Веднаш соблакам и со сапунче и ладна вода минувам по флеката. Дури и со обичен сапун вади. Всушност,мислам дека финтата е во брзата реакција И мене не ми вадеше со Вениш и слични,но дека ги оставав па реагирав дури пред ставање во машина.
Ги фарбав патиките и на некои места ги исфлекав гумите.. Чаре? Пробав со ацетон, ама само ги избледи малце и толку.. Еве и слика
Ми се измасти една жолта кошула како да ја одмастам??? Еднаш купував едни марамчиња ама немаше ефект тоа. Баш се изнервирав.. Ја ставив сега пак да се препери ама не верувам дека ќе излезе
Мене Вениш се ми вади, ако е засушена флека оставам да отстои некое време (10-15мин до 30) ако не ставам на флеката и во машина, е сега кај тебе дали го има не знам.. Има и на ДМ едно сапунче исто е за флеки и викаат се вадело ама не сум пробала..
Само на флеката, ќе капнеш малку и ќе размачкаш со прст да опфати целосно каде е флекано и оставаш да отстои, па ставаш во машина. Купи течен тој како прашок во ќесички не ми е баш..
Средство или смеса за мувла некоја? Ми треба за кај прозорите, кај што влегувало вода кога врне има како цела линија мувла.
'Рѓа со ништо не се вади, за жал. Освен можеби со Доместос, ама ако е бела ткаенината. Ако не, ништо не помага.