Од баба рога,од старо купујем,го гледав цртанот scooby-doo и мислев дека тоа се е вистина со бубите,вампирите,духовите мислев истите ќе ми дојдат тие од цртанот и се криев под ќебе и не трепнував И еднаш во двор си седевме со дада ми(тогаш дадами ептен малечко само што прооде) јас бев негде 6годинки..И седам јас лутка завртена на страна налутеа бев нешто и негледав ништо пред себе а дада ми видела циганка како стои на вратничето од нашиот двор и туку се пика во мене и ми вели даде,даде,јас труп невиден рецка е и мавам и само одеднаш се вртење и ја здогледувам циганката и само коа почна едно ААААААаааааааааааа како Кевин од сам дома цела населба ја дигнав на нозе!
Se plasev od razni babarogi , vesterki i site slicni na niv , vo maalo ima eden napusten plac i na krajot imase ogromna dupka , kade imase frleno kukla so edno oko , valkana i ispisana so flomasteri po liceto . Sekogas koga si igravme so decata od maalo koi cesto me nosea tamu , znaea deka se plasam , jas ili ne vleguvav ic na placot ili placejki si odev doma , i ne izleguvav od Caki od filmot " Semeto na Caki " ( mislam deka vaka se vikase ) . Se si mislev deka nekoja mornicava kukla ke ozivee i ke me progonuva Spoiler: Caki Seuste se plasam od pajaci i najmalo pajace da e jas go gledam kako Spoiler: Pajak
Баба рога која живееше на Водно и акп несакав да јадам нешто таа чекаше пред врата да ме земе со нејзе... Ова е приказната смислена од мојата мајка. А инаку се плашев и од кучиња иако ни едно куче ме нема ни гризнато ни нападнато.
Море и како мала а и сега ми остана тој еден единствен нерационален страв од пајаци. Од друго ништо, ама овие мали страшни гадни створења не можам органски да ги поднесам.
Ко мала се плашев од Блоди Мери.Мојот паметен брат еден ден ми ги пушти на youtube сите тие страшни видеа и по тоа може 2 години сум се плашела од таа измислена жена.За да можам да заспијам сум му ја држела раката(тогаш мали и спиевме во иста детска соба).Исто така имав и едно огледало во собата кое стоеше одма пред мојот кревет и навечер ми беше страв да го погледнам.А..и имав некоја логика да не спијам во сосема бели или црвени пожами затоа што таа блоди мери била во крвава венчаница.Сега се плашам од пајаци.И имам фобија од затворено место.Недај боже некој да ме заклучи во една соба или да се заглавам во лифт.Ќе полудам.
Се сеќавам највеќе на стравот од фен. Да, од фен. Плачев ако се фенира некој дома. До тој степен што мајка ми да ме натера да јадам, пијам сируп или нешто, ми викаше ако не јадеш, не го испиеш сирупот, фенот ќе го пуштам и одма слушав. Ме плашеше звукот. Сум се плашела и од други работи али еве ова највеќе ми текнува, чудна фобија беше.
Како мала многу сакав да гледам Бушава Азбука, ама кога ќе дојдеше делот со Јовица Михајловски, Народни поговорки и гатанки...... ... дим да ме нема ептен се плашев од тој човек
Како мала се плашев многу oд песната на Силви Бенд- Ангели ме носат…. доста морничава песна што мислам дека ден денес уште ми е страв
Хорор филмови за Фреди Кругер, во сон убиваше, се плашев да заспијам потоа, куклата Чаки и сите др филмови за психопати и убиства.