па мислам дека не пошто не ми е нон стоп вака, од време на време некад знае такво стање да ме закачи коа ќе бидам преутепан од работа
Dosadno skoro nikogas ne mi e, posebno otkako imam dete. Ama vo momenti kako sega koga ne sakam da mislam na nekoi raboti koi me voznemiruvaat, citam, ili pisuvam vo temi na forumot koi malce me opustaat.
Чистам двор Гледам филм Возам велосипед Ја перам колата Ја средувам собата Таман време да го исчистам плакарот да фрлам се што не носам.. Играм Сони Гледам фудбал..
Учам нови рецепти (пр. вчера правев Banana bread) 30 дена предизвик за вежбање, убедив и другарка па заедно слабееме Се приклучив на априлски readathon(15 книги треба да прочитам) Ја исчистив целата соба(повеќе од еднаш) Го замарам брат ми
Женски кажувајте што правите периодов сите по дома. Секој ден се понервозна станувам бидејќи сум без обврски и по цел ден дома. Не ми се прави ни муабет ни ништо, со мм сме буквално 24/7 заедно и во денот едвај разврзуваме муабет. Прочитав неколку книги, дома секое ќоше го пребришав и средив, ги превртев сите игри на телефонот и секој рецепт го испробав Со мм повремено ќе изиграме некоја партија карти или не лути се, ама и тоа здосади .
УФф, јас секоја недела од карантинов нова занимација си наоѓав. Ќе почнам нешто, па ќе ми здосади, па ново. Прво цртав секој ден, потоа учев германски, па си направив ТикТок (don't judge), почнав дури и да спортувам , и сега најново е што си отворив Инстаграм профил само за травел слики и тој го оддржувам. Пуста досада...
Секогаш имам обврски, немам време за досада, но периодов ми здосадија мерките заради пандемијата и фала Богу ги укинаа од утре. Филингот ми беше глуп, коа знаеш дека треба да бидеш дома во определен тајминг и општо онака сите движења ограничени, социјални контакти и настани нула, ептен стана монотоно.
Гледам филмови, цртам, читам романи, почнав секое сабајле да станувам рано за да пешачам и тоа МНОГУ ми го менува денот.
Готвам нешто па средувам, излегувам прошетка. Книги читање, сега фемина. Па вежбам туширање или полнење када, релаксација. Некој филм и така секој ден
Ретко ми е досадно. Ако сепак имам такви моменти, обично наоѓам некои обврски што сум ги одложувала или едноставно си пуштам музика и уживам во слободното време