Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се однесувате при нови познанства?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Ivu4, 15 септември 2011.

1. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Како и секогаш насмеана,расположена зборлива и сл.Никогаш не се срамам од никој 8)

2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Паничам.
    Не знам да отворам тема за разговор, се плашам од тоа каков впечаток ќе оставам. Ќутам, гледам на страна и се соочувам со таа глупава тишина.
    Иако, морам да си се пофалам сама себе полека, полека, станувам се подобра.
    Еве на стаза ми пријде едно девојче, прво се успаничив дека ми се дере да се тргнам да можат луѓе да поминуваат, ама фин разговор водевме.

3. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    like a boss.
    Се однесувам опуштено ко да го знам со години, го тапшам по рамо и му се обраќам со брате.

4. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    јас се однесувам толку опуштено како да го/ја познавам со години.Се зезам и секогаш разговарам орворено :)

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Движечко моторче на муабетот - тоа сум јас.
    Не можам да поднесам гробна тишина, макар и при нови познанства, ме нервира тоа ќутење и одмерување под око.
    Нека се врти муабет, макар и за временската прогноза или цената на патлиџаните.
    Ова секако важи за оние луѓе кај коишто и при прв контакт чувствувам насмевка, позитивна вибрација и фина аура.
    Оние другите намќорести и арогантни типови ги игнорирам.
    Исклучиво ми е ќејф кога седнувам со поголема група на луѓе и сите фино се замуабетуваат, колку што се може де на прва средба, а намќорестото седи во ќоше, чмае и трае.
    Има некоја злобна фаца, како 16 дена континуирано да има запек.
    Тогаш си викам - за памет, продолжи само да бидеш недружељубиво прасе.
    :D

6. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Аааа одма почнувам да се смејам да си кажувам интересни работи да видам со чоек е али е за смеење или не.Зависи и до него/неја.

7. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Зависи. Ама стварно зависи.
    Ако ми се допадне личноста со која се запознавам едноставно знам дека ке ни оди муабетот и се опуштам брзо, знам да ги погодам темите и се снаоѓам лесно.
    Ама има лица пред кои сум ужасно срамежлива. Да е до мене, ке се бутнам под маса и не излегувам зошто ако почнам да зборувам многу веројатно е да треснам некоја зелена. Затоа само набљудувам ко некој був. На наредна средба ке бидам поопуштена бидејки сум ги запамтила темите што ја/го интересираат па ќе нама понатаму многу, многу проблеми.
    ИЛИ трета варијанта. Има лица кои ми се антипатични од прв поглед, има нешто во нив што не ми се допаѓа, некоја лоша енергија и тоа е тоа. Тешко да им дадам шанса да се запознаеме како што треба. Може ви се чини погрешно, ама интуицијата не ме излажала. Тие што не ми се допаѓаат на крај излегуваат нешто спортивно од тоа што им се претставиле на другите.

8. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Порано бев многу затворена а сега прифакам секој и сум комуникативна

9. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Па резервирана сум...

10. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Намќоресто. |(
    Ако ме праша некој нешто целата се збунувам и дури зборовите погрешно ги изговарам. Еднаш се брзавме со сестрами накај дома и поминавме до дворот на познаничка на мајками со која јас не сум многу блиска. Таа ни рече да влеземе кај неа после и мајками ке дошла а јас од шо се збунив и испаничив реков „ама неможеме, ние многу бршко одиме“ :wasntme: :rofl:
    А за во друштва сум уште поголема тапа. Ми се чини ко од Марс да сум спадната, абе ништо, ништо не ми текнува да кажам. И затоа одбегнувам од одам на кафе со некои непознати и еден познат шо малку збори. :D Обично кога одиме негде каде има некои нови личности прво го одмерувам, го слушам шо зборува дали е „клошар“ или не, ако се покаже дека е таков онда од мене ни поглед нема да добие камоли збор.

Сакам да имам многу пријатели ама не е до мене. До природата си е, шо ме направила ваква затворена и малку нарцисоидна личност.

11. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    природно и нормално,дружељубива сум така да не ми е тешко да се спријателам со некого веднаш наоѓам тема за разговор :)

12. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    10.122
    пред година време мн се срамев кога бев во друштво на непознати луѓе ...ич не зборев :D ама еве сега се опуштив па можам да си зборам со некој непознат исто ко да го знам со години :)

13. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Прилично резервирано....Куртоазна насмевка, уште покуртоазни одговори, прашања ретко поставувам.
    Моето лично искуство ме тера да бидам крајно претпазлива.Не ми паѓа ни на крај памет да раскажувам мои лични работи.
    Ретко моите познанства прераснуваат во пријателство.Едноставно сум крајно неповерлива кон нови луѓе.
    Имам круг на пријатели кои се дел од мојот живот со години, уште од детството и тоа е тоа...

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    затворено детенце сум, срамежливо. Си ќуткам понекогаш додека да се „уходам“ . :D

15. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    До денот е и дали ке ми се допадне личноста.
    Или сум ќутлива ко був или пробувам да се вклопам со некои чудни теми. За мене неразбирливо но на луѓето им се допаѓа што сум бувчеста. Со очиштава бувчести набљудувам и молчам, а ко ке кажам нешто просветлувам луѓе. :lol:
    Добра сум, но чудничка. Antisocial е зборот. :tmi:

16. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Секогаш различно реагирам, зависи од расположење. Или пак дали ќе ми се допадне личноста. Ако ми се допадне на прв поглед, е тогаш немам сопирачка :lol:

17. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Се однесувам друштвно, забавно :D

18. PinkpankaceM

PinkpankaceM Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    Зависи , како сум расположена, на пример пред некој кој ќути и е повлечен јас цепам муабети зошто не ми е срам , а пред некој кој што збори поповлечена сум не сум толку зборлива ама сепак зависи од тоа што ке ме мавне во моментот :)

19. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    зборлеста сум многу..се вклопувам веднаш ..дружељубева сум многу...ептен некој сељак ако ми е одвратен го игнорирам ..

20. Somnitelno-Lice

Somnitelno-Lice Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    248
    Срамежливо, повлечено и таинствено :nod: