Ве молам за помош значи нова сум тука бидејќи ми треба помош . Значи вака со дечко ми имавме однос и сега мене ми беше прв пат и кога завршивме на неговата мајца имаше крв . Кога ја ставив мајцата за перенје на местото ставив прашак и сега е побелена . Дали некој знае како би можело да се врати бојата или пак има некое решение . Ве молам доколку некој има решение да ми пише не сакам никакви навреди и критики . Благодарам однапред
Девоjки итно ми е, со што да исчистам дамка од уфо лепак од фармерки? Пробав со сjаj и со свински сапун ама ништо уште толку се уништиjа фармерките и имаат голема жолта флека
Обиди се со овие начини, се надевам дека ќе успееш да ја отстраниш флеката..внимавај да не им ја оштетиш бојата на фармерките. dom/kako-se-spravuvate-so-damki-fleki-t588/60.html#p789993 http://www.sezadomot.com.mk/napis1049.htm http://daily-helper.com/ma/454157
Знаете ли некој начин за да се избришат шкртаници од пенкало на палто?? Материјалот е нешто ваков,не баш кожа туку скај е најверојатно. Пробав на разни начини:со ацетон,ракија,крема некоја,сјај...речиси се што прочитав на интернет-но ништо не помогна.Ако има некој начин,или средство ве молам кажете.
Дечки на новите крем чевли имам црна линија . А еднаш ги имам облечено, не знам како сум ги изгребала пробав со влажна марамица не помага , дали има некој трик да ги средам или тоа е тоа ?
Како се справувам со дамките по дома? Па ете на пример, ако го направам чаршавот/миленцето со лак за нокти, ќе ја ставам вазната на тоа место, па нека му ја мисли тој што ќе ја тргне вазната. Ако нешто исфлекам, ќе го наместам доволно добро, за да не се примети. Го покривам со нешто, го мачкам, го шљакам. Па кој го најде... негово си е. До душа, ретко кога ова ми е упалува. Обично од прва нагаѓаат дека сум јас. Ама вреди да се проба, не?
Ах Хело Кити треба да те частам Се исчисти со ацетон , мислев дека ќе ги упропастам ама страв не страв пробав и се извади а многу грда беше линијата . Ти благодарам најмногу ми ги спаси омилените чевли
Повели и друг пат,баш ми е мило што ти помогнав!!!! Јас скоро сите флеки ги отстранувам со ацетон и секогаш успевало,сигурно било на материјал на кој не му штети ацетон.Инаку треба да се внимава на некои предмети кои се лакирани може и да ги уништи.Кога ќе го користите пробајте прво онаму каде што не се гледа,ако чисти а не уништува,тогаш го користете
Незнам за сигурно,ама не е лошо да пробаш! На местото на кое имаш восок стави лист од тетратка,а врз листот поминувај со загреана пегла,како да го пеглаш,восокот би требало да се залепи за листот.Се надевам ме сфати. Јас на истиот начин отстранував залепена мастика од капут.Пробај,нема што да изгубиш и кажи ги резултатите