Заборавив да едитирам,се ставаат во машина за перење и ја пушташ машината.Мене ми има извадено,пробај
Здраво, со што можам да исчистам флека од кечап и мајонез на плава кошула? А флеката не ја исчистив веднаш веќе 2-3 дена така стоела.
Со сапун за флеки од ДМ. Јас таков користам. Ќе ја намокриш облеката (кај што ти е флеката). Ќе намачкаш со сапунот (претходно намокри го) и ќе триеш. Одма ќе почне да излегува флеката. Ако треба, повтори уште еднаш. И после ја ставаш во машина. Можеш да пробаш и со Арис де грас. Прскаш на флеката (суво да е местото) и оставаш да стои 15 минути. И во машина после.
Сапунов мене не ми ги извади скрос флеките од шминка не од мрсно, и на тоа место ми побелеа шорцевите. Со тек на време, од неколку перења можеби ќе се извадат, мене така ми се извадија, а со средствата за флеки ем побелуваат на тоа место ем не се вадат скрос. Мене панталони целосни така, долниот дел црн, горниот бел, ги покиснав да ги исперам, горното ми поприми, потоа со варикина само белото и ми се извади се, ама потоа незнам колку пати ги киснев во омекнувач да не ми мирисаат на варикина. Ама во боја не со варикина.
На мене не ми се изгубила бојата до сега. Го ставаш директно на флеката и се остава да отстои. Јас го оставав 15 минути. Можеш и со Авакс да пробаш. Кај мене немаше ефект. Или со сапунот за флеки од ДМ.
Нема Арис де грас за флеки, тој си е класичен одмастувач што многу го користат за флеки. Јас не го користам со таа намена, па не би знаела да ти кажам колку е ефикасен.
И кај мене исто одма излегуваат флеките со ДМ сапунот. Само што ќе го протриеш од матеројалот, флеката излегла (дури и флеки од цвекло и калинка). После тоа го мијам сапунот не го оставам врз ткаенината и одма ја ставам во машина и ја перам додатно со отстранувачот на флеки на Organic People кој е фантастичен. Ем вади флеки и нечистотии ем баво мириса
Јас директно ја ставам облеката во машина. Не го мијам сапунот. Прво ја мачкам флеката, па тријам. Оставам да стои 30 минути. Изненадена сум од тоа колку е ефикасен сапунот, а евтин.
Не знам драга ова го немам користено. За сапунот тврдам дека е волшебен, само што си го допрел до материјалот флеката излегува. За другово не би знаела.