1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како реагираат машките кога ќе дознаат дека не си невина?

Дискусија во 'Секс' започната од lady19, 14 декември 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.104
    Допаѓања:
    155.725
    Како реагираат машките кога ќе дознаат дека си скината?

У осталом зарем не сметаш дека си доволно возрасна за да не се спомнува таа тема повеќе?!
    Зарем ќе те праша од прва кој ти беше првиот,зошто и како?!Нема ти што на некого да се правдаш,тоа е твој живот,имај малку самодоверба и самопочит.
    А како ќе го направиш тоа?!
    Не зборувај за секс со него,туку претстави карактер и изгради почит во неговите очи,биди задоволна со себе.Што ќе му речеш на тој финиот?!Ти си фин,а јас сум виновна и не те заслужувам поради тоа?!Не!
    Ако ви се угоди работата,ќе си одите што ќе си одите,запознај го некое време,чисто за да добиеш сигурност и ако веќе почувствуваш дека тука има простор за добра врска,ќе се деси и моментот секс,спонтано.А пред и после нема што да се филозофира со колку,зошто и како.Возрасни (барем доволно треба да си на овие години),зрели (релативно) луѓе не разговараат за вакви,прости на израз,прости теми.
    А на тој ропакот што го пишал тоа,да му кажеш да си најде некоја тазе родена,да си ја изгледа и само така ќе биде сигурен дека ќе се ожени еден ден,ама од друга страна ќе биде окарактеризиран за педофил.Или нека оди со некоја,ама да биде мангуп и да не и бара до прва брачна ноќ,ако тоа е правилен начин на размислување!Простак!
    Значи,не е различен начин на размислување,туку ова веќе е простотилук и ограниченост,а пред се се далеку од вистински мажи или пак далеку од патот да станат вистински мажи еден ден.Примитивни!

На Lolo5, MarchelineAmaru, Dejana.M и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816

Леле ама ме напна темава! Без навреда. Како реагираат? Па веројатно се фрлаат од 7ми кат и после Јелена Карлеуша или Цеца прават за тоа песни со длабоко значење |(

Шала на страна, навистина е глупаво поготово на зрели години некое машко да очекува девојката да е невина и да се чува само за него. А демек на нас на гравчиња ни гледале дека тој е тој па ние сме решиле за него да се чуваме со години. Абе ај. Лејди ослободи си ја мислата малку. Навистина е жалосно па дури и смешно да си создаваш непотребен страв, како тој кој го наведе. Ако некој те одбие дека си скината - па биди сигурна дека со таков некој не ни сакаш да бидеш. Јасно ти е нели? ;)
    Не размислувај низ призма на некој друг туку онака како ти што сакаш. Изгради и заземи некој став, самодоверба и почит и не се плаши од тоа што некој дечко ќе си помисли за твојот сексуален живот пред него. Не дај Боже па да се правдаш! Па ни на родителите не им објаснуваме детали за нашата интима, не пак на некој дечко!
    Ајде храбро напред и да не ти ни текнало повеќе да се думаш по ова прашање ;)

На Lolo5, tessie, Femina...1 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652

Мене не ми се верува дека се уште се први муабет на оваа тема. Машки бе, од кожа ме вадат муабетите дека не им чини што девојка им не е невина. А дали размислиле дека и таа има потреба од секс и дека може да ги изневери за да проба друго искуство. ЦЦЦ тој да има 10, а таа само еден. Јас на таквиот што би се бунел по тоа прашање би му удрила корпа веднаш!

