Нов горен дел од купачи го исфлекав со црна боја од косата, сега брзо се фарбав и лом ми се направи. Купачот е жолт и аплата се познава дека е валкано. Чаре некое, не сака да излези, пробав со прашок и сапун ама раце ми паднаа а црната боја не сака да мрдни..
Прочитав за Ајакс погоре, ќе пробам и со него.. Само ми е страв да не ги запустам уште толку, да излези и жолтата боја.
До сега мене, посебно кај алиштата на децата не излегла бојата. Тадури некој пат и стојат така испрскани по цела ноќ. Напрскај и почни да триеш со нешто, сунѓерче на пример. Ако имаш ракавици облечи си, на 2 пати почнаа да ми се лупат рацете бидејќи триев доста долго време, и ми ѓи изгори. Да се надеваме дека ќе ја тргне бојата, без да ја оштети жолтата
Пробај со Арис Де Грасс јас така вадам флеки и од бебешки пелени и од алишта мој и од сопругот. Ќе напрскаш арис на местото каде што е дамката ќе затриеш малку и одма во машина за перење и ако се пери на 90 степени одма на 90 ако не на онаа температура на која што се пери одреденото парче облека. Јас лично бебшките пелени на 90 степени ги перам а понекогаш и мои и алишта и од сопругот што се со флеки на 90 степени ги перам.
Појак е, тој обично оди со фарбите, ама може да се купи во парфимерија. Пробај, јас сум извадила флеки со хидроген, ама ептен тазе, одма направени. За стари флеки не знам дали ќе има ефект.
Знае ли некој како да извадам флека од боја но не од бело алиште тику зелени дреч купаќи вапцани од црни купаќи.... Пробав со средство за вадење флеки но ништо. Нови купаќи необлечени ги исправ и што стоеле до црните се вапцаа со темни лочки
Елиминатор на несакани бои од др. Бекман, го им во сите поголеми маркети. Ако ова не помогне, ништо друго нема.
Ништо штетата е направена веќе,вчера пробав со две средства за флеки не падна и фанав доместос и ги осветлив на некои места,ги ставив во варикина и местото од доместос уште толку осветли а н адруги места не,сега се уште порасипани . Што е најтрагично црните флеки се самл обледени пак се познаваат.