Ја најдов кремата Здраве од Зегин, сега ја купив 50ден е, а кремата лела ја нема, од каде да ја купам? Инаку и јас со сега ја користев колекцијата леа од фитофарм, лосион со гел, ги има во пакет заедно лосионот со гел гратис и 239 ден се во маркетот Кит Го, го има во Штип, Радовиш и Струмица, може ги има и во другите маркети, незнам, а одделно ги има во секоја аптека и сеоколу 200 ден едното, и после секое туширање прво се мачкав со лосионот, а потоа каде што имам мозолче ставав и гел, и до утредента ги се повлечуваат... но јас имам многу флеки на грбот од стари мозолчиња, и незнам како да ги исчистам, кога поцрнувам не се познаваат многу, но дотогаш?
Вчера си го земав оригиналниот Здраве крем чим го фалите толку. Од тоа што го најдов на нет некако како подобар ми се чини Здраве со лесна формула, па ако го има некој користено или уште подобро ако ги има некој и двата споменати користено нека пише споредба кој е подобар. Овој е оригиналниот Здраве крем. Спојлер Крем ЗДРАВЕ е български крем с доказан ефект и гарантиран резултат при кожни раздразнения, използван от поколения българи. Крем ЗДРАВЕ е продукт, който присъства във всеки български дом. Качествен козметичен продукт, специално разработен за раздразнена и чувствителна кожа. Успоковява и омекотява. Осигурява противовъзпалително и подсушаващо действие. Подходящ за нанасяне както на лицето, така и на тялото. След кратка употреба възпалената, раздразнена или увредена кожа се възстановява напълно. Активни съставки: Цинков оксид Действие: Качествен козметичен продукт, който успокоява, облекчава и заздравява обриви, раздразнена и наранена кожа. Осигурява противовъзпалително и подсушаващо действие. С цинков оксид. Без парабени Овој е ист како оригиналниот со тоа што е со малку полесна формула надополнета со витамин Е и Д-пантенол и екстракт од смрадлика и камилица која овозможува полесно размачкување и упивање на кожата за разлика од првиот. Спојлер Лек и деликатен крем със същите уникални качества на традиционния крем Здраве и олекотена формула, която позволява леко разнасяне и бързо попиване върху кожата. Подходящ за разнасяне, както на лицето, така и на цялото тяло. Съдържа цинков оксид, екстракт от смрадлика и лайка, витамин Е и Д-пантенол. За незабавно облекчаване на кожни раздаздразнения при бебета, деца и възрастни и бързо възстановяване на кожата Активни съставки: цинков оксид – успокояващо, заздравяващо, противовъзпалително и подсушаващо кожата действие витамин Е – мощен антиоксидант Д-пантенол – подпомага процеса на заздравяване при наранявания на кожата Екстаракт от лайка и смрадлика – антисептично, успокояващо действие След неколкократно прилагане върху раздразнена, възпалена или увредена кожа, тя се възстановява напълно. Универзален хидрантен и потхранувачки крем за секоја кожа. Спојлер Универсален хидратиращ крем, подходящ за всеки тип кожа и за ежедневна употреба. Висококачествен хидратиращ и подхранващ продукт. Внимателно подбраните съставки ефективно предпазват кожата от загуба на влага, придават й еластичност и мекота. Активни съставки: Оризови протеини Кокосово масло Витамин Е
Девојки, џабе ви сеи кремови и тоници и све. Од нив ништо не помага. Единствен начин за чисто лице е навечер пред да ли легнеш да го исчистиш лицето со алкохол. На чиста рака ставете малку алкохол и помините низ лицето. А наутро миете го лицето со `Dove` сапунот. Чистете го лицето една недела и има добри резултати. Спојлер Од искуство кажувам.
^ Па има различни видови на сапуни . Има Dove за хидратација, има Dove со краставица тоа е за мрсна кожа...така да за секој тип на кожа има по нешто. Башка Dove сапунчињава стварно се добри и многу убава е кожата од нив.
Со алкохол може да ви се исчисти лицето за 1на недела , но после ќе треба да помине 1на година дури да си го доведите лицето во нормален ред. Никако не препорачувам алкохол.
во зегин го има првиот, јас денес го земав, само е многу густ и тешко се размачкува, резултати сеупте немам осетено, a да не е за сува кожа, па да имам спротивен ефект? Некако мрсен ми стои, а јас имам мрсна кожа на грбот
Јас за овие мозолчиња користев bye-bye стик и гел али ништо...Сега користам црн сапун од Докторс и навистина помага, а не е ни многу скап сапунов, околу 100-150 е.!! Поздрав.
Ако имаш мрсна кожа, мој совет е да не го нанесуваш на цело лице. Само на деловите каде имаш мозолче. Јас имам комбинирана кожа и не го нанесувам на цело лице, да не си напрам проблеми. Оти многу е тежок и мрсен.
И јас имам многу проблематично лице со што не пробав...со секакви работи но ништо не помогна потоа отидов на дерматолог и ми рекоа обавезно пилинг и ми го препорачаа clean & clear и резултатите се многу добри затоа ако имате проблематично лице слободно користете го и не е скапо мислам дека е околу 250 ден. позз
Јас користам Скинорен , навистина ми помогна задоволна сум . Го користам веќе помалку од една недела и има резултати .. Еве го
http://www.wellnessstarts.com/wp-conten ... active.jpg Јас оваа го користев,многу сум задоволна,само незнам дали кај нас го има,мене ми го пратија од Австралија,ама го имав видено на реклама на хрватска програма и можеше да се нарача и од Македонија.
јас многу имам акни и многу ме нервираат.... сум пробала многу креми али не помагаат баш сега пред 2 дена купив еден гел и гледам дека има ефекти иначе кремата се вика клиндамицин гел против акни ако имате акни и неможете да се спасите од нив слободно купете го гелов стварно помага,а иначе го купив 215 ден од зегин. позз
Јас имам многу мозолчиња и црвенило на лицето.Користев разни лосиони и креми.До сега најмногу ми помогна кремата Здраве.Навечер прво се мијам со сапунот на Докторс против акни а потпа ставам од кремата Здраве.Малце ми се исчисти лицето но, сеуште не целосно.Сапунот е 75 денари а кремата 60 денари.Се надевам дека ви помогнав...