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371

Ок, почуствував потреба да го искажам и мојот став по конкретново прашање.
    Имено, мене ВООПШТО не ми смета девојката да не е невина.
    Да ви кажам искрено, би претпочитал да не е невина! :)
    Зошто?
    Затоа што девиците се .... деликатни! :P
    Мора со нив да постапуваш многу внимателно...и да имаш нерви дебели ко сајла....и многу разбирање. :*
    Сега можеби ќе звучам безобразен, ама сексот со девица и не е нешто посебно. Прво ќе се утепаш од молење, потоа ќе мора за се да ја убедуваш, па ќе мора се да и објаснуваш (нормално, поради тоа што не го правела тоа до сега) и на крај ќе добиеш само лош секс. Знам, со тек на времето стануваат подобри...како и мажите впрочем. И тие се тапа на почетокот.
    А откако ќе дефлорираш девојка, истата те става под лупа и ти го прати секој потег - бара знаци дали ќе и побегнеш откако си „завршил работа“ и „си го добил она што си го барал“. :^) .
    Лонг стори шорт - треба да си будала да преферираш невини девојки. :tmi:
    ИМа еден виц за тоа:
    Зошто мажите сакаат девици?
    Затоа што не трпат критики :lol:

На Lolo5, AziskaStrslenka, Yeeah и 34 други им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004

^
    ова го ставам во најубави мислења. Е така, а останатите нека живеат уште во времето на Тито. Ајт! Браво Зоки :clap:

6. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199

Не ми е јасна темава значи живееме во 21 век, како може воопшто да очекува на +20 да е невина? Јас сум уште со првиот ама не припаѓам во несвест дека мора за жена да ме земе. Има 100тици врски што траеле по 10 години и повеќе и раскинале и што? Таа девојка треба да се тресе дека некој нема да ја прифати ако не е невина? |(

На Lolo5 и black-angel им се допаѓа ова.
  7. Zimzelen

Zimzelen Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2

времето на тито? да ти кажам искрено има луѓе што живеат во времето на Хитлер :rofl:
    а се согласувам со зоки на оваа тема не можам да разберам како можи некој да размислуваа воопшто на тоа

8. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652

Гледајте Ранетиот орел на Сител и ќе ви стане јасно, кога тоа било многу важно девојките да се невини до брак :lol:

9. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058

А дејството се случува меѓу првата и втората светска војна, па и таму не биле девојките невини.
    Чисти глупости, ако не те сака скината, иди на пластична операција (и таква измислија за такви како тебе) и нека те направат пак „невина“ и за секој нареден така парави ;)

10. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652

Не ми беше сфатена шегата очигледно од форумџиката над мене, јас сум трудна, тешко дека сакам да сум невина :D

На Lolo5 и Lovely им се допаѓа ова.
  11. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058

Те сватив те цитирав зошто ми се допадна твоето мислење, и зошто уште има девојки и момчиња што размислуваат како тие на филмот ;) А тоа што го напишав не беше за тебе тука за девојката која ја отворила темата.
    Инаку со среќа нека ти е :)

На Lolo5 и ciribiribela им се допаѓа ова.
  12. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4

Машките кои преферираат невини девојки се истите оние кои живеат во еден ...старомоден свет не само во поглед на сексот него во се што е поврзано со женски род ..боже колку само мразам такви машки ...и патријахални семејства :@ А тие девојки што се ( ако ги има уште такви ) со тоа размислување дека со еден треба да има секс и крај , мислам да влезе у брак невина според мене се чисти глупости !!! тоа бедно бе , му дозволуваш на машкото да проба , да види , да доживее нешто што ти никоаш нема да го имаш , зашо он да има право да се секса со милион а ја само со еден ? ттапа ТАПА еден живот имаш дај искористи го на најболји начин ! ( сепак ова последново не знаќи изеби се со кој стигнеш се разбира :)

13. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199

Ова сакав и јас да го кажам. И во тоа време не се чувале до брак иако било многу важно! Па сега да се чуваме? :o А како што се почесто луѓето стапуваат во брак после 30, до кога да се чека?
    Стварно не ми е јасно како може уште и муабет да се прави на оваа тема :fubar:
    Не оправдувам секс на -15 години, ама на +20 да се мисли прв ми е, не ми е стварно смешно :x

На Lolo5 и Alanna им се допаѓа ова.
  14. marija.d

marija.d Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6

јас мислам дека не е коректно така да се однесуваат машките но ретко некое машко да не го сака и цени тоа,значи колку и да се прави дека се му е исто сепак му е криво,незнам зошто е така но мислам затоа што машкото его е мн силно.

