Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    каде ја купи? ја има ли во секоја апотека-маркет?

2. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    јас ја најдов во скопје, во зегин, во гтц во подрум, карши тие парфимериите на точење што се.. во тој зегин :)

3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^^
    И јас исто кога имам некое мозолче. Јас ја купив од Шик Комерц, сигурно имате барем по еден маркет во градот, околу 50-60 денари :) А и е многу добра за во летно време ако подизгориш малку и ја смирува кожата :wasntme:

4. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    Дали може да има некаков контра ефект ако се користи ова со краставицата и цок од компир еднаш дневно или два пати????

5. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Јас го практикувам ова со краставица и убаво делува но зошто би го практикувала повеќе пати дневно или пак секој ден? Баш мислам дека треба да биде онака освежително два до три пати во неделата. Не верувам дека би имало контра ефект, незнам, но сметам дека нема потреба од толкава зачестеност. Мислам дека подобри резултати би се покажале доколку би створила ти некој ред, на пример да ставаш само во вторник и недела или др. отколку секој ден, кожата на некој начин да се презасити и нема ефект. Сепак ти си знаеш, јас лично не би ставалла секој ден :)

6. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    Немам досега користено вакви домашни третмани прв пат користам(освен камилица) затоа прашувам. А може ли на пример понеделник,среда, петок и недела тоа со краставицата а вторник,четврток и сабота тоа со компирот или само едното е доволно.Сакам да го изчистам побрзо лицето сега освен хлоракол ништо не користам а деновиве и тоа не го користам.

7. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Јас би те советувала вака: понеделник, среда и петок да си ставаш само краставица. Откако ќе отстои половина час, измиј лице со ладна вода и стави крем. Другите денови не ставај ништо, или само крем откако наутро ќе се измиеш или пак хлоракол намачкај се кога не излегуваш од дома. Не би ти препорачала да мешаш другите денови со компир, можеби не сум во право, нека ме поправи некој ако мисли поинаку. И не чепкај ништо на лицето, знаеме сите колку се нервираме кога ќе ни испадне нешто и умираме од желба да го столчиме но НЕ :!: нека стои, ќе подгори самото.
    Знам дека сакаш брзо да ти се исчисти лицето но така само да не се збуни :rofl: многу наеднаш би му дошло де ова де она. Биди трпелива, те разбирам, сите тежнееме кон тоа. :)

На Nutri001 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    се двоумам помегју лала и здраве видов и двата ги фалат.ги имам оние средни мозолчиња кој би бил поефикасен?и каков крем да користам после миењето?(се надевам дека не сум напорна)

9. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Немај гајле, таман работа :)
    Лалата не сум ја користела и незнам да ти кажам за неа а здраве сум ставала пред некое време, одамна беше всушност и задоволна бев. Но тешко се размачкува на цело лице, многу е густа и тврда. Јас би ти рекла да си купиш бекутан со цинк оксид, 106 денари по аптеките, мене лично тој крем многу ми го смири лицето. Како и здравето и тој содржи цинк оксид и позитивно делува врз црвенилото а е мек крем, се впива и убаво се размачкува. Ти препорачувам да пробаш :)

10. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    баш мајками ја задолжив да разгледа низ апотеките за двата крема и лала и здраве но незнам како се употребуваат(на колку време, колкав слој се нанесува и сл)...

11. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Јас здравето го ставав како „точкици“ по лицето. На самата флека или акна, не многу дебел слој. Некогаш ја обнувував точката некогаш не. Незнам.....
    Јас така го ставав и добро беше, делуваше. :D

12. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Лала не сум употребувала, но од тоа што читав гледам дека е за флеките, а не за мозолчиња. Здраве пак е и за двете, делува за смирување на црвенилото на мозолчиња и акни, нивно повлекување и за флеките. Јас ти препорачувам да ја земеш Здраве, иако кај мене немаше некој поголем ефект, кај другите има. Инаку нема врска тоа што е густа, точно е дека потешко се размачкува, ама јас би ти препорачала да ја ставаш само на одредени делови, а не на цело лице. И нема правило кога да ја нанесеш, иако е најдобро пред да си легнеш бидејќи како што веќе реков е многу густа и бела. А за слојот што знам, јас секогаш различно ставам. Некогаш повеќе, некогаш помалку.

13. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    на почетокот некаде на 2ра страница најдов цитат каде девојката мислам нина е потпишана има најдено дефинитивно решение за мозолчињата но многу време треба да помине...

14. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Па мораш да си трпелива. На некои им треба повеќе, на некои помалку време. Во никој случај нема за неколку дена да ти помине проблемот со мозолчињата.

15. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    се мачам од 15 год а сега сум векје скоро 18 год.али сеа му го најдов лекот или бар така мислам јас(се тешам)

16. Bailey

Bailey Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Charlee користи ги производите на Јанг Дерм, многу помагаат :D

17. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Имам акни и црвенило која крема ке помогни повеќе Здраве или Лала ?

18. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    73
    Девојки , многу од вас фрлаат беспотребно многу пари во потрага за лек против акни. И јас кога имав такви проблеми правев така се додека не почнав да го користам лосионот од колекцијата Леа на Фитофарм а подоцна во комбинација со гелот од истата колекција.Мене единствено оваа терапија ми помогна за акните ( кои не беа од мн лоша категорија , беа обични пубертетски акни - лесно излечливи ).Доколку некоја од вас го има овој не толку голем проблем навистина ви го препорачувам лосионот и гелот.А можете да го користите и во комбинација со здраве кремчето.
    Ако се работи за некој потежок случај на акни, посетете подобро дерматолог , не купувајте на своја рака лекови за орална употреба или надворешна.
    Поздрав до сите и ви посакувам среќа :*

19. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    во апотека на мајками и рекле освен крема здраве за бебиња нема друга дали е таа таа или да барам во друг град?

20. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Кремата изгледа вака, најдобро ти појди во аптека или маркет за да не утниш.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      8,3 KB
      Прегледи:
      262