Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се справувате со досадата?

Дискусија во 'Слободно време' започната од tigar.23, 13 јануари 2011.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Летам по дома или стојам на глава. Во последно време досадата се справува со мене, а како го прави тоа не знам, прашајте ја !

2. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Книга, музика, филм - Кратко и јасно :)

3. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    Јас за да ја избегнам досадата наутро си правам план како ќе ми се одвива денот , од толку до толку ќе учам , па ќе читам, телевизија и времето поминало....Понекогаш кој ми е досадно си читам книги. До пред две недели мн седев на фб , значи по цел ден и кој гледаш времето ти поминало а ништо корисно не си направил , а на фб никогаш не е досадно..Но сега , како што кажав последниве две недели не седам толку мн на фб поактивна сум , идам понекогаш на фитнес , повеќе читам.

4. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Исто како мене :)

5. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    Лелее, некогаш има моменти кога толку многу ми е досадно и да ме убиеш не знам што да правам, а и да ми текне нешто тогаш се ми изгледа глупаво и ништо не сакам а правам, па ме фаќа мрза и тогаш сум убиј Боже! :D
    Најчесто кога ми е досадно си слушам музика или сакам да земам нешто за школо ако има (ако се погоди моментот :D ), филмче да изгледам, а најдобар начин за убивање на досадата ти е да си земеш една книга! Е ова е проверено и со сигурност е така ;) .

6. frutini

frutini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    252
    Најмногу на цел свет мразам досада!!! Тоа е нешто страшно.
    Не се справувам со досадата, не знам како да се справам. Најчесто кога ми е досадно ме мава некоја мрза и ме мрзи да правам било што за да ја убијам, да ја уништам :devil: да се справам со неа де :|
    А најсмешно ми е тоа што многу често посакувам да не морав да правам тоа или она. А кога неморам незнам што да правам со себе! |(
    Епа незнам како да се справам со досадата. Тогаш се ми е досадно ;) хахахах :D

7. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Нема ден а да не ми е здодевно |( |-) . Кога си дојдам од школо, право гледам да се плеснам на креветот и така лежам цел ден. После седнам на пц видам шо прајте, па и ако ептен ми е здодевно гледам Али Риза чисто од што нема што да се прави и после си продужам во мојот кревет. Сабајле идам на школо и одпосле пак тоа :D

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Ах каква мрза ме има фатено никако да ме пушти ;)

На bbeebbee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. caki.83

caki.83 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    34
    јас секогаш си наоѓам нешто да правам на пример цртам,сликам, плетам, гледам филмови (во последно време почесто) или го шетам кучето или јадам нешто |( :lol:

10. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    па не ми е многу често досадно, сеа баш во овој период немам време за досада :D ама кога ми е досадно најчесто зимам да прочитам некоја книга, седам на копмјутер на фемина, слушам музика, правам накит ако имам некоја идеја и тоа :)

11. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    Немам мн време за да ми биде досадно секогаш сум во некоја фрка :D ама кога ќе ме посети понекогаш најчесто счушам музика или се укл на фб :D .

12. Anne.d.Sweet

Anne.d.Sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Хахаххаха.... кај мене нема ден каде што нема досада... и незнам како да се справам со неа! Секогаш ми е досадно, освен кога ги играм оние „улични“ игри со другарите, кои ми доаѓаат еднаш неделно.... Инаку вака секој ден ми е досадно и незнам, некако се справувам со досадата... сега ми е направен точакот па си возам точак, и си замислувам дека точакот е коњ, и јас сум на бојно поле, каде што ке земам еден стап(во улога на меч) и се борам со непријателите во моето замислено „кралство“ (ќути, имам ОГРОМНА имагинација и така некако ја победувам досадата.... :) ) Ама пак некако.... Сама сум неам другари што живеат блиску до мене, само во школо се гледаме... ПРЕЖИВУВАМ! :)

13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Досадата е ужасно нешто, многу ја мразам! :@
    Обично успевам да си најдам некоја занимација кога незнам што да правам со себе. Излегувам да се прошетам, така ми се подобрува расположението. Или слушам музика, читам некоја добра книга или списание и така. :)

14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    173.926
    Досада-што беше тоа ;) ?
    Па немам многу време на претек за да има место за досада,ама се случува понекогаш да ме фати некоја мрза па да си останам така на фотељата и по 2-3 сата да се досадувам(ама пак филмот ми врти за обврските кои ги имам и толку од досадата)
    Е сега знам и да легнам во спалната и да го редам и подредувам накитот ,ама па не е некоја досада,туку чисто онака.

15. The.Rainbow

The.Rainbow Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    32
    Јас имам една добра реченица.
    -Што би правела кога би ми било досадно? Дефинитивно не би дозволила да ми биде :D

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Иако цел ден ми е исполнет со обврски на работа, дома, има моменти кога многу ми е досадно. Едноставно седнувам на компјутер се дружам на фемина, читам нешто на нет, или во краен случај земам книга во раце и читам.
    За најдосаден ден си го прогласувам Недела.

17. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    Со книга или некое добро филмче :)

18. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    правам непотребни и глупави работи

19. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Ако имам прирака некоја добра книга си читам и ми мине времето, си слушам музика, гледам филмови, си седам на фемина, си читам статии, си пребарувам по интернет и готово, ама во последно време времето ми е исполнето максимално па и нема време за досада :)

20. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    со форумите.......... се спасувам од досадата :$ :$