Ги чистам четките за шминка, пак ги преуредувам во фиоката, или пробувам по нешто екстремно тешка ноќна шминка... хмм... гледам јутуб видеаа... или читам на фемина... Или земам хартија и молив, цртам нешто, или ќе пишам некоја поезија, или некој план, или пишувам што сакам да купам. Ретко ме фаќа досада, ама знам како да се справам со неа.
секогаш наоѓам некоја занимација. не можам да седам и да викам леел досадно ми е и да дремам. или нешо ќе читам или ќе средувам нешто нешо да се праи од досада не се живее
Ke pustam glasna musika i pocnuvam da igram ili se sekavam na nesto smesto na nekoja moja glupost.Ili oko ne mi se pravi nisto od ova pocnuvam da spijam
па изгледа дека треба да се земе некоја добра кнмига да се прај некое сличе на фотошоп да се спија(ако мо=иш да заспијаш) да пребаруваш нови информации на интернет или пак да ти се погоди филмчето што си го спуштил и да си го изгледаш со задоволство значи ова би можело да се прави.... кога веќе не можам да очекувам некој позначејебн пресврт и убиство на монотонијата
Ги лакирам ноктите, правам украси или накит, седам на фемина ( се разбира ). А! Ми текна! Почнавме со сестра ми карти да си играме кога ни е досадно.
никао..... седам и само и досадувам на мајка ми: -Леле колку е доасдно,леле не можам да издржам,леле пукнав..... (и после ќе ми помине)
Апсолутно никако не можам да се справам со досадата,што да правам кога е посилна од мене таа ме совладува наместо јас неа
Уф, па баш и не знам како да се справам со досадата. Си имав триста планови за летово, како да го направам забавно и незаборавно ама како до сега што ми се случувало.. сите ми паднаа во вода. Ама, сепак кога досадата е преголема гледам да ја ублажам со гледање на филмови, слушање на музика, искачање со друштво, повремени тренинзи.. Па сега се зафатив да читам и книга, до пола сум, па ако не ме мрзи денес ќе тркнам до најблиската трафика да си изнакупам списанија некои, Браво, БравоГрл, ОК.. Нели, колку да се утепа досадата, а и баш одамна не сум читала.
Лесно. Ја фаќам уште додека е млада, во рана фаза на развој. И вршам тортура на следниве начини: - наоѓам стари и неупотребливи материјали низ дома и правам од нив нешто корисно. - тропам глупости на форуми. - јадам, грицкам, гнетам. - правам стратегии за слабеење. - бројам калории. - ковам заговори. - егзекутирам инсекти. - и други работи непредвидени со куќниот ред.