Помош за очајни домаќинки Девојкиии знае ли некоја како да се отстрани дамка од црвено вино, нешто испробано и ефикасно. Во понеделникот за Св.Трифун ми капнало на едно џемперче и тек денес приметив. Погоре прочитав за со хидроген да се отстрани ама ми треба нешто испробано да знам дека ќе дејствува!!
Помош за очајни домаќинки Пуфла јас кога имам дамка од црвено вино на нешто го ставам во машината за перење и ставам една коцка од течниот прашок на ариел и дамката се исшисте.Не сум никогаш пробувала на рака да перам нешто кое е насипено со црвено вино(освен ако не е на мебел).
Помош за очајни домаќинки Прочитав за дамката па ми текна за еден супер совет кој го спаси мојот кауч од огромна дамка од црвено, истурено вино. Ако ви се истури некаде црвено вино, облека да речеме, треба веднаш да се стави многу сол на тоа место - веднаш го вади и виното и нема да има никаква дамка Проверено функционира како магично стапче
Како се справувате со дамките од облеката? девојки знае некоја од вас како се одстранува боја(вапсана) од други алишта... пред некој ден перев еден бело син џемпер во машина и целото бело - делче е обоено со сино... некоја никаква нијанса.... мннн Ви благодарам од напред
Помош за очајни домаќинки ве молам помош! ми се офарба во киснење една маица од друга,т.е. на белата ми останаа флеки од светло плава,уште се водени двете,има ли спас???
Помош за очајни домаќинки Белата стави ја да кисне во варикина, (растворена секако, со вода). Ќе ги снема флеките. Ако имаш Eureka избелувач, или средство за вадење на флеки Omino bianco, и тоа може да помогне. Само што овие средства ќе ги ставаш директно на флеките, ќе постои малку, и пак на перење.
Помош за очајни домаќинки Домаќинки истурив кафе на новиот чаршав, го напрскав со де грас и го стави да се пере, сега го пружев вешот повторно се знае флеќата хелп
Помош за очајни домаќинки Omino bianco... го има во сите поголеми маркети... ќе го ставиш на флеката да постои и после го переш чаршавот. Не се секирај ако и после перењето е присутна флеката, кога ќе се исуши, нема да има ништо.
Помош за очајни домаќинки Вчера го видов во Тинекс и ме интересира дали е подобар од Вениш, пошто во неколку наврати Вениш не ми заврши работа за едни дамки на чаршави за маса! Упорни се
Помош за очајни домаќинки Подобар е... вади и дамки од ајвар, а и нема врска дали се стари или нови флеките. Со години наназад снаа ми го користи за алиштата на малите, скоро и јас го зедов и ептен ми се најде, за секакви флеки.
Помош за очајни домаќинки ќе одам ќе купам, со Вениш имам Лошо искуство, а за ова Omino bianco прв пат слушам, Фала ти Annath а да ми кажеше колку пари е да знам дали да го купам сега пошто на работа сум и немам многу пари во мене
Како се справувате со дамките од облеката? Го напишав ова и во друга тема. Ќе прашам и овде може ќе успеете да ми дадете корисен совет! Купив светло тексесна кошула (ептен светла нијанса на тексес) и дури дома забележав дека е пожолтена на одделни места. Не верувам да е извалкана од нешто зашто не изгледа така, но ми се чини од предолго стоење како да пожолтела. ВЕ МОЛАМ кажете ми дали Vanish би помогнал, или Кое Друго Средство би ми го препорачале. ( замислете дека наоѓате дома старо парче облека, кое пожолтело со годините, а сакате да го носите, што би направиле да сте во таков случај? ) Ви благодарам
Како се справувате со дамките од облеката? Знае некој да ми каже како да извадам лепак(UFO) од фармерки ?
Како се справувате со дамките од облеката? Со пегла стави прво крпа над лепакот и пеглај врз крпата Модератор: Пишувајте кирилица, ако не знаете како прочитајте ги правилата на форумот Пробај со лимон и сол да ставиш на флеките
Како се справувате со дамките од облеката? Јас успеав да го отстранам со безбоен ацетон. Капнав ацетон на пантолоните, кај што беше дамката од лепакот, оставив да поделува, ги исправ панталоните во топла вода и немаше ништо веќе од лепакот.
Сакам да прашам...? Како да го извадам лакот од тренерките што ми се истури освен со перење на рака, засушен е и се познава многу
Сакам да прашам...? И мене ми текна на ацетон, татко ми ми вика немој добро што праша и ја се плашам да не се избели материјалот
Сакам да прашам...? Јас си купив нови фармерки и ми капна бел лак и на брзина со ацетон на памуче ги поминав и одма во жешка вода со прашак, сега пак си купив џемпер и со црвен лак на тегет боја го извадив пак лакот али не скроз, не се избели и не ми се познава Ако ти се ризикува пробај, нема друго чаре