Белеев фармерки со варикина, ама не се избелија баш да се бели. Имате некој начин како сигурно да ги избелам ?
Каква боја ти се фармерките? Според мое искуство може само некоа нијанса посветли да ги доебиесх скрос бели многу тешко. Ако се бели фармерки тогаш би требало да избелат. Инаку, на едни панталончиња имам кожен детал и при перење има испуштено боја, сега не знам како да ги извадам флеките.Пробав со паста, сапупнче за масни дамки, сода и лимун ама нема ефект Any idea ?
Имав една голема флека од јапонско јаболко на бела кошула... Пробав со секакви средства да ја исчистам, но не успеав... Вчера пробав со Доместос и флеката исчезна!!! За во иднина - само Доместос за флеки на бела облека!!!
Доместос ставив мала количина (3-4 капки) само на местото на флеката. оставив да дејствува 30-тина минути и после ја исправ кошулата на рака со детергент за машинско перење.
Ке пробам едни мои пантални во светло сина боја...Имам дамка од еден кожен детал што пуштил боја при перење...
Кога е пресна со влажна марама тријам на местото каде што е дамката. Ако не пробај со сјај на тоа место, протри го убаво и испери ја облеката.
Немој Доместос да ставаш на алишта во боја, ќе ги обели сосем на тоа место кај што е дамката. Поарно пробај со Омино Бјанко или средството за флеки на ДенкМит.
So sjaj sum probala izleguvaat sekakvi damki duri i od zejtin .. aj ke probam za pudrata neznam dali ke mi izleze .. a so vlazna se utepam strugajki i ne izleguvaa .. falaa ti
Јас фармерките што планирав да ги носам денес, после првото перење се појавија црни флеки Ова се случи и со претходните, затоа нови сиви зедов. Дефинитивно немам среќа со облекава. Мајка ми вели сум се глупирала, такви биле фармерките. Шипки такви биле. Ојде уште еден пар фармерки без врска.
Во ДМ и во некои поголеми маркети има средства за белење, а за секој случај во перењето стави и сода бикарбона, 1-2 големи, супени лажици!
Има едно средство до ДМ и во поголемите маркети, нешто како остранувач на бои, или да ја вратиш на старата боја, ама треба убаво да прочиташ, да не ти ја острани и розевата!