.
  14. tukita

tukita Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И облоги од цај-залфија-помага...поздрав

15. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Цинк оксидот што го содржи кремот Здраве како и многу други креми, помага при избелување на црвенилото. Јас еден месец го користам бекутанот со цинк оксид, лицето ми го прифати добро и си го користам и како подлога за пудра и можам да кажам дека тенот ми е поизедначен и флекичките се баагји избелени. Многу сум задоволна.
    Пробајте, сигурно не би дал негативен ефект :)

Исто за избелување на флеки од акнички и едначење на тенот, редовно се придржувам до еден од советите на femina, со сок од крставичка го мачкам цело лице, отстојува течноста половина час и се мие со ладна вода и потоа мачкам со бекутанот. 3 дена во неделата го практикувам ова.. тврдам дека дава резултати. Јас сум задоволна :clap:

На charliee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716

може да ми ја објасниш постапката како го правиш тоа со краставицата за што е котисно и како се нанесува??

17. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Вака: излупи половина краставица и изрендај ја. Изренданата смеса стави ја на марамче или газа и исцеди ја течноста во едно филџанче. Со памук ќе нанесиш на цело лице од исцедената течност и ќе оставиш да стои половина час. Потоа ќе измиеш со ладна вода и ќе си ставиш кремче.
    Јас ова го практикувам 3 дена во неделата (понеделник, среда и петок), одреди си по желба колку денови неделно ќе ставаш и кои денови. И биди редовна :!: Ќе видиш подобрување за брзо, но поголеми промени за месец дена! Контраефект не може да има. Краставичката е препорачлива за одржување на виталноста на лицето и траги од акнички.

Сепак еве ти линк ако сакаш да примениш и некоја друга метода :D
    http://www.femina.mk/%D1%83%D0%B1%D0%B0 ... 0%BD%D0%B8

На charliee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    девојки денес си ја купив здраво, од зегин 50 ден беше :) сега и така цел ден ќе бидам дома па решив да ставам.. само ме интересира дали кремата треба да биде вака тврда и густа? некако премногу тврда ми се виде.. ко да не се размачкува лесно.. како и да е ќе пишам резултати, се надевам ќе ми функционира добро :D

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Таква треба да е, густа. ;)

20. Sanjichka007

Се зачлени на: