1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се пресметуваат поените за во средно?

Дискусија во 'Образование' започната од purple.rose, 18 октомври 2014.

1. purple.rose

purple.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојки, 9-то(деветолетка) сум и сакам да се запишам во појака гимназија и ме интересира како се бројат поените за во средно. Сите ми се петки, уште оваа година сум во основно и уште едно прашање, ваша препорака во кое средно да одам. Се мислам помеѓу Никола Карев и Корчагин па ако знаете нешто за тие училишта ве молам пишете. :) :?:

2. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    2.518
    се собираат сите од сите години од оценките и ги делиш на 4 и ти излегува број ама во секоја година ке вметнеш+ 5 ако имаш примерно поведение ако ти е намалено еднаш 3 а ако е уште еднаш намалено 1 мислам дека тоа така оди не памтам баш оти и мене ми пресметуваа кога требаше или пак од една година собери ги па подели ги на бројот на предмметите + поведението(1,3,5)и на крај собери ги сите резултати кој си ги добила и толку ако не си ме разбрала прати ми ги оцените и кажи ми какво ти е поведението во ЛП и ке ти пресметам позз

На Mo Ni му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Felix196sm

Felix196sm Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ако сакаш да учиш и ако сите предмети ти одат од рака тогаш Корчагин. Повеќето што се запишуваат таму одат заради математичките смерови што се избираат во трета. Има појаки гимназии од Карев, а послаби од Корчагин како Орце и ЈБТ. :)
    Со среќа

4. Jovana.P

Jovana.P Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    22
    Ги собираш сите отценки од 4те години и ги делиш со сите предмети (пр. 200:30) и ги собираш 4 те предмети шо ги имаш сите 4 години( мак, мат, анг и ист) и бараш просек и 20 поени ако ти е поведението примерно и ќе ти дојде број 47 (пример) и го делиш со десет :)

5. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Во Јовче Тесличков кои предмети се бараат и како да пресметам поени фала однапред..

6. Doktorr123

Doktorr123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Дали некој што знае како се пресметуваат поени за во средно може да ми се јави да ми помогне,битно е.Благодарам :D

На Glorcheto му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pureblueblood

pureblueblood Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    Sobiras prosek od site 4 god, go delis so 4 i mnozis so 10 (maksimum 50 boda)
    Sekoe skolo ima 4 povazni predmeti gimnazii ti se ang,mkd,ist,mtm a medicinsko ang,mkd,bio,hemija, nez za drugi..i gi dobiras ednostavno mislam ocenite najmnogu moze da imas 20 boda
    Toa ti se 70 boda maks
    + povedenie 5boda primerno,3 dobro,1 neprimerno
    75 boda i uste natrprevari na drxavno nivo 1za 3to,2za vtoro i 3 za prvo mesto
    Natptevaro od internacionalno 5boda bilo koe mesto

На Doktorr123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dragan.417

dragan.417 Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ако на некој му е тешко или незнае да пресмета поени за во средно, напишав python скрипта која автоматски све пресметува само треба да пишете успех/оценки.

https://drive.google.com/file/d/1t8SM2p3dwf4KOz66bwEJOmRjmP23SXsL/view?usp=sharing

Мада, некој кој знае да користи python и python скрипти верувам дека не би имал проблем со сметање поен, ама сепак да понудам.

На Anja.manja.l му/ѝ се допаѓа ова.