Како се справувате со кризата?

Дискусија во 'Диети' започната од ELLen, 30 јуни 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Јас не ја погледнав категоријата убаво, мислев се однесува на економската криза :D

Како се справувам со кризата? :^)
    Прво си повторувам во себе неколку пати, не ти се јаде, не ти се јаде, не ти се јаде! :devil:
    Па ако треба и на глас го мрморам... Како хипноза ми делува. :)

Мијам заби и пијам многу вода.
    Некако вкусот на ментол и вода ме смируваат.

Посегнувам по најнекалоричното според мене - краставица, морков или јаболко.
    Ми се случува за време на криза да се напијам повеќе кафе или чај со натрен.
    Една од најдобрите солуции е секогаш да имате супа во фрижидер.
    Извадете, стоплете да биде жешка, ем со оцет, по можност јаболков, топлата храна го заситува желудникот за брзо време, создава илузија дека ви е полн, а оцетот топи маснотии.

Ете баш така. :geek:

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.787
    Допаѓања:
    163.019
    Пробајте со ладна супа и оцет,повеќе заситува и го имам прочитано како една од финтите за трошење повеќе калории и покрај тоа што јадете.
    Инаку,искушенијата и гладот маваат само 10 мин.,поминуваат и повторно сте во нормала...до следната криза.Ете толку се потребни за да ја надминете кризата.

3. tweety7

tweety7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Навечер ме фаќа најголемата криза за чоколадо ама се трудам некако да му одолеам :( .
    Во последно време малку се опуштив со храната па мозете да претпоставите дека ме доведе до некое килце вишок и сега сум на диетата на iskri4ka напишана за оние без физичка активност па се надевам ке ми успее само не знам до кај ке ме однесе навиката да јадам по 1-2 лажички мед и ореви пред спиење.
    Ајде ако некој знае нешто за медот и оревите нека ми каже :$ па да знам да се воздржувам и од нив или ...

4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Криза...оффф моментално сум во овој период...али земам мастика и си џвакам и си велам ако јадиш после ке ти е тешкичко а и + тоа ми текнува на ова под газево што сакам да го снема,ми тежи газенцево :lol: и така минува кризата...но вака читајки ги вашиве постови погоре иако не ми се јадеше ме фаи криза за јадење...па затоа си сварив чајче :lol:

5. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Аххх, најтежок период ми е кога ќе ме фати криза, посебно за благо :)
    Или џвакам мастика или јаболка јадам во ОГРОМНИ количини :rofl:

6. Mila92

Mila92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    leleee...nikako da ti kazam..eve sea bev na dieta 2 nedeli..zaslabnav nekoe kilce i sea izedov 3 kriski majonez i patlidzan..mh mh ..toa e so da prais :(

7. Glamour

Glamour Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    42
    Мене многу често ме фаќаат кризи зашто сум голем обожавател на благото :) Грицкам морковчиња, јадам јаболки или џвакам мастики.

8. Angelinax

Angelinax Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    јас ќе трпам без благо или грицки одредено време :) Но после еден ден ме фати криза и... Цел ден грицкам нешто... Едноставно не можам да издржам... Се обидувам да се убедам да не грицкам ама не помага :)

9. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Е сега не е баш криза, но не знам што да направам, бидејќи започнав диета, и фала богу не ме фаќаат кризи може дека сум на почеток ама добро се држам, но проблемот е што викендов ќе се собираме цело друштвото, и се договара скара и така се што следи со тоа. Многу ми е глупо на сите да објаснувам дека сум на диета :( а од друга страна пак сега ако јадам со нив целиот напор од оваа недела ми паѓа во вода :@ Ќе треба од понеделник одново да почнам. Што мислите да си останам на моето или да уживам со другите иако после тоа жива ќе се јадам :)

10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    јас вака би направила
    би јадела скара или било што ама во помали количини, на пример нема да изедеш 10 кебапчиња изеди 6
    а после тоа тури се на едно убаво вежбање
    ем нема да треба да објаснуваш на диета сум не можам што е најглупаво,
    ем нема да имаш огромнааа грижа на совест
    во краен случај можеш во понеделник да се прочистиш еден ден па од вторник на диетка
    се надевам ти помогнав

На al-vik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. principessaE

principessaE Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    јас би ти рекла да им се придружиш на другарите,а во недела да одвоиш 1час трчање или некоја др активност, а од понеделник пак на диета :))))

12. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.190
    Фаќаат кризи одвреме навреме ама има периоди и за тоа некогаш многу ми се јаде и јадам се и благо и солено а некогаш па уста не ми се отвара ама мислам дека кога сум на диета повеќе мислам на храна дали е до психата или навистина ми се јаде ја не знам што е затоа не викам дека сум на диета за да не јадам повеќе:)

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Најдобар одговор на темава ќе биде - Ме? Hungry? Never. - со голема доза на сарказам... посебно откако сум на диета последниов месец и пол.... од мали нозе мака мачам со конфекцискиот број :lol: во секој случај, не сум којзнае колку искомплексирана.... некогаш се нервирам за мевот и тие познати ,,muffin tops,,... а диетата решив да ја држам затоа што сметам дека можам далеку подобро од мојот моментален број на алишта ;)

како се справувам со кризата за благо ? - јадам урми со ораси... подобро дури и од чоколадо!

останати кризи немам, некогаш од иштав што се вели, ќе скршам нешто и ќе пробам... колку да не го мислам 8)

14. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Имам една опасна финта :D Кога ми доаѓа криза за јадење се замислувам каква би била со kg плус и каква би била слабичка со некое килце минус... Голем гурман сум ама да бидам слаба е многу подобро од храна :D

15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Јогурт или супа без фиде само коцка.....и одма си сита и плус ако пиеш на брзина нема промаш..по една чашка ;)

16. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    па и јас дека пазам што јадам и исфрлив леб и благо, кога ме фати криза јадам урми ама дали е тоа правилно или не незнам. дали и тие дебелеат? :?:

17. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Кога ќе ме фати криза со легнувам да спијам :)
    Инаку во 8.3 гр. урми има 23 калории.Па пресметај колку грама урми јадеш и колку калории внесуваш со тоа.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Antonij

Antonij Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    28
    Кога има криза се знае: се јаде.
    Јас не сум на диети ама кога ќе се оправи времево, седнување на точакот и потење. Нема друг избор.

19. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Со кризата се ''справив'' со тоа што си мцнав еден чоколаден мафин.
    Браво Миднајт! :doh:

20. swarovski

swarovski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Се знае како... Шетам по цел ден, и тогаш автоматски не ми се јаде :) Кога ќе го насочиш вниманието кон нешто побитно, одма забораваш на гладот и на благо и на се... Па уште ако си со тој што го сакаш, па кое јадење ;)