Подолго време веќе, ноктите ми се нон-стоп налакирани. ...И раци и нози. Фин знак е тоа. Запомни. Патем, полесно.
Како што пее Каролина во една своја... Како река сум,река без вода.. Како мајка сум, мајка без рода.. Песна без зборови.. Анѓел без крила.. Само жена...жена без љубов...
Денес е ден кога се мразам оти сум многу будала. Од сите причини за кои треба да сум среќна - јас наоѓам причина да не се осеќам во ред. денес имам толку многу работи за среќа - а јас пак го барам тоа што не можам да го имам. значи само едно нешто. и тоа нешто ме направи несреќна. се осеќам глупо, најглупо
Денес се чувствувам испразнето и во исто време исполнето. Испразнето затоа што изгубив добар другар кој во исто време е и лош партнер, љубоморен, параноичен и неемотивен (солзи испушта само кога ќе и влезе нешто во око). Исполнето затоа што сум полн со енергија за нов почеток.
Разгалено... зошто некои пораки за добро утро радуваат, инспирираат, разгалуваат... - Сањао сам те, шапутао сам "Ја ћу да ти љубим све ране који су ти други направили."
не можам да дишам - буквално. пукам од нервоза и мака ми е било што да правам. чекам да можам да си одам дома и само да легнам. ако денешниот ден го преживеам......ќе пишам утре.
Nespiena,cela vecer budna,grmese,svetkase,maloto se budese od strav,i kapace ,na seto nevreme sto bese nekoj docna vo nojkta ognomet se raspuka, od nekolku min kako so pistol bese ,od pamet se izvadiv ,ognena topka custvuvav vo stomakot od strav ,neznam kako sum zaspala ,ja guskav malata i kazuvav deka mama e tuka da ne se plasi a kako da priznaam deka i mene srceto ne mi e na mesto koga grmi i svetka sekakvi misli mi pominuvaat .Se nadevam deka denes aren mi e denov ,da stani maloto pa ke se raspolozam so nea .
Не знам чудно, 10 дена се немам видено со дечкото на одмор е, осеќам некоја празнина најлошото и тежина, како да се гушам одреден период, неможам да се наспијам како човек сонување на секаков вид од чуден сон, боже мој. И денеска ми е така, ова времето баш ме релаксира вчера до 4 саатот будна како будала слушав додека не запре дождот и грмењето па тогаш заспав хаос.. Не можам да замислам една особа колку може да ти го смени светот за 10 дена. Ми недостига.
Имам една кнедла во грлото , доста време ја држам. Осеќам дека се лизга постепено. Слободно ја пуштам, нема да дојде до катаклизма и смак света, знам
Моја осечања су стабилна као пијана цура на штиклама... клик-клак, страшно... али у глобала по опуштено од другите денови коа ме тепаше депресија,стрес...
Чај од ѓумбир @referentka првиот ден ќе боли поише, ама има све да искочи. и после ко нова. А јас се чувствувам злочесто денес
Направи го од ѓумбир во прав и стави околу лажичка ипол за да биде јак... тие од филтер кесици не чинат, ќе ја нема концентрацијата што е потребна. Ќе те згрее малку, и по некое време ќе почнеш да се секнеш.. Најкасно до утре наутро ќе бидеш супер. Cо помин