најлошо - рамнодушно....до толку што не се ни израдував како што треба за добра вест. не знам дали отупвам во чувствата и повеќе не можам ништо да чувствувам како порано, ни тага, ни среќа. мислам дека се осеќам до толку сеедно - што да ми речат дека ќе ме убијат утре, нема да ми е гајле.
Катастрофа. Еден куп работа кај мене на работа а што е најтрагично никој со никого не комуницира. Како роботи сме. Само атмосферата на такво работно место ќе те убие психички. Се надевам само дека ќе излезе нешто подобро и дека ќе си заминам. До тогаш трпи. Како неандерталци, само работа и работа и ништо друго.
Kako zadna dupka na svirajka... Koga posleden doznavas deka klucot od vratata e smenet...... uzasno cuvstvo....
Jas samo ne sfakam KAKOOO moze gazdata da ja vikne na rabota skoro sekoj den edna neeesposobna devojka, kako??? Pa drugata sto pati po vredna e od nejze be alooo. Vcera ona bila, denes doagjam jas i naogjam totalen haos. I celata rabota odnovo treba da ja napravam. Ona edvaj si ja prci. Ufff aman mi e od takvi nesposobni luge sto se mislat kojzane sto a ustvari nula se.
Морам да искоментирам,девојче не ме сфаќај погрешно,ама премногу си песимистички настроена,општо сум те приметила низ некои коментари,животот не е толку црн како што ти си го замислила,точно е дека малце се убавите раб.ама уживај малце.Ич да не те интересира таа што дошла;прошла итн празни приказни,гледај си за себе,не можеш животот да го гледаш така,може има врски,и ти да имаш би ги искористила и тоа е,не ги земај тие раб.до тој степен при срце.Какви ти се мислите таков ти е животот,за се треба борба,а не кукање,ти сигурно сабајле кога ќе станеш си велиш оф кој ќе иде сега со оваа,па овој на раб.па вака па така,зашто еднаш не пробаш да станеш и да си речеш ете уште еден убав ден,да направам нешто,никој не сака да биде опкружен со некој кој постојано гледа црно на животот.Најдобро намерно ти го кажав ова,се надевам дека нема погрешно да ме сфатиш.
Анксиозно без причина. Страв и нервоза во пределот кај градите... незнам зошто. Вчера додуша пробав еден трик кој го прочитав на интернет, може ќе помогне на некој. Имено, кога гледате филм или слушате музика, ако сакате максимално да се внесете во тоа што го гледате/слушате, фокусот стриктно на тоа што го правите, без мисли во позадина. Отпрво ќе доаѓаат мисли, но вратете се на преводот или текстот на песната. Пробав и беше успешно, но успеав за кратко време, после пак анксиозно и безвезе...
Nikako ne te sfakam pogresno, naprotiv fala ti. Ama ednostavno ne go trpam devojcevo edvaj se mrda. E kako mozes taka da rabotis, jas i nejzinata rabota moram da ja rabotam a taa si zima pari isto kolku i mene. Inaku vo pravo si deka sum pesimisticki nastroena, covekot so koj sum odbrala da go pominam zivitot me napravi takva, me napravi da go mrazam zivotot, da go gledam so drugi oci. Jas se plasam od ubavinata, se plasam da uzivam i da se raduvam. Iako retka pojava e da mi e ubavo, makar 5 min. Posle toa doagja uzasen den. Doagjaat solzi. Jas se plasam da bidam srekna.