Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    зимоска пиев терапија за ПЦОС, ама многу ме беше лошо од апчињата и морав да ги прекинам. Лицето ми е ок, само што ми се појавуваат мозолчиња пред да добијам, посебно кај брадата.
    Еуцеринот го земав за ќерка ми и кога видов колку убава и е кожата на неа од сапунот и дека нема потреба од крема после миење почнав да го користам и јас. Пробајте, стварно сапунот е закон. Како за сапун малце е скап, ама пак трае многу (180 денари е).

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381

Сакамте, побарај во аптека крема за лице со заштитен фактор. Јас ја користам кремата на Леа (од Фитофарм) за лице и деколте со СПФ 50.
    Еве како изгледа.
    Ја купив од Зегин, за некои 180 денари, не сум сигурна, да не те лажам.
    Воглавно, јас сум задоволна. Мене не ми предизвика никаков проблем, а ја користам цело лето кога излагам надвор.

3. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ^
    Кремата на Леа за лице со спф 50 дали е мрсна и дали лесно се впива во кожата?

4. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Па би рекла дека не е мрсна, зошто јас имам претежно мрсна кожа
    (единствено делото околу носот и под очите некогаш ми се лупат, сега многу поретко, а порано тоа се случуваше почесто и затоа си имав проблем и со пудрите)
    , а убаво ми се впива и не светам ко да сум се мачкала со зејтин. :D
    Ама во секој случај, пишува дека кремата е за секаков тип на кожа. :)

На CrystalNoir му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mesecinka91

mesecinka91 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    Дали некој знае каде може да се најде такво масленце од чајно дрво?? :(

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    има во орифлејм мислам

На mesecinka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mesecinka91

mesecinka91 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    А негде по аптеки го има ли ??? :)

8. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    73
    Имам случнато за маслото или лосион што е од чајно дрво на Орифлејм, во аптеки нема шанса да го има но можеш да го порачаш од некој претставник на Орифлејм.
    Него, како сте задоволни од овој препарат од чајно дрво ? :)

9. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Јас го користам гелот за миење лице од чајно дрво од Орифлејм и сум прилично задоволна , околу 200 денари е плус-минус некој денар , ама ми трае 3 месеци секако , во споредба со гелот за лице од Авене што го користев а чини 800 денари,овај и те како се исплаќа :up: . Иначе сум задоволна, јас го користам само навечер , пред спиење, за отстранување на пудрата , има малце специфичен мирис ама веќе се навикнав ова ми е второ паковање , јас некои драстични резултати не добив со него , ниту ми се подобри лицето ниту ми се влоши , само добар е за отстранување на шминка и нечистотии.

10. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    јас не сум го пробала маслото ама уште поодамна имав купено од орифлеим од истата колекција со чајно дрво антибактериски стик и коректор две во едно, го користев некое време ама сум го заборавила и вчера кога прочитав тука ми текна на него и еве имам ставено, добар е помага ако најдам некој претставник пак ке си го порачам

11. Mila-14

Mila-14 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира овој кремов Здраве, дали е за сите возрасти...Бидејки јас сум 14 години и дали смеам да го користам :) Поздрав :)

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Да, смееш. Здраве е лековита крема.

На Mila-14 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    јас имам користено глицерински сапун не го користев многу време околу 1 месец до 2 месеци и да не се подречам ми се исчисти лицето немав многу ама сега е подобро

14. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Девојки дали некоја од вас има некакво искуство со активен кислород?!
    Негде тука прочитав дека помагало за акните ама не сфатив дали е крема тоа или што ?! :worried: така да ве молам ако некој има било какво искуство или информација да ми каже што поточно е, како се користи, какви се резултатите, каде може да се најде.. Слушнав дека премногу помагало против акните, па кога веќе ништо не ми помага, сакав со тоа да пробам..

инаку за ЗДРАВЕ, која почнав пред одприлика месец дена да ја користам да кажам дека воопшто не ми помогна.. можеби маааааалку премалку ми помогна ама ништо драстично.. Ни формулата не ми се допаѓа, не се впива, тешка е .. незнам чудна крема искрено :worried:

15. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Го имав овој проблем пред два месеци и прекинав со било каква козметика, бидејќи кожата во тој период ми беше осетлива, вцрвенета, ужас со еден збор.

Првите две недели лицето го миев со вода, два пати во неделата со дав сапун, оној Sensitive -со тиркизни детали на опаковката и не ставав ништо бидејќи ме печеше. Потоа земав Бубхен крема и ја ставав по миењето, насабајле и навечер. Сега немам ништо на лицето, чисто ми е и нормална кожата. Ама затоа тие два месеци сум била упрпана како никогаш досега. Се осеќав како крастава жаба.

Сега користам Асо дерм сапун само навечер во комбинација со павловичева 2-3 пати во неделата, исто навечер. Стакло ми се направи кожата.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    ^ И јас си го мијам со Асо дерм,ама навечер и насабајле јас,секој ден,а иначе од што се појавуваат овие поткожниве,премногу ме нервираат.

17. b.beauty

b.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Имам големи проблеми со лицето, проширени пори и пеги од сонцето. Планирам да посетам некој дерматолог и да пробам со хемиски пилинг да ги отстранам. ме интересира дали некој имал вакво слично искуство кај дерматолог дали помагаат третманите, ве молам за помош ми требаат совети

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Чекајте сега, нели прво се мие лицето дали со сапун, гел или со нишо, после се чисти со тоник па со лосион па со крема така? Јас секогаш така правам, ама да не треба обратно, прво лосион, па тоник?
    Лосион и тоник убаво е заедно да се употребуваат?

19. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    ^
    Ако си имала ставено шминка пред тоа,тогаш се чисти со тоник,па после лосион.Ако не си имала пред тоа шминка нема потреба од тоник.Доволно е само лосион.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Што ќе ти е толку козметика, доволно е гел на пример или сапун ако ти одговара и крема.
    Не ја нарушувај природната микрофлора на кожата :)

Инаку, ЦИА, пробај со црна маст од аптека, ставај ја директно на мозолчето.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.