И јас ставам сјај на флеката, потоа перам, а сум ставала и ракија. Баш еднаш кога бевме во природа, носев бели шорцеви и ми капна од салатата, ставив ракија, ништо не ми се познаваше флека.
Ова не е дамка ниту флека. Ова втор пат ми се случува со маица Лакоста на мм. Не е оригинал некои 1500 ден ја земав ама па не е ни ефтина за после прво перење се појавуваат линии како да е избелеана. Ја перев на 40 степени, со течен прашок и омекнувач како и секогаш. Може ли со нешто да се тргне. Ниту еднаш не ги има облечено а такви не се за носење. Мислев на претходната до бојата е, исти случај и со оваа. Најверојатно таков и е материјалот.
Купив блуза од Бершка со на неа желевцина за мунистри, на перење железото остави жолти флеки, дали може да се извадат некако¿
Си уништив оригинал тренерка од коректор за сушење мозолчиња. Мислев дека како и од секоја пудра ќе излезе ама после 2 перења не излегува. Има ли шанси со нешто да излезе или веќе тешко.. А светли се, сини, и се познава кафеава дамка.
На маица од син ми успеав да извадам кафеава флека т.е повеќе беа. Маицата е неонско зелена боја, се е извадено и бојата неоштетена, со ова средство од околу 200 денари