Пенелопа Кога ќе ме прашаа каконсе викаш јас како од пушка: Пенелопа! И моите ама како така зошто лажеш дрн мрн. И на крај и ќе им се налутев зашто ме издале и зашто ме викаат по правилното име И не, не го сакам веќе имево фала богу. На лопата ме асоцира
Сум требала да се викам Ивона прво, па од нигде никаде во последен момент се премислиле... А баш ми е поубаво името Ивона и би сакала да се викам така..
Си го сакам името, лесно е, наше е, а и светско , со мали модификации низ различни земји , а и при упознавање со луѓе надвор од балканов сум немала проблем, плус сега веќе не е толку често, па кога ќе викнат по мене нема да се свртат уште 4 со тоа име, фала богу. Среќа што мајка ми била модерна и не дозволила кум, свекрва и не знам ти кој да одлучува за мое име. Имала уште 2 опции, едното не ми се свиѓа воопшто, а другото ми е толку убаво што сум сигурна дека ако имам ќерка еден ден ќе го носи тоа име. Мене мислам дека не би ми стоело толку добро, океј сум си со ова, затоа и не сакам и не сум ни мислела на друга опција за мое име.
Роберт, ама веројатно не сум разбирал кога ми бирале име, па еве вака по форуми си лечам фрустрација од името...
Тереза.Ама тоа е ,не било ни во план тоа име .Секогаш кога ми текнува за името,се сеќавам на една девојка со тоа име