Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како запознавате нови потенцијални партнери?

Дискусија во 'Сингл' започната од DK_mk, 12 јуни 2024.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.923
    океј, ама не ми беше тоа поентата :D зборев за потенцијалот за запознавање луѓе во живо наспроти апликации :D

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    178.998
    Па цело време тоа ви објаснуваме- вие, мрзо моја, преџи на рилс. То е.

На M&M, senjorita-v, halfasoul и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    280
    А за какви партнери станува збор ????

4. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    3.529
    Bonnie and Clyde

5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.477
    Допаѓања:
    165.834
    Не излегвам, ако некој случајно успеј да ме запознај и ми се бендиса - давам шанса. :D Као паѓа пред мене, убо си врвиме и после вели "ова беше дејт" и сум ко "а, епа ок".

Апликации за дејтинг не сум користела. Во клубови не излегвам или места со многу луѓе. Кога одам да седнам негде сегде сум со познати и затворена кон нови луѓе. Исто не сум фан на местење луѓе пошто кои се шансите да си одговараат? Неќам после да сум в средина и "крива" ако не се доволно возрасни да сфатат дека е меѓу нив. Ни ако онлајн на инста ме најди некој и пишиме, моментот ко ќе сфатам дека сака дејт ме фаќа паника и неќам.

И како успевав и имам океј дејтинг живот и покрај ова е стварно мистерија и за мене. :rofl:

Ама шо вервам е дека сме социјални битија. Ако имам три друштва - ќе ги замешам. Ако другаро има пет друштва - ќе ги замеша. Ако некои луѓе рандом сами кликнат мислам е најприродно и најдобро. Барем за мене така испадна. И други пати за други испаднало доста добро. Шо да форсираме со местење, шо да одиме во клубови кога на сите не ни е најпријатно - можиме да се мешаме на маси со познати на пријатели и или ќе стекниме ново пријателство, или можеби нешто поќе.

Исто активности како одредени проекти, секции, невладини, часови било што, теретана - се исто места за запознавање. Мислам не стрикно дејтинг ама никогаш не сум била фан на "форсиран" дејтинг каде активно се бара партнер туку сметам дека некогаш рандом ќе осетиме атракција и е фер да видиме дали има простор да е експлорирана.

На Tam4yy, deckoto86, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    8.198
    Пред едно 8-9 години кога искачавме на дејт, тоа во принцип беше договор, или по социјални мрежи со допишување, или пак комуникација во живо. Од секогаш сум ги мразела сите овие апликации како тиндер, и никогаш не сум имала такво нешто.

Сум немала проблем со запознавања, и сл. Порано мажите беа по лабави во поглед на "прв чекор" сега се нешто се полни со его.. и да те одбие, што?
    Битно со пробал и нема да ти е криво.

Во кафич почасти пијачка или пријди со здраво и сл.
    Подобар пристап од тој во живо нема, жена сака храброст и решителност, а не мажи со его да се пуни..

Не дека не сум пришла на некого прва, ич не ми било срам ако стварно ми се допаѓал, баталете ги тие апликации за запознавање жити се, поголема глупост не постои за мене.

Апсплутно секаде може да се најде потенцијален кандидат за запознавање, еве јас сум мажена, па гледам што се случува наоколу. Не треба да се има срам и его, за тоа што го сакаме, похрабро само, па и да сте одбиени не е крај на свет.

Последна измена: 14 јуни 2024
    На Boomer, Tam4yy, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  7. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    3.849
    А кое е чарето за поинтровертни луѓе, што не се мешаат со многу друштва? :D

На daylight, senjorita-v и Gentlewoman! им се допаѓа ова.
  8. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Преселба во друга држава.
    Во Македонија за жал повеќето врски функционираат на принцип на врски :|
    Ако не успееш да влезиш во кругот на пријатели на женската/дечкото што ти се допаѓа, многу тешко од тоа да испадне нешто. Нејзиното/неговото друштво е еден вид неофицијална комисија за одобрување. Исклучоци секако постојат, но неретко е така.
    Повеќе млади американци (20-25 год) се жалеа поради истото пред неколку години на интернет, и тоа за скопските девојки - ако не си од нејзино друштво, ќе бидете само на муабет (а понекогаш ни тоа поради cockblocking), размена на билатерални мислења за двете пријателски земји САД и Македонија :D

Во Србија и Бугарија е поопуштено, во САД најопуштено, освен ако не си во некоја ултраконзервативна средина.

На potatoface, 2cents и sofija014 им се допаѓа ова.
  9. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    1.649
    :drunk:

И комисијата да одобри, ако на фемина не се одобри, ништо од бизнисот :D

На Angie1432, halfasoul и daylight им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    178.998
    :o :D
    @sofija014 , да претпоставиме дека живееш во општество. Одиш на училиште, факултет, работа, среќаваш/запознаваш луѓе. Не знам што точно е сега и тоа ,,интероверт,, ако со никого не почнуваш муабет- тешко ваљда.

11. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    3.849
    Не сум се нашла баш во опкружување каде делам слични интереси со луѓе за да сметам дека треба да почнам муабет и да сврзам некоја конекција. Прашањето ми беше поставено знаејќи дека сигурно има и други поповлечени луѓе, не сум само јас, па како ете тие си ја нашле сродната душа.

12. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Еве од redit австралијанско видување (дечкото имал мк потекло) на тема запознавање партнерка во Македонија:

13. 2cents

2cents Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    89
    И кога жените ќе пишат хоби им е дека многу сакаат да патуваат, да слушаат музика и да спијат :) Бедај подалеку ...

У Америка тиндерот е многу разработен и супер сум прошол, со Македонија не се споредува, фурни леб треба да се јаде :)

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    А шо не сте се нашле девојки и жени тамо кај шо е разработен Тиндерот?

Шо знам, може Македонките не сакаат со сидаши и трипераши да се множат... Па дури ако се и од Аустралија.

Секое лонче со своето поклопче...

На Mumoftwo30 и halfasoul им се допаѓа ова.
  15. 2cents

2cents Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    89
    Не се појавила вистинската ;)

16. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Не е ни чудо што во Македонија не заживеала никогаш Вудмановата школа :D

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.612
    Допаѓања:
    18.856
    Као демек нема жени што бараат мажи на такви мрежи алудираш? :)

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    178.998
    Што е тоа?:tmi:

Можеби македонките исто така сакаат латиноамериканци @Gosh :D Можеби сите сакаат латиноамериканци/ки:wasntme:

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    Еми како да не сакаме ние жените латино мужи... Ти не сакаш?:sweat:

Еве јас и мажите сосема ги разбирам. Само што сакаат латини за разонода. Вака за женење некоја наша момичка, поштена... :D

На FridaodaMk, Seli20, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    594
    Автобус, секако.
    Само проблем е што некогаш на моите потенцијални таргети, овај, партнери им доцнат пензиите па влегувам подоцна во тек на месецот.
    Најдобра инвестиција за long term relationships се пензионерите вдовци, проверено.

На FridaodaMk, sweet-cherry, Seli20 и 10 други им се допаѓа ова.