1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прави јаболкова киселина?

Дискусија во 'Рецепти' започната од dojcfrau, 13 октомври 2013.

  1. dojcfrau

    dojcfrau Активен член

    Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Како правите форумџики јаболкова киселина дома?
    Соделете ги вашите рецепти. Јас знам еден рецепт од една книга каде што 10 кг јаболка се чистат и потоа се мелат, се додава 1/2 л вода и 100 гр шеќер, целата смеса треба да остстои 20-25 дена и да се процеди, но мојот рецепт е само од книга ве молам пишете ако сте правеле дома.
    Пишете за процесот на подготовка објаснете како ја правите и што додавате како треба да изгледа готовата јаболковата киселина итн. :*
     
  2. dojcfrau

    dojcfrau Активен член

    Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Да ве известам дека направив киселина и рецептот не е грешен, само што трба да се чува повеќе време околу месец 40 дена. Исто така направив и по др рецепт од интернет таа не е готова. Јаболкта треба да се сецкни 2 лажици мед и вода д ги покрие и повеќе од тоа. Оваа ако не еготова има мн убав мирис од медот. За вкусот се пробува треба да има пријател кисел вкус. Исто така и прашав комшивки кои прават јаболкова киселина има некои кои правале и со алкохол но јас ги знам само овие рецепти рецептите.
    Пишете ги вашите рецепти како правите јаболкова киселина затоа што навистина е здрав избор. :)