Лично за мене првиот пат беше супер, немав ни болки ни ништо, ниту пак крварев, беше релаксирано, дечко ми кога сакаше да го стави во мене не сакаше да влезе затоа што уште не беше раширена вагината ама по неколку пати влегува без проблем и го чувствуваш вистинското задоволство
Пред да се случи тоа многу често пробувавме. И неуспешно беше поради тоа што си сум паничарка и се тргав. И не се опуштав доволно. Се случи неочекувано. Ми течеше крв и ме болеше Фала Богу, тоа е убава болка.
Немојте да имате големи очекувања од првиот пат зошто тоа не може да се спореди со сексот што ќе го имате понатаму.треба време да ви престанат или да ви се намалат болките.според мене после десеттиот секс ке искусите нешто приближно на тоа што треба.инаку за мене не беше нешто посебно немав многу болки,а и немав крв.го направив со дечко ми кој многу го сакам ама тогаш мислам дека беше повеќе од љубопитство.
девојки јас имам 17 години а со дечкоми сме во врска 2ипол години и сеуште сум невина. Знам дека е време веќе 2 години не е малку,ама мислам и дека ми е сеуште рано. Некој совет ако може.....
Нема што да размислуваш за години колку години имаш,колку време си во врска ... Битно е да се чувствуваш спремна и да сакаш да го направиш тоа,без планирање,кога ќе дојде моментот
А дали ќе биде глупо ако имате прв секс и двајцата пред година дена како идете, дали тоа ќе значи дека девојката е лесна... Бидејќи како иде лето, а ептен сте блиски, често заедно... Лошо ли ќе биде ако не се воздржам?
Глупости, не можеш така да гледаш на работите. Јас уште на 5 месеци врска знаев дека сакам тој да ми биде прв и дека сум спремна, но почекав уште неколку месеци бидејќи сепак не бев доволно психички спремна. Некои се понапредни и од мене, па на тој чекор се одлучуваат уште порано. Тоа воопшто не зборува за тоа колку е "лесна" или "тешка" девојката. Има многу други работи кои го одредуваат тоа, а не временскиот период во врска. Џабе ти и со години да чекаш, ако после турбо се фрлиш на работа, ме сфаќаш што сакам да кажам.
So mislite vo vrska so toa da se privlekuvate so nekogo sexualno.. Da sakate da go napravite toa za prvpat so taa licnost a ne sme vo vrska se znaeme dva meseci sme se videle tripati zaradi dalecinata a virtuelno sme zaedno postojano... Nema vrska toa.. Jas imam 18god a toj 26 i naseto viduvanje ke e glavno za sex...
јас искрено не би направила ништо такво- но сепак тоа сум јас и таков ми е карактерот што не можам ни да се смувам со некој што не ми одговара илии пак ако веќе сум се смувала а не ми се свиѓал типот- подхитно откачувам да не го видам више а камоли за секс искрено познавам таков случај- каде што она има 17, тој 23 и не сака врска со неа туку само секс и тој ја скина девојкава и неколку месеци веќе се само на секс. се гледаа другарски онака на кафе и се лапкаа повремено некои 3-4 месеци после тоа сеа се гледаат за секс само сепак ти си знаеш најубаво како е, ти давам приемр дека они уште функционираат така сексуално само, но сепак ја не би го одбрала тоа за мене
mojot prv pat bese na 17 godini odnosno skoro 18 godini i bese nesto neopisliivo mojot odnos bese so maz koj e 8 godini postar od mene no se bese ubavo zosto on e bas zozrean, imal mnogu iskustva pred mene zatoa sum skrena so so nego go doziveav toa i sto e toj edinstveniot vo mojot zivot.
На 15 години, вчера. Го направив со личноста што стварно ја сака,и да недајбоже прекинеме - нема да се каам. Не болеше толку многу, и немаше крв само кога потоа со тоалетна се избришав имаше малку. Едвај чекам да се повтори пак.
здраво девојки...јас сум нова на форумот и извинете ако ја утнав темата, не знаев точно во која тема да го мсестам мојот проблем.... е па вака јас пред некој ден за прв пат имав секс со партнерот... и од тогаш па навака овие денови ми е многу неубаво, ми се гади,ми иди за повраќање аама неможам, многу јадам, бубрезите ме болат, ме боли стомакот во долниот предел.... и би сакала да знам дали тоа е вообичаено? или пак имаме беља напраено ( не дај боже) ... ама дечкоми ме убедува дека не свршил во мене ама јас се плашам, нзз што да мислам... прв пат ми беше и многу сум збунета..
Очекуваш огномет.. добиваш петарди За среќа вториот и секој следен пат е се подобар и подобар од очекуваното
Ако ти ида за повраќање тука нешто неубаво мириса. Најдобро е да си направиш тест за бременост, или да си посетиш гинеколог.
ние едно неколку месеци пробувавме ама не одеше, многу ме болеше, а и малце од појќе си паничев па дојде и тој момент го пребродев некако и тоа имав само неколку капки крв и тоа на тоалетната кога се избришав Толку
аууу неее!! ... мене па дечкоми ме убедуваше дека нормално било бидеќи прв пат ми било, сето тоа било психички, бидеќи многу сум мислела на таа тема.... инаку имавне односи 8миот ден откако ми заврши менструацијата а на сите страни за пресметување на плодни денови различно ми кажува... се надевам дека нема ништо а и страв ми е да земам тест, сега ми е испитна недела па ми фали уште бремена да сум, ке се убијам
http://zazdravje.com.mk/%D0%BF%D1%80%D0 ... 81%D1%82-0 ете ги симптомите..направи си споредба..најдобро купи си тест за бременост или посети гинеколог..ќе бидеш посигурна..
уште нешто.. најдобро е да одиш на гинеколог, некако не ми се сигурни тестовите за бременост, некогаш и не кажуваат точно..