Како правите форумџики јаболкова киселина дома? Соделете ги вашите рецепти. Јас знам еден рецепт од една книга каде што 10 кг јаболка се чистат и потоа се мелат, се додава 1/2 л вода и 100 гр шеќер, целата смеса треба да остстои 20-25 дена и да се процеди, но мојот рецепт е само од книга ве молам пишете ако сте правеле дома. Пишете за процесот на подготовка објаснете како ја правите и што додавате како треба да изгледа готовата јаболковата киселина итн.
Да ве известам дека направив киселина и рецептот не е грешен, само што трба да се чува повеќе време околу месец 40 дена. Исто така направив и по др рецепт од интернет таа не е готова. Јаболкта треба да се сецкни 2 лажици мед и вода д ги покрие и повеќе од тоа. Оваа ако не еготова има мн убав мирис од медот. За вкусот се пробува треба да има пријател кисел вкус. Исто така и прашав комшивки кои прават јаболкова киселина има некои кои правале и со алкохол но јас ги знам само овие рецепти рецептите. Пишете ги вашите рецепти како правите јаболкова киселина затоа што навистина е здрав избор.