Скоро и никогаш не ми е досадно бидејќи постојано правам нешто Читање книги, пишување поезија, сликање на платно, истражување за наука, историја, гледање винтиџ филмови, гледање на ѕвездите преку телескоп , прошетка во шума...
Ете јас денес како се справив со досадата и негативната енергија https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn....=6b068bb33277c8fb92e753571f322ab8&oe=5992C01B
Главно читам книга или си пуштам серија и терам 3-4 епизоди без да приметам. Понекогаш цртам или се нафаќам да учам некој јазик ама се откажувам после 15 мин.
Претходно кога ми беше досадно нонстоп висев на фејзбук или инстаграм, во последно време читам книги, учам нови зборови англиски, читам статии, рецензиии за козметика и сл.
Скоро никогаш не ми е досадно,сам ако не си направиш да ти е интересно,си се сјебал гадно. Имам секогаш нешто за чепкање,дали за средување,читање,учење,работа,шетање...
Предавања на интернет, чатање, слушање нешто корисно.. гледам да избегавам форми на ескапизам ко игрици ау.. кадале/јаваш/полека/slowly ке си бидне..