Еден од оние денови кога зборувањето на другите ми изгледа само како непотребно мрчење, ден во кој сум нервозна без некоја посебна причина и ден во кој истовремено сите ми пречат и не сакам никого да видам а истовремено и многумина ми недостигаат. И не знам дали да ги изедам сите чоколади и грицки кои ми се на располагање или пак конечно да си ја почнам диетата што си ја ветувам од почетокот на годинава Се на се заклучокот би бил: не знам како се чувствувам
Главоболка се запнала за мене,држи па не пушта Филм за филм редам демек ќе ми се приспие и тоа не бидува, а преморена се осеќам до немај каде од цел ден лежење денес веројатно Многу без врска
Денес... посакувам да не ми е ниеден друг како овој ден..толку нервоза, толку болка во мене, толку главоболки, толку несоници , денес..сите ги мразам ...никого не сакам во моја близина, а како за инает денес полна куќа гости, и испаднав толку некултурна што одговорите на сите прашања ми беа на висок тон и едвај чекав сите да ја напуштат куќава...
Kako ? Hmm Posebno vo ovaj moment katastrofa,premnogu neubavo se chustvuvam. Zashto ? I jas samiot neznam. Kako prerazocharan od mn raboti da sum,sve mi e haos se mi e neubavo,neopishlivo neubavo se osekjam. Bi sakal sega sve da zatvoram shto imam,i da zaminam vo nekoja pustina i nokogash da ne se vratam. Sakam i od femina i od fb skros da se isklucham i nikogash vekje da ne dojdam ovdeka,pa i od opsbto drugi raboti da se isklucham. Losho e koga neubavo che se osekjash,togash vo taa situacija kako site da te ottrgnale,ama nema nishto od toa.
Pomisli deka pred se si blagosloven sto si zdrav prav covek. Znaes ima invalidi koi fizicki se ograniceni za ona sto nie drugive ko od sala go pravime ama i tie imaat nadez,verba i prodolzuvaat ponatamu. Raduvaj se na ona sto go imas a zemas zdravo za gotovo. Mnogu posreken ke si koga nema da si zemas pri srce.Ne ti se krivi femina i fb za ovie cuvstva,zavno e za sto i kako gi koristis socijalbnite mrezi. E sega jas sum umorna i malku razocarana sto uste moram da cekam i cekam i cekam.....
neee jas ne rekov deka mi se krivi neshto femina i fb ili neshto drugo slichno na toa. samo sakam da se isklucham od se pa i od tie socijalni mrezhi,za da odmoram malku,sakam da zaminam nekade daleku od ovdeka za da odmoram. ama nemozham toa da go napravam
mhm zaminuvanjeto momentalno ke te odvlece od problemite ama toa ne e trajno resenie, soocuvanjeto so problemite i resavanjeto na vreme e vazno. iako te razbiram, ke ti pomine so tek na vreme iako znae da e tapa toa cuvstvo podolgo.
Празно... Емотивно осакатена, а поим немам зошто... Како вишок... Празно,непотполна,нешто недостига...
Изнервирано, се ми е преку глава, се. Од големите проблеми што ги имам па се до споредните. Само проблеми. Одамна немам речено - е сега ми е се ок. Немам таква состојба. Од сабајле ми се плачи, сабајлето наместо со алармот да се разбудам во 5 сатот се разбудив. Немам повеќе мир, и него го изгубив. Се нека оди.....