1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    3.873
    Одвратно. Многу лошо. Како панични напади да ме маваат нон-стоп, ама само почетоците од целиот процес.

На Wellwell, Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. Wellwell

Wellwell Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    286
    Уморно се осеќам веќе неколку дена по ред. Не знам дали е од времето ама не можам да станам сабајле...значи едвај се будам. И после пак цел ден како уморна, ми се спие...
    А спијам по 7-8 саати сигурно.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    2.030
    Конечно малку раат, поубаво друштво од сам со себе нема. :coffee:

На KiT и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. Jana Sandevska

Jana Sandevska Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2026
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    21
    Одвратно

5. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    5.527
    Спиев 9 часа, направив 10,000 чекори во природа, чистев, одморив..се на се совршен мирен ден :sun::)

На starboi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    2.024
    Допаѓања:
    1.288
    Epten mi e tesko, epten sum razocarana, nisto nit mi se pravi nit mi se pusti.. nemam steka vo nisto ama bas vo nisto. Znaete, se razvedov, se borev uste se boram i tek ke se boram.
    Se smeam i koga je mi se smee, se druzam i koga ne mi se druze. Ne pokazuvam slabost no vo sebe se kinam. Grutkq mi stoi. Ke puknam vo dusa.
    Pred nekoe vreme pocnav da s egkedam so nekoj.. prekinavme pak pocnavme pak prekinavme i se taka nekolku pati. Ne mu davaa so mene zatoa sto mojata situacija e takva kakva sto e.. ne kaza, no znam deka e zatoa.. demek ke se srede rab pocnavme oak nisto.. krug. Rekov ova vaka nema da mozi. Jas od takvi vreka sad sam tu sad ne izglegov.
    I se razocarav po nez koj pati. A mislev deka najdov uteha vo nego.. no zaludno. site okolu mene imaat nekoj, ne im zaviduvam samo sum tazna, i odsutna. Ne sakam da izleguvam zatoa sto tie site se paroci koga izleguvaay. I se osekam ne ubavo.
    Posle ova poslednoto so toj deckoto, mislam deka nikoj nemq da saka so mene radi mojata situacija.
    Epten mi e tesko..

7. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    21.085
    Како немаш? Имаш дете :)
    Најпрво за него ќе живееш.

И дај не очајувај жити се зашто маж немало у твојот живот.

Види, ако имаш среќа да влезе некој, некој асален нормален у твојот живот, веруј нема да те одмине.

Треба да се трудиш, но не и по секоја цена да бараш.

Си се развела и што? Крај на свет не е.

Вистинскиот што би те сакал и поштувал, би те прифатил, нема ништо чудно и премногу невобичаено во твојата ситуација.

На MiloMalo, Buttermilk, Peperutce6 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.304
    Допаѓања:
    18.159
    Сакам да го искоментирам овој дел. Да, повеќето имаат ама да не си им во кожа. Ништо не е како што нам ни изгледа отстрана. И да имаш личност во животот, дури и да е со години, пак нема да ја знаеш во целост. Ретко, ептен ретко има искреност во луѓето, те гледаат во очи и те лажат. Никогаш нема да згрешиш ако се слушаш себеси. Не барај ништо однадвор, сѐ е внатре во нас. Многу лажливо се прикажани сите, секој си прави свој есап. Ти барем имаш за кого да се бориш, а тоа не е мала работа.

На hermosa, Gosh, MiloMalo и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    5.240
    (y)(y)(y)

10. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    50.924
    Верувам дека ти е тешко и сигурно си осамена. Според тоа како пишуваш, веројатно од помало место или бар конзервативна средина. Но, твојата ситуација не е за очајување, разводот сигурно бил подобрата опција за тебе и детето. Мислењето на околината е небитно. И престани да мислиш дека си во не знам ти каква ситуација - илјадници жени кај нас се во таква ситуација, не ја третирај како да си направила злодело па треба да си оцрнета.
    За партнер- сигурна сум дека со време ќе надојде добар човек. Но, од искуство на блиска која (според мене и други) многу се зафркна што брзаше после бракот пак да влезе во врска и брак, па испадна да го *влече на грб* овој вториот мислам дека е добро да си дадеш време сама и на детето, да зацелиш, да научиш да живееш за себе и тек после да бараш нови врски.
    Ниту сите имаат некој, ниту сите што имаат некој се среќни, само така ти изгледа.
    Извини, можеби и воопшто не бараш совет, но сакав да ти пишам дека после дождот сигурно доаѓа сонце, само дај си време и не очајувај. Фокусирај се на тоа што го имаш и тргни од таму.

11. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    21.085
    Баш.

Ајде да е сосем сама на светот, да не глеа поента у животот, па некако да ја разберам вака да се бедира, ама има за кого да живее бре.

Мало невино суштество што излегло од неа, наместо да ја мотивира, се чудам што запнала да се фрустрира оти некој неиживеан мочко нема капацитет да се снајде со една жена која е мајка. Па неиздржливо тешко било сама да е.

