Го имавме дома порано, се чудев како може дезодоранс без мирис да биде Ефикасно е, разладува ли? Дали не му дадов шанса и прскав онака низ дома безврска, па не ми остаи некој впечаток.. На темава како се разладуваме, никако, гориме
@Mrs. right ептен помага, највеќе се осеќа ако си некаде излезена, во движење. Јас си застанувам и си се прскам како што е редот, па терам.
Го видов баш во кипер. Вреди ли да се земе за ноќе за во соба? Ние не сме навикнати со клима да спиеме, иако е во ходник и го лади цел стан. Промаја не дувнува ич... Жива вода се правиме. Иначе со горештиниве не мрдам од под клима. Излагаме во 21:00 ама џабе. Денес едвај си дојдов од пазарење. Уште во 9 сабајле.
Земи го. Маж ми го става во спална. Ние живееме во Ге. Не е тука толку топло. Цела недела е свежо. И врне
45 денес скопје ми покажува...климава е на турбо. Се молам да не откаже.. Утре дете праќам за охрид, збесна дома. Фала ти, ќе размислам... Тоест да убедам маж.
Јас го имам, нешто слично како вентилатор ама за нијанса повеќе ти ја разладува собата. Има опција и да врти, да не дува директно у тебе. Сепак, клима си е клима
Клима, ладни пијалоци и салати Искачање надвор со припрема за да не ме удри шлог Едвај чекам есен да дојде
@Puellapulchra сеа како се справуваш со ладново? Некад ни клима не е клима У смисла не постига една па ти треба најмалку уште една *** Во однос на туширањето, озбилно со ладна вода се туширате у лето? Ја вака не можам па колку и да е жешко, не можам да го замислам тоа никако. Не дека ќе смрзнам него чувството неубаво е, не сум навикната.
Апам аналгини left and right, по цел ден пијам еден тон ладна вода, кисела вода, електролити, енерџи комплекс, кока кола зеро, ладен нес, 50/50 сечено ладен чај со ладна кисела вода, ладно пиво. У принцип боље е да јадеш/пиеш топло, така најдобро се регулира температурата, али едноставно не можам. Готвењето ми е сведено на сецкање салати, отварање конзерви грашок, наут, пченка, туна, маслинки, итн, варени јајца, варена паста, евентуално некое мевце во фрајер, овошје, минимално труд и време. Возам точак, насабајле ми е океј, на работа под клима ми е океј, не искачам на пауза освен ако нешто апсолутно морам, само враќањето до дома у 4 ми е смрт. Право под туш со ладна вода. Вежбам, па право под туш. Не искачам пред 7ипол, не би излегла ни тогаш, али атер за детето. Шетање, па под туш. Спијам со клима до 3 после полноќ со тајмер се гаси, од дневна до спална таман ми е колку да лади, не се покривам, топ ми е. Општо избегавам секакви активност надвор освен ако сум апсолутно приморана, сè праам порано сабајле или кога ќе се стемни.