Прикачував слика од компјутер и беше многу голема па ја смалив...после беше многу малаа.... нешто ми искача требало да биде висока 2500,широка 3000 ...еве пола саат пробувам и ништо никако да ја прикачам...како да ја ставам????? помошшшш!!!
направи copy paste на сликата, за да не го уништуваш оргиналот, и потоа на копираната смени и димензии тие што ти ги пишува, тогаш не би требало да ти прави проблем.
A ако немам ни Mozilla Firefox, ни Internet Explorer ни Google Chrome туку користам нешто сосема трето? Кога одам на копи ништо не излегува а преку img еве вака излегува само Не разбирам каде грешам. :/
Епа кога правам со копи, одам на сликата и кликам на copy image и после кога ке сакам да ја ставам одам на paste и сиво е, не може да го избереш, не се клика. А кога одам на img не знам дали ја правам точната постапка ама кликам img и меѓу тие што ке ми ги даде го ставам линкот од сликата. За друго не знам. :/
Ете ја грешката, не треба copy image, туку треба copy image URL. Ај пробај со copy image URL. Па пиши
Па нема! Тоа е работата. Има само copy image adress ама тоа е за линк. Така да не знам. :/ А инаку со copy image без проблем си правам кога сакам да ставам слика во Power Point или Word...
Тоа е друго со копи кога ставаш слика во Power Point или Word, а да пробаш на сликата да кликнеш десен клик open image in new tab, и откако ќе ти ја покаже само сликата на нов прозорец, горниот линк копирај го и тој стави го во опцијата
Сака, сака! Леле многу ти благодарам по триста милијарди години од кога користам компјутер ми успеа за прв пат. Специјално за тебе: Јас частам. Уживај и многу ти благодарам.
како да ставам слика? пробував неколку пати, барав, но не успеав да ставам слика каде што пишувам мислење, во текстот.. некој да ми каже?
Добредојде на форумов и ќе те замолам прво да ги прочиташ правилата на форумов и да пишувам на кирилица. Аватарот не ти мрда ако прашуваш за тоа.
Луѓе Хелп нова сум на форумот.Неможам да го најдам тоа „Прикачи фајл“ (се наоѓа во синото поле под копчињата „Зачувај“, „Преглед“ и „Испрати“