Дечки, веќе подолго време пишувам и пред краток период ја издадов својата прва книга, но за жал премногу се каам за изборот на издавачката куќа. Размислувам за контактирање на клубот Матица за издавањето на следната книга, па доколку имате некои информации во врска со нив пишете, сакам целосно да се информирам пред да ги контактирам иако се навистина предобри.
Здраво! Сакав да ги прашам оние кои веќе издале книга, дали имале искуство со лекторството на Лектор МК од Скопје? Навистина сакам да знам како работаат пред воопшто да почнам да се спогодувам со нив ... Еве и нивни web page: http://www.lektor-mk.com/
Здраво! Ме интересира дали знаете некој/некоја што пишува книги во основа на нечија приказна од животот. Или имате слушнато за такво нешто?
Здраво! Дали некој може да ми даде мислење за издавачката куќа Ѓурѓа? Имам добиено понуда од нив да ја издадам мојата книга... Некој совет?
Преводите на странски дела им се катастрофа. Исто така ги кратат и осакатуваат книгите.Јас тоа сум го забележала. Но за издавање дела на македонски јазик можеби и нема да се јават вакви проблеми.
Ти благодарам за одговорот. Искрено, овие денови им се јавував на сите издавачки куќи кои сметам дека се добри како Три, Магор, Антолог, Табернакул, Култура ... Навистина се чувствувам нервозно и би требало да очекувам одговори од нив, веројатно следната недела. Ова ми е прв пат да се обидам да издадам книга и не сакам да направам грешка со тоа што би ја избрала погрешната издавачка куќа
Бриар Роуз незнам ништо за нив но ќе спомнам дека изданијата нивни од странските наслови се скратени верзии, не целосните книги. За нашите изданија навистина незнам. ЕДИТ ПС - Гледам дека и ти си фан на Фантомот од Операта, ако ја имаш читано таа на Ѓурѓа, купи си ја другата од ПНВ публикации, цела е.
Ѓурѓа никако. Култура никако. Феникс никако. Се` друго е во подобро ниво. Пробај со Магор, Антолог и ПНВ, некако тие ми делуваат дека ќе ти излезат одма у пресрет. Или-или и Матица како бекап план. На крај краева, подобро земи некој анонимус од издавачка куќа, него ли овие гореспоменативе.
Знам, и јас исто така сум слушнала дека така прават ... Не сум ја прочитала Фантомот од Опертата од Ѓурѓа, туку на интернет во ПДФ на англиски јазик. Навистина сакам да одберам издавачка куќа која има добра репутација меѓу читателите и квалитет. Инаку бидејќи сум млада, некои од нив помислија дека пишувам чик лит, која искрено не можам ни да ја смислам а камо ли да ја пишувам
Кога ги контактирав Антолог, Магор и Табернакул, само ми кажаа преку E-mail да им испратам податоци за книгата, како и мал дел од неа ...
Zdravo, pisuvam kratki i dolgi tekstovi, no ne bas dolgi za kniga, sto znam, sega za sega se takvi. Sakam nekako da gi objavam, ednostavno da se procitaat, si pomisliv na opcija kniga. Nekoj da dade sovet, nesto bilo sto. Fala
Здраво девојки, може некоја од вас ако е запознаена да ми каже како функционира издавањето книга преку амазон, self publishing? Многу ви благодарам
Добро утро луѓе. Ќе може ли некој кој има искуство или знае да ме упати како оди целата оваа работа? Книгата е спремна од а до ш, со насловна страна со се. Целата ми е да се испечати, да има број по кој ќе биде препознатлива, тоест да не е аматерски. Доколку ми беше само да ја распечатам досега ќе средев. Не ми е битно спонзорство ниту реклама. Препорака ако може, предлози, контакти.
Ќе може ли некој кој има искуство или знае да ме упати како оди целата оваа работа со издавње книга? Книгата е спремна од а до ш, со насловна страна со се. Целта ми е да се испечати, да има број по кој ќе биде препознатлива, тоест да не е аматерски. Не ми е битно спонзорство ниту реклама. Препорака ако може, предлози, контакти.
Јас еднаш се распрашав малку за книга, без голем тираж - никоја издавачка куќа нема да прифати да ти ја издаде. Спонзорства во мк буквално одиш од фирма до фирма. Гуд лак.....