1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како и каде да продадам книга која ја напишав јас?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Mariuccia, 1 јули 2011.

1. Mariuccia

Mariuccia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Очекувам твое мислење за книгата откако ќе ја прочиташ. :)

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Здраво девојки :) Случајно ја видов темата а можеби и за голема среќа,бидејќи јас оваа година издадов книга, збирка поезија разговарав со издавачката куќа но немам помош околу продажбата па треба сама да се снаоѓам,дали некој од вас може да ме посоветува околу ова :)

3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Па вака девојки, имам 13 години и почнав да пишам книга, нешто како роман. Па да ве прашам што мислите за мојава идеја? Да не сум премала... Не мислам да ја издавам, но сепак лето иде а јас треба времето маалце покориснода го користам за разлика од лани кога така се матав по улиците. Што мислите за таа моја идеја? :)

4. ApoLLo

ApoLLo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Браво за тебе што си написала книга,тое потребно во насава дрзава,да искацаат сто повеке наси автори со свои дела.Мило ми е со млади луѓе имаат такви амбиции за просируванје на книжевноста.

5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Mariuccia како е насловот на твојта книга? Колку страници содржи? Како помина промоцијата? Информирај не нешто повеќе околу тоа бидејки би сакала и јас во скоро време да преземам еден ваков чекор. :)

6. Mariuccia

Mariuccia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Извини што доцнам толку со информацииве :) Насловот е „Ангел чувар“ и книгата е 130 страници. Промоцијата беше прекрасна, се одржуваше во градската библиотека во Битола, јас сама се си организирав и исто така кажаа за неа во една емисијата „Ритамот на градот“ на ТЕРА. Успеав да продадам доволно книги за да си ги покријам трошоците кои ги направив за издавање и печатење. Доколку си ја издала твојата книга досега, извести не и ти како помина и каде се продава. Поздрав!

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mariuccia

Mariuccia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    По 2 години ми текна на темава, ама се надевам оваа информација ќе е корисна. Гледам дека има уште што се прашуваат каде да ги продаваат книгите, јас кога издадов книга им пишав маил на купикнига.мк и беа навистина супер. Така да би им препорачала на сите што сакаат да си ги продаваат книгите да се обидат да им пишат и мислам дека ќе ви излезат во пресрет. :)