Девојки, 9-то(деветолетка) сум и сакам да се запишам во појака гимназија и ме интересира како се бројат поените за во средно. Сите ми се петки, уште оваа година сум во основно и уште едно прашање, ваша препорака во кое средно да одам. Се мислам помеѓу Никола Карев и Корчагин па ако знаете нешто за тие училишта ве молам пишете.
се собираат сите од сите години од оценките и ги делиш на 4 и ти излегува број ама во секоја година ке вметнеш+ 5 ако имаш примерно поведение ако ти е намалено еднаш 3 а ако е уште еднаш намалено 1 мислам дека тоа така оди не памтам баш оти и мене ми пресметуваа кога требаше или пак од една година собери ги па подели ги на бројот на предмметите + поведението(1,3,5)и на крај собери ги сите резултати кој си ги добила и толку ако не си ме разбрала прати ми ги оцените и кажи ми какво ти е поведението во ЛП и ке ти пресметам позз
Ако сакаш да учиш и ако сите предмети ти одат од рака тогаш Корчагин. Повеќето што се запишуваат таму одат заради математичките смерови што се избираат во трета. Има појаки гимназии од Карев, а послаби од Корчагин како Орце и ЈБТ. Со среќа
Ги собираш сите отценки од 4те години и ги делиш со сите предмети (пр. 200:30) и ги собираш 4 те предмети шо ги имаш сите 4 години( мак, мат, анг и ист) и бараш просек и 20 поени ако ти е поведението примерно и ќе ти дојде број 47 (пример) и го делиш со десет
Дали некој што знае како се пресметуваат поени за во средно може да ми се јави да ми помогне,битно е.Благодарам
Sobiras prosek od site 4 god, go delis so 4 i mnozis so 10 (maksimum 50 boda) Sekoe skolo ima 4 povazni predmeti gimnazii ti se ang,mkd,ist,mtm a medicinsko ang,mkd,bio,hemija, nez za drugi..i gi dobiras ednostavno mislam ocenite najmnogu moze da imas 20 boda Toa ti se 70 boda maks + povedenie 5boda primerno,3 dobro,1 neprimerno 75 boda i uste natrprevari na drxavno nivo 1za 3to,2za vtoro i 3 za prvo mesto Natptevaro od internacionalno 5boda bilo koe mesto
Ако на некој му е тешко или незнае да пресмета поени за во средно, напишав python скрипта која автоматски све пресметува само треба да пишете успех/оценки. https://drive.google.com/file/d/1t8SM2p3dwf4KOz66bwEJOmRjmP23SXsL/view?usp=sharing Мада, некој кој знае да користи python и python скрипти верувам дека не би имал проблем со сметање поен, ама сепак да понудам.