Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се препознава наркоман?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 0402, 5 февруари 2016.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Лесно се препознаваат. По бојата на гласот, по зениците, менува карактер, изгледа како пијан мајмун, се ниша цело врема ко да ќе падне, мириса лошо, изгледа несредено, понекогаш шмрка со носот.

Сум имал контакт со многу такви, така да мене лесно ми е да ги препознаам. И плус имам роднина наркоман, за жал. :(

Јас и тие што пушат марихуана ги ставам во категорија на наркомани. Тие се веќе во доцна почетна фаза.

2. Janina

Janina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    412
    Зголемена побарувачката за пари,темни кругови под очите или црвени очи,занемарување на личната хигиена,мирис на алкохол или други дроги. Промена на расположението кое често предизвикува напади врз личности,кражба употреба на лекови..итн ..
    Штета што многу млади си го упропастуваат животот.Зависноста од дрога ги тера да не мислат на ништо едноставно да се изолират од светот.Почести причини кои некои од мали се дрогират се нивните семејства кои довеле ситуација и искажувале незаинтерсираност кон децата,не им обрнувале внимание па дошло и до разводи..А секако и оние кои се презадоволени со пари од задоволство све ќе направат.
    П.С Имам братучед кој на глава му пишува дека е наркоман,тешко ми паѓа кога го гледам така,но секое спротивставување на неговите барања од наша страна предизвикуваат агресивни и непосакувани работи.

3. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Па најчесто по променливото оденсување...еден момент се смее друг момент е нервозен (му треба доза):puke:
    По гласот...
    Колку и да е среден уреден наркоманот се препознава по подочњаците!:!:
    По тенот,посветол (бледо-жолтеникав тен) итн...

4. 0402

0402 Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Што се случува со гласот? Иначе физички не изгледа лошо кога ќе се видиме, кожата му е во ред и хигиената му е во ред. Дали ако е некој навлечен мора да не се контролира колку зема и да биде агресивен? Дали може да се води нормален живот со зависност?

5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Да се надополнам на претходното мислење ми истекло времето за редактирање . Ракавите на јакните и блузите ( со долги ) мирисаат гадно , доколку се работи за марихуана , знам по тоа што кога мм ке ме гушнеше додека земаше прашував што мириса вака гадно на гума изгорена дури и полошо , а имаме еден комшија тука , шмрка кокаин и хероин , а еднаш ни нудеше марихуана прскана со кокаин . Е овој дечко е блед како ѕид , со никого не се дружи освен на мм едно здраво ако му каже , а излете и муабетот дека краде , слаб е како сламка и је може ни 5 минути мирен да седи , или мрда со богата , или се чеша некаде , или шмрка со носот ...

6. 0402

0402 Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Јас не верувам дека некој може да зима потешки дроги со години а да не е навлечен. Не може, така?

7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.278
    така... ако има години поминато од километар се познава, тој не може 5мин да се контролира не фин да биде па и работно место стабилно да има

8. <Глуварче>

<Глуварче> Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    104
    Не можеш туку така според карактеристиките да процениш дали е наркоман.Мислам дека е глупаво.Едоставно нека си помине време биди во контакт со него отворете се повеке еден спрема друг и прашај го дали конзумира нешто.Не гледам причина да се навреди од тоа прашање.Нема потреба толку да се комплицира работата.

На ku4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Зависи што подразбираш под наркоман - хај само или зависник?

10. 0402

0402 Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Мислам дека не може некој со години да користи редовно и да не се навлече. Луѓе се навлечени на цигари, не на дрога. Мене ме интересира дали некој што е навлечен може да живее нормален живот така или мора да биде типичен зависник од оние што си го упропастуваат животот? Иначе не размислувам да престанеме да се гледаме ама сакам да знам за ова. Не можам да го прашам, сигурно знае дека го оговараат и ако му вртам од околу ќе си го сфати како навреда.

11. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Раздразливост (не ми текнува подобар збор)

На 0402 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.684
    Чуден поглед, подочници, изгледот на лицето. На тие што се дрогираат лицето побрзо им старее. Имам комшија што е наркоман.

13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    @0402 Јас би ти рекла да го баталиш. Доволен е сомнежот, и да е и да не е. Ако излезе дека е, нема чаре во таа врска, само загуба. Дури и да не е, доволно е ако така се понаша, пак нема чаре. Значи сомнежот ќе си постои, а тоа не ти треба. Сепак твое си е :)

14. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Прашај директно и готово. Нема лутење, само информирање за мирен ум.

Евентуално одговорот му биде НЕ и трае подолго т.е. продолжува да негира и да дава повеќе објаснувања и сл .. тогаш веќе знаеш дека е. ( Општа психологија малце :) )

На 0402 и ku4ence им се допаѓа ова.
  15. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    Не ми е намерата да навредам некој ама малку глупа ми е темава. (facepalm)Човек што прв пат го среќаваш у живот а наводно се дрогира- ќе го препознаеш тоа по самиот понашај, а не пак дечко да ти е..

16. 123ppp

123ppp Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    45
    Обично не коментирам, ама во овој случај не можев да не искоментирам.
    Штом има променлив карактер И ДА НЕ Е наркоман, со таков човек не можеш да просперираш. Вака на почеток не изгледа воопшто страшно, ама носи страшни последици со тек на време. Мислам дека на тоа треба да го ставиш акцентот на твоето прашање.

И да, ако се надеваш дека ќе се смени- НЕМА :)
    Мислам дека на тоа треба да го ставиш акцентот на твоето прашање
    Гледам ти веќе имаш одлучено да бидеш со човеков, твој избор, јас само да ти кажам нешто во што сум 99% сигурна.
    Поздрав! :hai:

17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Според пола критериуми у темава, јас испаднав наркоман. :D

На Lolo5, Ladybbc, eloves и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Истото сакав да го пишам (facepalm)

На Lolo5, eloves, BoneMachine и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Видиш ти то, ние наркомани да сме ти биле, а јас не знаев. :worried:

@Bender Rodriguez дали лечиш и од вакви ствари?
    Чорапче треба и за ова?
    Од толку чорапи делење, сабајле немав што да облечам. :(

На Lolo5, eloves, BoneMachine и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Не треба. Од наркоманија лечам со Божја помош. У зависност од религијата, со дотичната света книга тепам по глава, додека Господ не ја истера желбата од тебе. Или додека не добиеш потрес на мозок - што и да бидне побрзо.

На Lolo5, BoneMachine, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.