Здраво, после роденденска забава на фармерките забележав дамки и пробав со вениш да ги исчистам па во машина, но не се смени ништо... дали може совет како да ги исчистам бидејќи претходно не можеше ни со влашни марамици па се сомневам дека е од боја на ѕид. Би била благодарна на секакаква сугестија.
Белата кожна чанта ми прими боја од алиштата шо ги носев денеска. Пробав со варакина, арф, ацетон, паста, влажни марамици да ја извадам бојата и искрено омекна дамката и не се познава многу, ама уште е тука, а притоа тој дел на кожата каде ги употребив средствата малце го смена составот (не е толку рапава). Како можам целосно да ја извадам флеката и да ја вратам бојата во полн сјај?
Lepotanov se izmocka na nov lakiran parker, a si ima sopstven toalet, taka mu dojde belja da mi napravi.....Na dva mesta fleki, so nisto ne izleguvaat. Na YouTube vidov se cistat so hidrogen peroksid, nekoj da ne ima probano??
Како да извадам слајм од тренерки? Децата си играле со слајм, а јас седнав на него без да го видам и ми се залепи на газот
Стави слој весник, па крпа и пеглата одозгора. Би требало од топлината да се залепи за весникот. Жвака имам вадено вака. Или пиши хакс на јт за слајм. Ќе најдеш нешто.
Јас доколку непомага Вениш го напрскувам со Арис Де Грасс го оставам некои 10 мин и потоа го ставам во машина и излегува дамката.Поробај така ќе ти успее. Поздрав
шарканици од фломастер на ѕид и храна залепена на ѕид како да ги исчистам ?пробав со паста за заб розевитер дамски се исчистија но другите не туку само повеќе се размачкаа...моите мали уметници кога ќе ги фати некое лудило скришум шаркаат по ѕидовите а и еднаш испрскаа каша од сливи по ѕидовите..се тешам ке кречиме за некоја година кога ке пораснат но до тогаш ..
Здраво женски, вчера пуштив машина за децата. Секогаш им ги ставам само нив посебно. Но, понекогаш сопругот и дава железни парички на ќерката, кига ќе му вратат од продавница, а таа си ги ставила во џеб. Сега сите алишта ми се ишарани со 'рѓа, совет што да правам ?
A da probas so ova? Majka mi go otkri, site fleki gi izvadi....go ima vo site marketi....parceto tkaenina so fleka go potopuvas vo voda, prskas od Avaksot, tries i go ostavas nekoe vreme da postoi, posle perish vo masina ili na raka kako sakas....Sve izleguva
Имам Авакс, супер е знам. Паднаа флеките, пробав прво под чешма дали ќе падне, и излегуваа одма. Веднаш ги исправ сите алишта одново, и ѓи снема. А како се измервирав, вриев..дека и штотуку купени алишта ги ставив да се перат, жива ќе се изедев. За среќа само со перење излегоа
Ставив нова блуза во вода со прашок и омекнувач и сега од омекнувачот имам флеки на блузата како да ги исчистам?!
="Kikikikiri0405, post: 5631304, member: 116183"]Ставив нова блуза во вода со прашок и омекнувач и сега од омекнувачот имам флеки на блузата како да ги исчистам?![/QUOTE] Пробај со vanish oxy action или со aris de grass јас со тие две чистам флеки и дамки
Ne posle mnogu mislenje dali da probam ja izvadiv so aris de gras vrz damkata i trev so vlazno imav pri raka i posle vo peralna na najkratka programa vazno izleze flekata