Гајле им е само на збор, колку да се покажат едни пред други и пред останати, а на дело обратно постапуваат и поддржуваат. За се и секогаш се такви, со чест на исклучоци. Не се дише од неправди. За јадење не е толку важно, иако така се расипуваат стомаци, денес само на едно благо бев. Сакам да се искажам подетално против тие што треба, тоа кога ќе ми се врати волјата, но камо никогаш повеќе да не мора вниманието да го насочувам кон нив.
Скршена, мислам дека сите солзи ги исплакав. Никого не познавам ама жал ми е како мајка, толку ја осеќам нивната болка, жал ми е за нивната младост, убавина, уништените соништа... нема да оздравам за брзо од ова
Nijansa podobro..ama pak si pustam po nekoja solza..kosmarite mi bea retki nokjeska. Vo momentov si gi pustiv pesnite od DNK i ke se obidam ds citnam nekoja polesna kniga.
I mene mi e zal luge, koga pisuvam se osekam kako da se osloboduvam barem malce, jas ziveam blizu Kocani, poznavam mnogu od zrtvite, moj skolski, vrsnici, poznanici lugee mnogu e bolno, osobeno prvite denovi doznav prviot den deka dvajcata moj skolski pocinale, dvajca poznanici pocinale, posle uste dvajca , nekoj vo bolnica daj Boze da ozdravat site, luge jas se mrdnav nemozam veke, sega e do nekade podobro ama pak ke pustam solza, zalno e mnogu premnogu za site mi e zal i ete poznavajki gi licno ke vi kazam deka site bea predobri od tie sto gi znam, na mravka ne bi stapnale zatoa i se vrakale da spaauvaat skoro site taka se pocinale,toa i se ocekuva od niv heroi koj vecno ke se pametat.. bolno e da ne se povtori site da ne cuva Gospod i da ni dade trpenie da se vratime vo zivot, znam tesko e ama morame...
неможам да најдам зборови со кои би опишала колку ми е жал. Како и да почнам ми се чини не се вистинските зборови, а обично сум наоѓала зборови за се. Она кога нема што да кажеш а јасно е... голема загуба за сите нас а да не правиме муабет колку е за најблиските и за тие што ги познавале. Господ да им дава сила да издржат, зашто да помине нема. Јас сум таква што да се сетам и после долго време ќе ме боли душата. Ова не е нешто што поминува така. Кога ќе слушневме на ТВ за случка во странство си викаш леле за греота, ама кога ќе се случи дома сфаќаме колку е тоа страшно... Господ да е со нас само
Isto duso i I posle mnogo vreme koga ke se setam ke me boli dusata, Da ni dade Gospod sila na site na izdrzime i da ne se povtori a da zaboravime nema nikogas...
Уморно..и ова времево е ужас..едно време сакав дожд и не ми сметаше и да врне со денови..ама сега веќе богами ми смета
Посиромашно за 500 евра баш така се чувствувам, казна си кркав за неврзана роба како треба. Али јбг. Ако не платиш нема да научиш.
Ненаспано, нервозно, и ладно ми е. Баш ова, ниту некој те прашува како си, обичен збор без никакво значење им е..