1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како реагираат машките кога ќе дознаат дека не си невина?

Дискусија во 'Секс' започната од lady19, 14 декември 2010.

1. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    па зарем се замарате за оваа.. нашава младина не знам до каде ке стигне со ова
    па смешно е во денешно време да бараш девици
    сега уште на 13 години имаат односи а после бараат да е невина, тоа само на филм :D
    како вика владо јаневски во песната само првиот е прв а сите други се втори :D

инаку еден виц ми текна сега
    си биле две другарки имале по 13 години и си правеле муабет и едната веднаш да се пофали и и вика леле си фатив дечко ајде ти што чекаш? Дете-одговорила другата.

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.822
    како да му кажам на идниот дека не сум невина?

Имам 17 години и да, повеќе не сум невина. :(
    Со тој што ми беше прв, раскинав одамна,имав и после него други дечковци,но се им кажувам дека сум невина, се ги лажам.. Многу ми е срамно да кажам дека не сум повеќе невина, ќе си мислам дека ако кажам,после тоа он би бил со мене само заради тоа. Имам милион прашања во глава,и незнам како да се справам со тоа .. Имаше еден дечко кој ми се свиѓаше, и баш еднаш почнавме да збориме на таа тема и коа ме праша му одговорив А ШТО Е ТОА БИТНО? ЈАС ОДЛУЧУВАМ НА КОГО ДА КАЖАМ А НА КОГО НЕ, НЕ ДЕКА НЕ ТИ ВЕРУВАМ ТУКУ СМЕТАМ ДЕКА ВООПШТО НЕ Е ВАЖНО. И он ми рече: СЕА САКАШ ДА МЕ ДРЖИШ У НЕИЗВЕСНОСТ ЗНАМ ЈА. И ја му вратив на тоа: ЈАС МОЖАМ ДА ТИ СЕ ПРАВААМ "НЕВИНА" И ПОСЛЕ ДА ИСПАДНЕ ОБРАТНОТО, А МОЖАМ И ДА ТИ КАЖУВАМ КАКО СЕ СУМ ПРАВЕЛА И ПРОБАЛА А УСТВАРИ НИШТО ОД ТОА. Дечкото на тоа ми врати: ПА ДА ВО ПРАВО СИ. На некој поголеми од мене што се, што имаат 22,23 години и повеќе сосема нормално ми е да им кажам но некако глупо ми звучи да кажам на некој мој врсник. Неможам да се помирам со тоа дека денес е тоа сосема нај нормално... :|
    Како се справивте вие со овој проблем? :)
    пс: по грешка го стаив постов у др. тема, па преместив.. :)
    доколку има ваква слична тема заклучете ја..

3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    како да му кажам на идниот дека не сум невина?

Ах тој пуст химен што не таксал довека. Како машките немаа некое тенко ќесенце, па радо цел живот би им го набивале тоа на нос. Се шалам, нормално. :D
    Туку што ти воопшто мораш на него да му се правдаш за својот поранешен сексуален живот? :^)
    Прво, тој не смее да се доведе во ситуација да ти поставува прашања од ваков тип, освен ако евентуално е неминовно кога ќе треба да имате односи, па чисто да го информираш и воедно да го поштедиш од очекување на крвавици по чаршавот. ;)
    И не се оптеретувај со вакви прашања. На крај краева 21-век сме нели? Па, мислам дека секое нормално и современо машко е должно да сфати дека животот не ни почнал со него, а ако не, тогаш не е вистинскиот за тебе.

П.С. Следен пат ти тролај го малце, натерај го да ти каже дали е тој невин и барај му да ти докаже. :lol:

Засекогаш ќе ми остане мистерија што е она во ''природата'' на машките што прави да им биде толку битен/пресуден фактор ова горенаведеново. :tmi:

На Lolo5, tessie и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.011
    Kако реагираат,па некои го прифаќаат нормално,некои сакаат невина девојка,зависи од карактерот на машкото.
    Jас колку што знам,Gоспод сите сојузи ги склучил со крв,ги има опишано и во библијата,но за темава крвта или хименот кога се кине е склопување сојуз помеѓу машко и девојка,и ги сврзува засекогаш.E тоа е намерата на Gоспод,и затоа оние кои ќе спијат со девица а ја остават ќе бидат виновни и ја тераат неа на прељуба.
    A инаку,вистинското значење никој не го ни сфаќа сериозно,има многу машки кои сакаат невина само за во брак за да не ја кара неговата мамичка,да не пукне срам заради комшиите ,да и е прв да се осеќа дека ја поседува и дека е чиста и нема со други да го споредува.A за врска има некои што не сакаат девица оти ќе треба да ја учат за сексот,па полесно им е со скината.Kако и да е,машките секогаш си гледаат само за сопствено задоволство!

