Феминки ми треба помош.. На кожната гарнитура имаше флека од пенкало и по мој памет цимерката избриша со ацетон ( Пошто од мое искуство пенкало со ништо живо што сум пробала не се чисти па ми текна на ацетон ) И сега ХЕЛП .. бојата на гарнитурата секако нема да се врати јасно ми е... ама некако да ја замачкаме работава, да не знаете некој спреј или било што колку да дојде во нормала белава флека ( инаку гарнитурата е крем )
Prasaj si vo salonolite za mebel i tie cistat za na izlog,ili nekoj sto rab so mebel ili nekoi slicni rab,ako ne se poznava mn ostavi go da ne napravis pogolema damka
Јас имам пробано-излегува. Имав дамка од пудра на бела блуза. Прсни од арисот на кошулата,почни да триеш и веднаш исплави. Доколку со арис не излегува(зависи од материјалот) пробај со доместот.Разреди го со вода во пумпица и напрскај на кошулата.Нека поседи некое време па исплави ја.
можда прашањето не е за тука...на една ташна од што сум ја носела залепена до колкот фармерките ми пуштиле и сега ми е плава на некои места..како можам да го исчистам тоа?
Го има во маркети така ? Јас прочитав погоре ...со арис де грас ваделе , но мојата е бледо розева да не ја оштетам ?
Да, го има во поголемите маркети. Средството не е агресивно и безбојно е, а пријатниот мирис е бонус.
So aris ne izleguva bojata od alistata,sum stavala na site boi i ne se ostetuvale ni malku,a momentalno koristam eden sapun za fleki Dr.Beckmann i stvarno pomaga.Ke ja natopis kosulata,ke ja izmackas na flekata i ke ostavis da otstoi 2-3casa
Не е бaш зa oвде прaшaњевo нo... Чoенo црнo зимнo пaлтo,kaкo дa гo исперaм,исчистaм? Мoже некaкo дa нaпрaвaм или дa гo oднесaм некaде дa му биде пoинтензивнa бoјaтa,oднoснo пaлтoтo ми е oд лaни,нo избледе штo гo исперaв.?
Na sin mi alistata gi peram na raka i flekite od kakano koga nekogas mu protopi i od povrakjano ne se perat. So sto da gi iscistam?