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902

Моето мислење е дека треба да се почитува сопственото тело и да не се легнува со секого само колку да се задоволат сексуалните потреби,посебно да не се подлегнува на притисоци и да се спие се дечкото само за да се задржи.
    Второ јас кога стапив во брак не бев невина и тоа воопшто не му сметаше на сопругот, дури и до ден денес ме нема прашано за првиот пат, со кого било, како , каде итн.Јас повеќе него го испрашував отколку тој мене.Значи се зависи од дечкото.Ако некој те сака и почитува заради она што, каква личност си, добра, убава, нажна, паметна, нема ништо да му значи капка крв.Пред ма имаме односи му кажав дека не сум невина и тоа го прифати сосем нормално, дури и ми рече ПА ШТО НИ ЈАС НЕ СУМ.Мене ми беше страв како ќе реагира, се мислев, се туфкав, ама одма му кажав и пријатно се изненадив.Можеби така реагираше затоа што никогаш немал односи со невина девојка а можеби затоа што нашол нешто кај мене што вреди повеќе од таа капка крв.

На Lolo5, BlagicaP, DeepRed и 2 други им се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752

да не дискриминирам никој ама кај Албанките е вака:

пробај го цело село, ама пред маж ти биди невина, хехехехе е како???за 500 евра ке те сошијат, и решен проблем :lol: има и поевтино секако

дека девојките што немале односи се поделикатни оти имам другарка која има 27 години, и немала односи па нормално е малку идниот партнер да биде поделикатен со неа-отом потом, за тоа таа ке си одлучи, јас не се мешам :$

17. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345

Кога се фативме дечко ми мислеше дека сум невина.Му кажав во погоден момент,му беше многу криво зошто е така,но веќе го врзав во клопчето :D беше се заљубил до уши во мене.околу година дена имавме дискусии околу тоа.Ми поставуваше секакви прашања,и јас му одговарав.Сега мислам дека сеуште не го надминал тоа,но сепак е веќе мој,нема назад :D

18. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627

Ами зависи од машкото и од карактерот негов ... има машки кои колку да те сакаат ако си скината нема да останат за подолго со тебе :( а има машки то не му смета не му преставува никаков проблем :)

19. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619

И јас не бев невина кога влегов во врска со сегашниот сопруг, но уште на самиот почеток пред да почнеме врска му кажав дека пред него имав скоро 4годишна врска и тој (бившиот) ми бил прв. Направив така зашто сакав да знае на што сме од причина што како прво не го познавав доволно карактерно и ако барал некоја невина подобро нека продолжи со потрагата отколку да губи време со мене, па да се развијат чувства, па после еден куп проблеми( у стилот кој е тој, зошто со тој па бла бла)ако има заостанат карактер, Едноставно сакав да се поштедам од секакви проблеми и да уживам во врската.И сето тоа излезе многу паметен потег, со оглед на тоа што после се испостави дека јас него сум му прва. А тој срценце никогаш до ден денешен ме нема прашано ништо за тој фамозен прв пат, знае само тоа што јас сама сакав тој да го знае, детали за таа работа не е потребно да знае.. И не го подржувам тој стереотип девојката да е невина до брак. Па еве ке чекам и после венчавката легнувам со него и сваќам не е тоа тоа, не го бива или нема страст и икс други причини.. И што ке испадне од тој брак? Па сексот го одржува бракот, нормално и љубовта,ама ако сексот не чини, нема да чини ни бракот. Што би рекла комшивката моја `` алат првин се пробува, после се купува`` ;)

На Lolo5, parfemlilav, anabela90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.943
    Допаѓања:
    111.555

Јас не се согласувам дека девица треба да молиш и да имаш нерви сајла. Ако има хемија, ако знаеш и умееш како да ја запалиш што се вика дали е она девица или не нема врска. Можи едноставно некои девици не го сакаат дечкото или само им служел да завршат работа а после да уживаат во сексот со некој кој навистина го сакаат. Никогаш не знаеш што се крие во женскиот ум.

Инаку немам предрасуди дали некоја е девица во брак или не. Секоја си има право да прави тоа што сака со своето тело.

На Lolo5, baby-star и CaperucitaRoja им се допаѓа ова.