Ненаспано,уште рано во 6 саат почнаа да чукаат некои мајстори да работат во соседната куќа,леле цел ден умот ми го извадија со бучавата
Крај на работно време ми е....се чуствувам...сеедно. Баш така, сеедно... Плус на две тркала сум денеска...ако ми заврне ќе биде...леле мајко.
Немоќно....ме боли душата....го знаете тоа чуство?? Ми стои кнедла во грлото...ме гушии мислам и колку и да се трудам да бидам силна да подгтнам не биваа потекуваат солзи...течат како река...безгласно...како на филмовите...а ако викнам ако отворам грло има да ечаам...како ранета лавица....ноо стискам забии..зошто неможам нешто да сменам и се трудам но неможаам ,а сакам ,барам начин но немаа,а во никој случај неможам да се помирам.. Да седам со скрстени раце не неможам,а некои улички за жал се слепи ...па кревам глава кон небото и викам Господе,татичко да не ме заборавивте ...? Знам дека нема, знам тато ме чува од небото ,но понекогаш не гледам излез...се надевам ќе биде утре подобро ... Сепак имам се што не може да се купи со пари...а тоа е најважно
Бев добро, почнав да се опоравувам, ама секој дел од собава на него мириса. И повторно само на него мислам.
Па можеби as always СО ОБВРСКИ МАЛКУ УМОРНО... НО СЕПАК среќна и задоволна,знаете тоа е лотарија на животот,на вас е дал е денот напорен убав лош пак кон нас се сведува на тоа која карта ти сакаш да ја извлечеш дали и проед се ќе си речеш будалче секој има маки не дозволувај да ти се уништи денот се е до нашата имагинаЦија до нашиот разум за тоа колку ние би дозволиле нешто да не помести во денот на некој му е лош денот и стереотипот абе остај на лева нога станата сум и тераш така а има некој ке станат такви и ке речат добро пааа страшно се осеќам ама како ке поминува време ке најде сее само за да е добро... да се одржуваш да БИДЕШ НОРМАЛЕН ВО ЕДНО НЕНОРМАЛНО ОПШТЕСТВО Е ТЕШКО АМА СЕ СЕ СВЕДУВА НА КРАЈОТ НА КРАИШТАТА КОН НАС КОЛКУ НИЕ СМЕ СИЛНИ И КОЛКУ НИЕ САКАМЕ ДА БИДЕМЕ СРЕЌНИ