Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    6.679
    Не ти треба некој друг за да те состави. Ти си таа што сама треба да се составиш, да оздравиш за да може тогаш да влезе некој во твојот живот и само да ти го надополни со убавина.

На LocoCroco, babydust и Perfil Falso им се допаѓа ова.
  2. Ѕвездена

Ѕвездена Нов член

Се зачлени на:
    Петок
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Тажно и силно во исто време.
    Се прашувам дали оваа цврстина ја носат годините или сепак сум созреала до некој степен?
    Ме повреди личност со која имав развиено блискост. Мислев дека има блискост.
    Не осеќам ни толку болка во душата. Само солзи ми течат постојано. И не ми смета. Нека истечат.
    Добив инспирација да пишувам. Го пуштив лаптопот и си сварив кафе. Мојата омилена шољичка долго време е поткршена кај грлото, но досега беше океј. Еве гледам, денес кафето бега... се раширил процеп низ целата страна на шољата. Ниту тоа не ми пречи. Нека капе, нека се излева. Нека и моите емоции така се излеат. Го чекам моментот кога солзите ќе престанат, срцето ќе се смири и ќе бидеш само спомен. Имавме преубави моменти. Не ги мразам. Нека остане така како што било. Дури и по цена на сите рани што ми ги отвори деновиве. Ќе преболам.

На BeMyFriend и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Abuser

Abuser Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    4
    Се чувствувам лошо, многу лошо, мислам дека нема да помине уште долго. Мајко, откако не напушти секој ден ми е ужасен, без некоја цел или желба за нешто, како некоја темнина да се спушти врз мене.
    Да биде трагедијата уште поголема, месец дена пред мајка ми да почине бев во врска која траеше поише од година, и тој месец немав апсолутно никаков контакт со бившата. Кога почина мајка ми, се појави пак, само да ме дотепа. Правеше работи и кажуваше приказни кои ми даваа лажна надеж, и самата е свесна за тоа (како да се хранеше од тоа да ме гледаш уништен). Наместо да патам за мајка ми, патев и за неа истовремено, мислев дека одлетав со паметот.
    Најтешкиот период од животот ми го направи уште потежок. Зошто човече ?! Каков НЕчовек си ти. Не би сакал да ти се случи ништо лошо во животот, една твоја солза ме болела како 10 убоди со нож, ама еден ден се ке ти се врати да знаеш. Нејсе, господ нека ти суди, за мене више не постоиш.
    А јас, јас останувам со голема празнина и болка во душава и не знам до каде ќе оди ова лудило.

Мајко моја, прати ми од горе една тронка среќа, само толку ми треба. Фалиш мајко :u:

На anggell, Лејди Гага, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    303
    Немој да поминуваш сам низ толку тежок период. Ако можеш побарај помош од психолог или разговор со блиска личност.

На Лејди Гага, Mumoftwo30, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    1.407
    Што кога поради трауми од детство со години не дозволувам никој да ми се приближи ,никој да оствари пријателства со мене се плашам дека ке ме повредат ,дека се сите лоши.
    И ден денеска си ги носам последиците на анксиозност и сама .Најубавите години ми помина во страв без излегувања дружби,и уште не можам да се средам поради тие напади на паника и анксиозност.

На Mrs. right, Sweetymk, anggell и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Apash

Apash Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    68
    Во таков случај спремај се да плаќаш данок.. За да не те гонат гоначите на должници..:P:P:P:P:P:P

На Crnookata и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. Abuser

Abuser Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    4
    Размислувам за психолог, друго чаре нема...

8. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    754
  9. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.737
    Се препознав во муабетов. И јас бев долго време така.
    Што порано се опуштиш, тоа помалце ќе жалиш за периодод кога си била таква.

Baby steps. Одбери една личност која најмногу ти годи кога си во нејзино друштво и повикај ја на дружба. Некоја личност што е позитивна, што те смее, што ти влева убави мисли кога поминувате време заедно. Другарка, другар, познаник, роднина, колега... кој и да е само да е некој што ќе те извлече од таа комфор зона што ја имаш изградено поради минатото.
    Почни поедноставни дружби. Денско кафе, гости, ручек... постепено ќе се опуштиш и за вечерни излегувања, концерти, фестивали. Таквите позитивни личности обично се поекстровертни и имаат поширок круг на познаници па така преку нив ќе запознаеш и нови луѓе.

Во никој случај немој да се форсираш и сама да се впушташ во запознавања како што многумина советуваат преку курсеви, работилници, невладини. Не сме таков тип на луѓе ние анксиозните, барем јас не бев и се осеќав многу чудно, раздразливо и уште повеќе аутсајдерски.
    Според мене е многу подобро е кога е тоа со луѓе кои што ги познаваш.

На Mrs. right, Sweetymk, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    281
    Секој има трауми, но ако не ги победиме и потиснеме траумите од минатото, ќе останеме заглавени во минатото

На st-el, Mumoftwo30 и Crnookata им се допаѓа ова.
  11. Freedom Fighter

Freedom Fighter Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2025
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    147
    Среќно :sun:

На Tropical Heat и Ѕвездена им се допаѓа ова.
  12. Ekvador

Ekvador Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2022
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    196
    Џабе дождот пак ми е жешко

13. MrsBrown

MrsBrown Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    Иако е претопло денов ми е многу опуштен и се чувствувам свежо и одморно

На Sweetymk, Ѕвездена и Tropical Heat им се допаѓа ова.
  14. Sweetymk

Sweetymk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    290
    Многу нервозно и напнато :swear:

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.372
    Допаѓања:
    12.368
    Јас се стопив, не е нормално колку е топло :sweat:

На Ekvador и Tropical Heat им се допаѓа ова.
  16. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    691
    Релаксирано и среќно

На Tropical Heat и Sweetymk им се допаѓа ова.