Бели фармерки флека од цедено аокче од портокал ама постара дамка е знам дека згрешив требаше веднаш да ги исперам ама ето..пробав ао арис де грас и сапунот од дм и во машина не искача, пробав со прашок за бели и сапунот исто во врела вода нејќе ни да обеле, дајте др начин
Ај помош феминки На матурската прослава го извалкав фустанот. На него има малку крв, и црнило од што сум го газела со обувките доле. Не знам со што да го исперам и на колку. Ми е страв да не го оштетам. Инаку материјалот е сатен Што ми предлагате вие?
Како најдобро во домашни услови да исперам бел фустан со тул и малку чипка? Некако ми се чини како да му треба освежување па сакам да го исперам пред носење? Некој трик, совет?
Дали сте ваделе флека од смола на алишта? Смолата излезе но флека бледо кафена остана. Читав на интернет ,чист алкохол пишуваше вадел, ама јас не успеав...ацетон да пробам, ама ако некој има искуство нека пише.
Без гајле, сум пробала. Кај мене не излезе. Ама фала на инфо, ќе знам за понатаму Прво дома со класично перење, потоа на хемиско.
Здраво женички може постот нр ми е за тука но ај да прашам, имало некои крпи мислам магични ги викаат кога бришеш прашина, телевизор не остава флеки како влажните марамчиња. Каде можам да најдам такви.
Здраво на сите јас за флеки користам две нешта кои се спас, едното е сапун а другото гел На облеката флеката прво ја вадам со сапунов кој е феноменален Откако сум ја извадила со ова потоа ја перам во машина (програма според материјалот секако) со овие две првото е специфично за оттранување на флеки кое го мешам заедно со детергентот (втората слика)
И јас сум задоволна од сапунот за флеки од dm. Евтин е, а ефикасен. Сите флеки ми ги вади. Подобар е и од Арис де грас.
Женски помагајте. Нови скроз памучни пижами ги закиснав во топла вода и течен прашок и планирав да ги исперам рачно. Кога ги извадив од водата гледам горната пижама примила лилава боја. Долните беа темно лилави, горната кремова. Има начин да се тргни исфарбаното или со здравје да си ги носам така исшарани?
Да пробаш на вриење да ја испереш пижамата. Нема одма, ама после 2-3 перења би требало да излезе бојата. Јас имав таков случај со чорапи. Во машината да ставиш марамче за впивање на бои.