Na ova tema i jas moite kako reagira pa taka normalno,oti nikogas nikoj ne pusel cigari od moite pa taka i jas prodolziv so tradicijata pa nisto cudno neli I site srejkni i zadovolni
Otkako Madre mi frli edno 10-ina kutii vo kanta (vnatre cigarite iskinati na sitni delcinja ) sednav eden den i priznav , i pocna da si zbori ko sto site si zborat , i na kraj se pomiri sega i pred nejze si pusam ko niso da ne e .
Мајка ми и татко ми знаат дека имам пробано неколку вида дрога, за среќа тоа беше само краток период. Доволно краток за да сфатам дека тоа нема да ми го направи животот поубав. Нормално сега тој период е далеку позади мене, но не реагирале нешто посебно. Најверојатно затоа што имале комплетна доверба во мојот карактер.
Од детството имам навика да кријам и на парчиња да кинам туѓи цигари Со редовни пушачи само строго и режимски
Кога го запалив првото цигаре бев 8 одделение . Мене и на другаркоте не стана интересно па купувавме една кутија и ги делевме цигарите . Потоа мајка ми ме фати . Ме седна и мирно разговараше со мене . Ми рече барем дојди до 2-ра година средно па почни да пушиш . Сеуште си многу мала . Што ќе каже твојот организам ако го труеш од толкава возраст . Тогаш ги прекинав . Кога бев втора средно , пак почнав . Тоагаш отворено и кажав дека пушам и кога и кажав рече не се кријте од мене ( и сестра ми почна во тој период да пуши ) ја сум ви мајка . Кога не ќе имате цигари побарајте ми пари ќе ви дадам . А да барате цигара од некој како да просите , тоа не дозволувам . Татко ми не знаеше . Или барем јас така мислев . Прв пат пред него запалив кога син ми имаше 2 месеци . Оттогаш наваму пушам пред сите и глава не ме боли кој што ќе каже .
Мајка ми беше шокирана, но не даде некоја фаца у стил: Зар и ти сине, бруте. Само ми кажа: Ако те фатам со цигара, од чело ќе ти ја игасам. Па, ќе бидеш како Бандини (тогаш таа серија беше актуелна) Еднаш ме фати со цигара, само проццка и толку... Времиња...
Татко ми незнае а мајка ми кога дозна ми рече дека цигарите се штетни и ако сакам да пушам,да пушам цигари што не се толку јаки
Во 7мо одд како да реагираат? Мајка ми ми се закани со нарко тест мислеше се дрогирам, татко ми рече ќе ме отпише од кошарка ако не ги оставам.
Јас сама им кажав, не чекав да видат, да насетат или друг да им каже. Не беа изненадени. И тие се пушачи, па немаше никакви забрани од нивна страна. Секако, ми рекоа дека не им е мило и дека би било добро да ги оставам, ама ми рекоа дека е подобро што не се кријам и што не ги лажам.
Ме имаат откриено 2-3 пати, беа лути на мене, ама јас сега само кога сум во друштво пушам, ама не секој ден, кога ќе ми се посака.
Moite doznaa koga imav 16 i den denes se protiv pusejneto najpovece majkami bese protiv tatko mi sam mi davase cigari posto i toj pusese se slucuvalo da nema cigari i zemase od moite
Лани ме фати татко ми дома и ми ја заплени кутијата и ми правеше претрес кога се враќав од некаде. сепак мек беше спрема мена бидејќи знаеше дека минувам низ тежок период, а и тој почнал да пуши од моја возраст и еве го 35 години ги остава цигарите секој ден така вика
Ме криеше братми подолго време,али таткоми знаел неккао па ми викаше да запалам пред него и некако со срам запалив па после тато ме криеше од мама за цигари и на крај сите прифатија за години незнам колку имав али добро поминав
Мајка ми плачеше а татко ми кога му кажуваше мајка ми само ме погледна онака со разочарување.Ме фатија после пола година пошто сум глупава а можев подолго да се кријам.
Мајка ми и ден денес после 4 години ми збори за тие цигари, кога дозна се испокаравме ептен од дома тргнав да си одам(детиште без памет) а татко ми ни збор не ми кажа само да не барам од други ако немам, знае и да ми земе понекогаш
Мајка ми се дереше татко ми лајт си прифати. Си пушам со него, а мајка ми нема прифатено сеуште, а знае !