Признавам, не сум наспана. Ама сама си сум виновна, знаев дека требаше синоќа порано да си легнам, а не да дремам пред телевизор. Никој не ми е крив. Имам две опции: или да предремам подоцна, или да зевам цела вечер. Ни едното ни другото не ми е по ќеф, али тоа е. Од друга страна, овие два дена имам прилика до 10:30-11 часот да сум доручкувана, со кафе, со завршени подготовки за работа... нема поубаво од тоа да си го фатиш денот од сабајле, да си ги завршиш обврските. Корисно се чувствувам. Ги слушам лудациве од Метрополис радио во моментов и секогаш кога ги слушам им благодарам затоа што секогаш ми носат насмевка на лицето. Денес со бразилските гени ми беа хит. Кој ги слушал - знае
Иако се чувствувам чудно во последниве денови, radio saved my life today. Прекрасна музика! Ве поздравувам со хитот на денот
Многу лошо и под огромен притисок. Од една страна пробувам да ја доодам последната недела на факултет, колку-толку. Од друга страна, пробувам да сум во тек со сите обврски што ги имам, а ги имам како да е прва недела. Од трета страна, пробувам да се спремам нешто од нешто за тоа што треба да полагам пред да отидам, нешто во смисла 3-4 испита во 3-4 дена, трчање по студентски, бркање професори, со еден збор - лабаво. Од четврта страна, пробувам да направам список за пакување моментално, а еве мозокот ми е блокиран, не се сеќавам што поседувам воопшто и што ќе ми треба да докупам. ПА ШО ако отидам со пет пара гаќи, ееееееееее, ќе си ги перам. Од петта страна, пробувам истовремено да терам активен социјален живот и да одговорам на сите повици и потреби за виѓавање пред да отидам, пробувам да отидам на сите манифестации каде што сум поканета, а ужасно ми оди и тоа, ми треба повеќе времееееееее. Од шеста страна, страааашен ПМС. Од седма страна, наводно терам здрав начин на живот, кој што некако се плашам дека е во опасност, ама еве ако помага, си сечкам јагоди во порцијата сладолед...... Од осма страна, некаде во сиот овој хаос, треба да сум доволно наспана и одморена, затоа што големиот хаос тек допрва започнува! А од сиот овој стрес, не можам око да склопам! И врвот на сето ова ми се тие што ми пиздат како тоа сум немала време? Ајтттттттттт у пм.
Не знам дали некој сака да знае како се чувствувам денес, ама исто се чувствував и вчера, а тоа е вака некако + + + + + + + + (ама претежно многу лута сум) И зошто? Затоа што сум во f*cking ПМС!!!!