Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Отепано. Уште 4 дена до испит...ми треба мир и тишина, кафе и слушалки на уши. Само нека помине. :worried:

На prominent и Волшебникот им се допаѓа ова.
  2. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    6.016
    Супер! Одлично расположение после одлично поминат испит!

На prominent, Ambitious, Волшебникот и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.235
    Одлично, малку изморен ама во принцип супер :)

На prominent, Mrs.Precious и Cinnamon Bun им се допаѓа ова.
  4. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    20.985
    Супер:)

На prominent и Keanu_R.Wick им се допаѓа ова.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Инспирирано :D

На Keanu_R.Wick му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Преуморено но сепак добро..

7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.562
    Допаѓања:
    174.840
    Добро е...сега е добро... се е полесно кога ќе се измие душата

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Keanu_R.Wick

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.235
  9. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    20.985
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Као нерастурена сарма:rain:

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    images.jpeg

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.562
    Допаѓања:
    174.840
    FB_IMG_1558077864549.jpg

На Keanu_R.Wick и piksooki им се допаѓа ова.
  13. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Уморно, нерасположено, луто..
    Доста ми е од СЕ веќе. Сакам само мир..

14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.761
    Многу лошо ...душава ме боли

15. lostandhopeless

lostandhopeless Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    95
    sakam da si ja raskazam prikaznata da si najdam nekakva pomos i uteha. neznam od kade da pocnam,se naogam vo bezizlezna situacija,barem jas taka ja dozivuvam vo momentov od mnogu pricini....
    pred godina dena zapoznav decko,najprekrasen najvnimatelen na cel svet,sto i nego zivotot go butnal milion pati i se bori so site problemi sto mu se na glava. se zaljubivme uste na prvoto gledanje,ni se sluci takva hemija megu nas sto nemoze so zborovi da se opise,ednostavno kako pojava se nadopolnuvavme eden so drug. zaedno i pocnavme da ziveeme 24/7 zaedno...negovi zborovi se na pocetokot mislev deka gospod mi pratil angel do mene... na pocetokot i taka bese,najubavoto nesto sto moze edna devojka da go posaka...deckovci i devojki sme imale i dvajcata ama ova sto ni se sluci sprema nikogo ne sme pocustvuvale takva ljubov i emocii... nema poglednato druga osem mene,nemam poglednato drug,nemam pomisleno na drug... vo zivotot sum pravela neubavi raboti,losi gnasni raboti pogotovo na deckovcite so koi sum se gledala,neverstva milion lagi krsenja na srca i mi bilo gajle za toa,ne sum imala ni gram sovest ni gram zal za rabotite sto sum gi pravela,doma odnosite so moite poradi sekakvi situacii sekakvi raboti so sum im napravila ne sum vospostavila nekoj kontakt so niv uste od mali godini.da,oni sekogas bile do mene,milion pati mi pomognale milion pati mi popustile a imam golema srekja sto imam dobri roditeli poso drugi da bile do sega ke me imale otpisano od kerka i izbrkano na ulica.... ja sjebav rabotava i so deckoto maksimalno pak po moja vina,stanav premnogu ljubomorna,bolno ljubomorna za nisto!!! od sekakva sitnica pravev skandali,ama skandali sto normalen covek ne gi pravi,doagalo do momenti da izbega bukvalno da bega trcajki od mene samo za da ne me ubie,da ne me pretepa... ne sum mozela da gi iskontroliram tie napadi na bes,nemozam da go objasnam toa... 20 sansi mi dade... koga bese veke poslednata sansa iskoristena i koga nemase veke da go vidam...gospod mi dade bebence. doznav deka nosam zivot vo sebe,bebce od covekot sto najveke sum go sakala,sto do sega vo zivotov niednas ne sum posakala,ne sum bila spremna da imam bebe... posle sekoe vodenje ljubov solzi mi se sobiraa vo ocite i sum go molela gospod da mi dade negovo detence...se sluci toa,se smirivme pak na kratko poradi moite nekontrolirani psihopatski ispadi,pa se smirivme go nemase eden mesec pa pak se skaravme isto na kratko pa go nemase dva meseci seto toa jas si go zasluziv toa mi e jasno kako den,gram krivica nema vo nego.
    go izgubiv bebeto,odnosno go rodiv vo 21 nedela,neznam kako doslo do takva komplikacija da nemam plodova voda vodenikot da e cel,ama vo glavno cela bremenost od prviot moment kako doznav deka sum bremena do posledniot moment pred nekolku dena se iznamaciv neznaete kolku...so lezenje vo bolnica,lezenje doma so 3-4 pati krvarenja ama obilni so lokvi krv i parcinja,pominuvav niz eden golem pekol.sekoja vecer si legnuvav i go molev gospod da ne mi go zema najmiloto,da mi go cuva sinceto...tri meseci od doma nemam izlezeno,tri meseci potpolno sama se mrdnav be devojki se pobudalev... toa sto go izgubiv deteto ne spoi so deckovo,ama uzasno se osekam ogromna bolka imam,neznam kako da se izboram so ova.preku edna nok mi se sluci takov presvrt vo zivotot sto ne go posakuvam ni na najgolem neprijatel.... eve me pak sum sama,on si ima raboti negovi si gi brka obvrskite negovi,a jas tri meseci sum zatvorena vo 4 zida i samo mislam... drugarki dve bliski sto gi imav ednata mi se omazi malo bebence cuva,a i ne mi e vo blizina,drugava drugarka od komsii celo vreme e na rabota..stvarno sum ocajna neznam kako da zastanam na noze,golema depresija me ima fateno ovie posledni tri meseci,a prethodno i sum koristela amfetamin,odnosno nekoi 8 godini so drogata si imam da kazam problem.ne problem tuku sum ja koristtela za da izbegam od sama sebe,cel zivot begam od samata sebe a toa mi vlijaelo mnogu na moite postapki i tie nekontroliranja na besot,psihopatskoto ponasanje,nemozam da si najdam pomos...od malecka sum takva cudna,neznam da si ja objasnam sostojbata,moite ne go videle problemot uste od najrana vozrast deka imam nekakov psihicki problem,i uste od osnovno pa do den denes nemozam da se vklopam vo ostanatioit svet,cel zivot prezivuvam ne ziveam...zavisnik ne sum,eve so meseci sum cista nemam pomirisano amfetamin ama after efektot e tuka,i so gubenjeto na bebeto uste poveke me unisti,samo placam zatvorena celo vreme,stvarno ne gledam izlez od situacijava... daj pomognete mi nekako,poznavate li dobri psihijatri da se potsredam malce,da vidat kakva mi e psihickata sostojba,bev kaj miodrag milutinuvic covekot e ziva prevara za 4 pati so me vide 900 evra mu dadovme so majka mi a nisto ne napravi,ni psihicki testovi ni nisto,seansa od pola saat...stvarno nemozam da prodolzam da prezivuvam,stvarno mi e mnogu tesko,milion pati sum padnala i sum stanuvala...sega neznam kako... POZDRAV...

