На бела кошула сум направила флекичка од масло за потемнување.Мајка ми ја испра со Ариел и не помогна.Ја ја трљав со сода и со пена за бричење (не знам зашо ми текна тоа) и пак не искочи. Чаре?
Ако е чисто бела земи варикина (белило) со тоа ќе испадне само потпои ја и ќе ги видиш резултатите потоа испери проверено ми е мене
Пишав на една тема за флеки али отпосле ја видов оваа тема.. На маица имав неколку флекички,ги прснав со арис ама не излегоа после некое време па им ставив омнио. Излегоа флеките но бојата избледе на тоа место. Дали има решение или за у канта е ? Башка нова е и тоа на мм ке ме утепа
Да ги измешав,памет за друг пат Значи чаре нема? А да ја однесам на хемиско? Или најубаво нова да му купам
Како ќе се среди избледена боја, жити све, еве по логика? Избледела, не може да се врати. Иначе, арисот не се комбинира со секое средство. Не знам шо состав има омино бјанко точно, но од комбинацијата избледеле. Кога се третира со арис треба да се испере за да видиш дали ќе се исчисти флеката. А на хемиско се носи пред да глумиш дека ти си хемиското по дома.
А да си купиш первол оној течниот како прашок не е орнел црвен има и црн за црни алишта јас имав едни фармерки црни и со тој црниот первол ги перев неколку псти и живнаа малку пробај со црвениот первол може ќе живне блузата
Исто и на мене. Само што јас не намерно во училиште го поминав пенкалото низ моите фармерки и се не излева мастилото.... Чаре има ли за да го исчистам мастилото? Некои прашкови, сапуни, хемикалии итн итн... Има ли за да го исчистам мастилото? Ве молам помош.
Само таму каде што се наоѓа маслото и после испери ги цели бидејќи може да ти мирисаат на средството види можеби има и друг вениш за темни алишта, ама сепак пробај и со овој има резултати
Ahm. Imate li probano so venish gold ako vi se izvalele od mastilo vashi pantaloni, bluzi, farmerki itn... I dali izleglo?
Фармерките ги накапив со масло реагирав најбрзо чим можев, ставив сјај и млака вода на дамката и таа се отстрани, но сега местото на дамката е избледено т.е. има како белило. Што да правам?
Здраво девојки имам огромен проблем ги перев патиките од превртена кожа и сега останаа како потевни флеки по нив кои никако не сакаат да се операт.Дали некојс од вас знае како да ги очистам.Фала ви многу.