Форумџика на годината

Како се однесувате при нови познанства?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Ivu4, 15 септември 2011.

1. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Зависи од другата страна и од моментот.
    Во основа сум резервирана и претпазлива, па при прво запознавање не се отварам така лесно. Чекам да помине време и да ја запознаам таа личност. Не сум намќор, напротив, најпријателски и позитивно сум поставена.
    Порано многу брзо се зближував со луѓето и зборев повеќе од што треба па често се зезнував. Сега јасно ставам граница до каде е познанство, а од каде другарство. Многу ретко сум погрешила за некој врз основа на првиот впечаток, па ако не ми се допадне некој од одма нема шанси после да има нешто повеќе од здраво.

2. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Јас сум многу лоша кога се запознавам !! пазете се :lol: сите на прв поглед ме мислат арогантна и крената и јас на почеток за сите имам лошо мислење ама па кој ми го промени алал да му е оооо колку луге мислеле погрешно за мене па и јас за нив охохооооо

3. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Како и секогаш, фино :)

4. sweetyy1

sweetyy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    66
    Секогаш сам фина и љубезна

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Се претставувам , гледам љубезно и пристапно да изгледам. После тоа правам 2-3 реда муабет и во зависност од тоа дали ќе се погоди муабетот продолжувам со него или не. Не обожавам бош муабет макар и при нови познанства.

Прилично сум срамежлива и резервирано се држам при нови познанства, се додека не испитам малку од карактерот на личноста. Затоа на многумина им делувам арогантно и непристапно на почеток. Ама после тоа се се менува. Зошто сум зборлеста откако ќе се запознаеме убаво.

6. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Ако ми се погоди личноста си правам муабет ама како за почеток избегавам да се отварам нешо многу освен ѕа поопшти и секојдневни работи поради тоа што немам доверба сепак прв пат се гледаме. Некои се случило да ме проценат како арогантна или ''дигната'' а во суштина сум си малце срамежливка и на дистанца се додека не видам дали личноста ми годи, е тогаш е друга песна :D

7. Jowe

Jowe Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Ако е постар неколку год. ок е нормално се однесувам и разговарам за нормални работи.Но ако има околу 20 е тогаш трескам зелени :)

8. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Се однесувам фина и љубезна... :)

9. Izvrtopereni-bajki

Izvrtopereni-bajki Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Многу слободно,одма се спријателувам со сите и брзо се впуштам во конверзација :)

10. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    . :D ...на почеток....природно како секогаш шо си сум....едноставен муабет,ти реков ми рече..... :D
    . :tmi: ..а понатаму се зависи и од другата страна...како ќе се однесува со мене,така и јас ќе продолжам.... :tmi:

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Каква што сум секогаш така.
    Нема потреба на некој да му правам лице за тоа што не сум.

12. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Се зависи од личноста со која се запознавам. Потребна ми е ..од прилика 1 минута за да сфатам со каков човек си правам муабет и после се адаптирам според човекот :D
    Најчесто сум забавна,правам смешки,кажувам вицови..секако се со своја мера. Во границите на нормалата,а често и тоа го поминувам :lol:
    А некогаш глумам и сериозно,мирно,невино дете :angel:

13. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Јас од оние линости кои први го започнуваат разговорот. Се обидувам да го опуштам непознатото лице! Праван некои шеги, користам се што ми деојде пред очи, на пример зборувам и пред мене излегува куче, јас право во разговорот внесувам кучиња. :D Искрено многу повеќе сум опуштена со личности кои не ги познавам, отколку со оние кои ме знаат. Бидејки си велам и да се изглупирам малку, од кај да ме знае, а потоа ако настане пријателство тогаш сум посмирена и сериозна! :lol:

14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    17.266
    Сакам да запознавам нови луѓе. Ширам познанства.
    За однесување, се однесувам како и со сите. Ако некој уште одма не ми се допаѓа (не зборам за изглед, туку ако ми изгледа по понашање како некој што ќе ме нервира ]:) ), му идам контра :tmi:. Додуше и на луѓе што ги знам од поодамна, ако тој ден ми изгледаат како да сакаат да ме нервираат им идам контра ја :D

15. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    26
    Бидејќи по природа сум зборливка :) не знам да молам со луѓето.Сега нормално зависи од личноста со која ќе се запознаам како ќе се однесувам.Обично сум позитивна,забавна,љубезна,али мн ме нервира кога соговорникот/чката е "мртва природа".Знам дека на земјава не има различни карактери и личности и се надевам да го сфатам секој ама овие што ќутат абре никако да ги разберам :lol: Сепак,фала му на Бога што не спаѓам во таа категорија :dance: :D

16. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.484
    Срамежливо, ладно и резервирано.
    Иако срамежливоста почнувам да ја победувам. :!:
    Ретко кога сакам нови луѓе во мојот живот, се осеќам побезбедно кога сум во помал круг на блиски личности кои ми одговараат.

На feminium, Rose96 и specificone им се допаѓа ова.
  17. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Чудно. Или зборлесто - или ќутам како мумија. Чудна сум си јас, чудни се и луѓето.

18. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Најчесто изигравам нешто подобро од тоа што сум, па после окога ќе се запознаеме подобро, гледаат каква сум вистински, јас не би сакала тоа да го правам, ама нз.. ми иде природно, едноставно не можам да бидам своја пред непознати, ете така :(

19. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    онаква како што сум секогаш сега нема да се преправам !
    а па ако ме нервира или е карактер и понашање е нула тогаш ко ѓаволче сум :lol:

20. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Баш како што пиша погоре сефора:Срамежливо, ладно и резервирано ,понекогаш и се смешкам онака од срамежливост,некако вака :$ ,иако сум досста слободна и весела несакам многу нови лица во моја средина :)