16. Keanu_R.Wick

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.235
    1-Почни со спорт;
    2-Зачлени се во некоја невладина, може и црвен крст;
    3-Гледај единствено комедија филмови;
    4-Не верувај многу на психијатри.

Држи се само до овие едноставни активности, ќе успееш.
    Него...викни го да те дружи :) ќе прифати.

На lostandhopeless и Milobebence им се допаѓа ова.
  17. lostandhopeless

lostandhopeless Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    95
    tri meseci gi pominav so televizija,a i dzabe gledam vo prazno koga pametot na drugo mesto mi e....on ispadna covek sto povtorno e so mene,ama i nego mu gori pod noze trista raboti brka i celo vreme e navamu natamu. kolku moze e so mene,samo niz mnogu tezok period pominuvam,so cela bremenost unazad...resivme nov pocetok za nas,ama najbitno e jas da se sredam so tie ispadi na bes i neosnovana ljubomora......
    eve sega na 10ti so majka mi vo germanija ke odime na kaj prijateli nasi na nekolku dena,malce ke smenam ke se opustam... posle toa jas i on ke odime nekade zaedno da se oslobodi on malce so rabotite.. sama si napraviv da dojde do tuka i kaznata si ja plakam debelo.....tesko e mnogu,pogotovo koga si cel den sam so sebe...

18. Keanu_R.Wick

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.235
    Почни уште сега. Испешачи до природа, два три саати минимум. Немој на ништо да мислиш, испрати му една слика, насмеана, кажи му дека ти фали и дека си излегла на воздух малце. Ние луѓето знаеш што сме? Камења во река, што ќе ни донесе реката (животот) тоа го имаме и, во никој случај не треба да бараме брег. Ќе нѐ срони.

На lostandhopeless и Milobebence им се допаѓа ова.
  19. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    Мој совет е да ги правиш работите што ги кажа Кеану но сепак да посетиш и психијатар.Се надевам некој од овде ќе ти помофне за да најдеш добар психијатар.Од денес заврти нов лист од својот живот.Биди решена дека сакаш нов старт.Се ќе се среди.

На Keanu_R.Wick и Milobebence им се допаѓа ова.
  20. DevilGirl212

DevilGirl212 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.319
    Посети психијатар, гледај скроз доведи ги работите во ред со дечко ти, немој да си премногу љубоморна и јас бев, ама ако продолжев така и ние ќе ставевме крај на нашава врска и секогаш имај го тоа на памет дека ако човек сака да те извара ќе најди начин, така да уживај си и гледај да ви е убо. Немој да се преокупираш со такви работи ( и сам ти изјавил дека никоја досега така не ја сакал). За бебенцето не можам да те утешам, стварно ми е жал но сигурно си млада и ќе имате прилика за уште деца и еден ден ќе си ги гушкаш истовремено и маж ти и децата. Гушки :hug::hug::hug:

Последна измена: 7 октомври 2019