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Па на неполни 26 ако некој очекува да сум невина-сигурно е будала. Не дека нема девојки кои не се невини на тие год ама добро знаеме колку е ретко тоа. Плус и 1 год бев во брак, сигурно со свекрвата не спиев :D

На Lolo5, CameliaMiller и Sweetheart87 им се допаѓа ова.
  6. rak4estip

rak4estip Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    228
    ке искоментирам само едно нема што да се замара со тоа невина ли си или не минатото е минато
    ама они се плашат да не ги споредиш со друг (друг да не е подбар од нив) јас до сега сум ималасамо еден дечко и тоа мн рано сеуште сум невина ама ако некој ме праша за тоа ке се изнервирам и ке му кажам чао тоа е моја пприватност ако ти одговара арно ако не чао
    машките во ова врме ако можа да кажам сакат да возат а не сакаат возена

На Lolo5 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    ако те сака секаква ќе те сака тоа ништо нема да му менува :hai:

На Lolo5 и rak4estip им се допаѓа ова.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.478
    Такво време дојде,време на искривени морални вредности,така што да кажеш дека си невина,некако срамно било.. :wasntme:

На hermosa, Ilinaaa и rak4estip им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.786
    Повеќето машки реагираат лошо, затоа што сакаат да легнат невина девојка. А они можат да легнат со колку сакаат. Е па, не може така. На мене маж ми ми е прв. Кога легнавме првиот пат, не ми потече крв. А не ми потече ни понатака. На почетокот маж ми (тогаш дечко) мислеше дека го лажам, ама јас ич не се замарав.

На Lolo5 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  10. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Значи машките сакаат да имаат секс со која и да стигнат само да им се зголеми бројката,а потоа бараат невини????????
    Епа кога истите легнуваат која и да стигнат нормални е дека многу ретко ке се најде невина.Е за да ги задоволиме машките на секоја да и е прв сите ке мораме на шиење.Ма што има да му е гајле кој е по ред,ако тие имаат потреба од секс имаме и ние,па не сме од челик.И се надевам дека подобро девојката да биде искрена кон него и да му каже колку имала пред него,отколку да спиела со многу и откако ке го најде вистинскиот ке отиде да и стават неколку конци и оп злато јас сум невина.А мислам дека и така треба да им се направи на тие мажишта кои сакаат само невина.А и може некоја да се чува да е невина до брак,а во меѓувреме да ги задоволува дечковците на други начини,има уста,има газ....,,,,Стварно мислам дека има многу смотани машки,и најчесто оние фраери завршуваат со невини кои спиеле со кого стигнале.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    149
    Ајде глупости, кој те сака ќе те сака каква што си. Глупаво е кога ќе слушнам дека некој некого прашува за ова сепак тоа е интимно прашање..Нема врска дека само за авантура сакаат, познавам многу што не беа невини, па дури знам и родители кој што имаат дете од прв брак, а второ од друг брак и им е подобро.
    Само некој сељаци од село некое забутано сакаат невини.
    Знам дека баба ми ми има кажувано дека порано ако не биле невини ги враќале, па покажувале крв на чаршавот..Морало да се чека..Ајде глупости..И зарем и денес ова постои?
    Мајка ми веќе била бремена со мене дента кога правеле свадба..
    И што сега? Таква ли некоја е?
    Освен тоа сексот е здрав, така да нема гајле :)

12. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Чекајте невина во која смисла...?>луѓе бе не значи дека само ако хименот ви е скинат тогаш веќе не сте невини.Имате дечко,а сте невини?
    Па извинете штом веќе имате дечко,без разлика дали сте скината(така да се изразам) или не,вие не сте невини.Како тоа,не ли се допирате,не се бакнувате?
    А за машкиот род,што така размислуваат дека ако хименот и е скинат и готово не е невина,па не е. |(
    Ама не дека ако си невина,не можеш ништо да направиш.Охх бе.
    Не го оправдувам ова,абе не можеш ти да ја легнеш секоја што ќе ти се најде на патот,а јас да седам дома и да те чекам тебе.... :shake:
    А и што ако му ја дадеш невиноста демек толку благодарен ќе ти биде што си го чекала него.
    А во животот ништо не се знае,ќе се чуваш за него и вашата врска може да заврши во секој миг.
    Па што и јас кога ја изгубив невиноста тој цело време ми напоменуваше јас сум ти прв/кој ти е прв?,како оправдување на сите негови грешки и потези.Што? Зар тој мислеше дека ако ми бил прв цел живот него ќе го трпам,ќе му простувам...се лажел. :fubar:
    Затоа сакам да кажам немој да мислите дека ако ја изгубите невиноста со некого дека ќе се смени нешто и дека тој ќе ве засака или пак ќе ве сака повеќе.Не!-може само уште повеќе да ви се прави на 3ипол. :doh:

13. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    не би реагирал, не ми е важно дали е скината или не

14. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Па како сака нека реагира.
    Боже Боже...па не мора да значи ако некој и е прв на некоја девојка ќе и биде и последен. А наредниот треба да сфати дека девојката имала живот и пред него. А исто така си имала и потреби. Не може цел живот да чека некого.
    Ако некој те сака ќе те сака заради тоа што си а не заради хименот. :)

На CrnceSK му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Токму така. :) Стварно несфакам што му значи едно парче кожа? :?:

Еве со вториов коа имавме за првпат, не го гледаше тоа што сум скината туку збеснуваше околу фактот дека ми била мн тесна. :D :$

Душичка.. :D

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Најнормално па 21 век сме алоо, срамота е да си невина 8) на 12 ГОД СЕГА ГУБАТ НЕВИНОСТ

17. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    А како реагирате вие кога ке дознаете дека не е невин? :geek:

18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Е уште ова не сум слушнала,срамота е да си невина во 21 век ? :fubar: глупости живи
    Кој кога е спремен, тогаш треба да се одлучи на тој чин,
    Кога ќе биде созреан (17,18,,19 па и 20) некој созрева покасно,некој порано
    И ова ме изнервира :@ :девојчиња од 12 год веќе имале односи...Извини ти го оправдуваш ова? Дете од 12 год?
    Па затоа се пишуваат глупости на форумов,прашања малоумни,а и лапаат некој нор лево за кој знаат дека ќе прекинат несакана бременост,а врска немаат дека прават хормонски пореметувања и кој се последиците и несаканите дејства
    Приберете си го умот сексот е сериозна работа,пред да бидете интимни прочитајте теми: бременост,интимни инфекции,габи и сл.
    Одете на матичен гинеколог на советување и нормално треба да го знаете партнерот најмалку 5-6 месеци!!!!!

На Hipica, tessie и captivating им се допаѓа ова.
  19. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Се надевам зборуваш метафорично.
    Ма и да е така, пак не разбирам?
    Ако имам дечко веќе не сум невина? Не разбирам. Може да објасниш?
    Затоа што колку јас што знам една девојка престанува да биде невина/девица кога ќе стане сексуално активна. Значи пенис+вагина/анален отвор =девојката веќе не е невина!
    (ова затоа што читам многу се глупираат и мислат дека се невини затоа што немале вагинален секс а имале анален и демек невини се)
    Не знам како бацување и допирање па и петинг (освен ако не го скинал хименот со пртс) значи дека веќе девојката не е невина?!

Јас лично не сум имала можност да го имам разговорот со некој, не си ми прв бла бла затоа што се омажив за дечкото со кој прв пат имав секс. Ама да не беше така, ич не ми е гајле како би реагирал некој. Демек помалце вредам или не знам што ако не сум невина? Мрш таму, демек јас него прва ќе сум му.Што е со машкиве денес, сите сакаат секс, а отчекуваат секој пат кога ќе сретнат нова девојка таа да биде невина :fubar:

На hermosa и SimonaTino им се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Хмм, постаро мислење, ама нејсе, фати око...

Ваков и слични ставови (сексот со девици е лош/ако има толку години и не е скината бегам г* преку глава, сигурно не е нормална/само човек без самодоверба може да сака да биде со девица и сл.) ми се исто толку ограничени и дискриминирачки како ставот на оние мажи кои очекуваат да и` бидат први на девојката.

Не глеа никоја девојка сигурно на саат у животов па да рече „еј, ја испунив одамна квотата, напраив дваеска, мора да легнам со некој за да можам утре да бидам сметана за нормална.“ Некои сакаат првиот пат да им биде со личност со која се во врска, ја сакаат, во која имаат повеќе доверба и сл. Е не сите такви врски почнуваат на 19, некоја таква врска може да почне и на 22-23.

Да постои љубов, хемија, привлечност, тоа е главно, а за другото, дали е невина или не, не укажува на ништо во врска со девојките, туку кажува за машките на кои фактот што девојката е невина/скината им е битен и одлучувачки фактор во односот и врската со неа.

На hermosa, viki-dete и Hipica им се допаѓа ова.