Уште коа прочитав не му давале со неа ради тоа шо е разведена и со дете (facepalm)

Кој бе да не му давал? Малоумен е тој или детиште несозреано шо сеа прогледало пред малку (facepalm)
    Уште за таков ќе се бедира.
    Не вреди.

Приоритет се знае кој треба да биде.

Другото, ако дошла среќата и тропнала на врата, нека ја пушти, само да е внимателна со 4 очи отворени.

Ама вака да се трескаш од земја..

Сама, но мирна и спокојна, а не секој ден да пукаш од нервози и да трпиш некого.

Нема причина за очај тука.

На Gosh, MiloMalo, Buttermilk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.304
    Допаѓања:
    18.159
    Секоја планина со своја тежина. Дека ѝ е лесно сама со дете сигурно не ѝ е, ама мора да си биде потпора самата и да стои цврсто на земја. Не може некој да ја разниша само зашто така му се сака. Ова последново за сите важи. :)

На MiloMalo, Mumoftwo30, Buttermilk и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    2.024
    Допаѓања:
    1.288
    Blagodaram na site sto odvoivte vreme i porazgovaravte.. da taka e za deteto, zatoa i pisav se borev i tek ke se boram. Ne go sporam toa za detenceto. Fala mu na Boga. No od druga gledna strana, od drugi gledista, dr perspektiva.. bi sakala da e i deugoto poinaku od kako sto e sega.Mozda ke dojde den koga ke bide poinaku, ni sega ni e nekoj epten krizen period, osamen period, nekogas cuvstvuvam potreba da spodelam nesto so nekoj sto e doma koga si jdes od rabota, da se dogovoris za odmor, zatoa jadenje.. bilo sto. Kako nekoi, pr.koleski na rabota ke se slusnat ke se dog nesto ke spodelat.: jas molcam. Izlezeni so parevi se dogovaraat, jas nemam so koj odma sum raspar sistem i togas ne izleguvam i tigas mi e neubavo. Ne deka nekoj ne deli no mene mi e neubavo vo sredbata vo toj moment i slicni takvi rab.
    Okej e se slozuvam i deka be treba bilo koj bas deka se osekam taka.. i zatoa rekov trgni zastani bese rabotata so toj deckoto. I rekov deka veke izlegiv ednas od vrska-brak kade sto nemase idnina.
    Deka realno posle 5 godini i mozebi veke sakam nekoj koj ke prifati se i se nosi so seto toa so mene i so deteto…

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.561
    Допаѓања:
    19.463
    Види вака, ако некој те сака и сака да е вистински со тебе, ништо на светов нема да му е битно, освен ти да си среќнa! Значи не се погодил вистинскиот, и не треба да ти е жал за тоа воопшто, која е поентата да си со некој колку да се рече? Биле парови, и што ако? Од каде знаеш како им е на нив? Никој не знаеме на некого како му е дома, погрешна слика имаме за многу парови. После брак без иднина, сосема е нормално да сакаш човек кој знае што сака, кој не се премислува и кој ќе те прифати како целина и тебе, и детето, и животот што веќе го имаш изградено.
    Тоа што ти го имаш, можеби некој со нетрпение го чека. Стабилизирај се психички, ако треба посети и психолог, со тек на време се ќе си дојде на свое место, ако не сега - понатаму да.
    Ете ти барем можеш да излезеш кога сакаш, јас не можам скоро никогаш, сама сум со 2 деца. Од тешкото има и потешко, од лошото и полошо, секогаш.

На anggell, Panda00, MiloMalo и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    21.085
    Најточно нешто кажано, се' друго е залудно, ако се фокусира на други нешта, него ли на тоа да те прави среќна.
    И ова исто. Ништо не изгледа како што нам ни изгледа :)

Затворени врати постојат, благе везе неаме кој како живее.

На Panda00, Mumoftwo30 и MiloMalo им се допаѓа ова.
  16. Лаванда.

Лаванда. Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    50
    Сомнително добро :^):sun:

17. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.304
    Допаѓања:
    18.159
    Можеш некогаш и ти да иницираш, женско друштво да се соберете. Места има, настани исто има без разлика дали е претстава, филм и сл. Може е само период што те погодува, просто кога се договараат ти идат мислите, на крај краева нема ништо лошо и ако имаш поблиска колешка да го споделиш ова што те мачи. Некогаш треба да се каже тоа што ти е на мисла, што ти прави тешко на душа. Верувам ќе наидеш на разбирање. И луѓе посекако се запознаваат, никогаш не се губи надеж!

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2025
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    3.283
    Денеска деф не ми е денот, од цел живот све што ми е насобрано пукна во мене, се изнаплакав, изнаплакав, ми помина, но џабе во мене сеуште стои, тага, болка, и само мисли од минатото, зашто морав баш јас да го изодам тој црн и депресивен пат, полн со загуби, смртност, премногу лоши моменти...

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.496
    Допаѓања:
    15.469
    Само што прочитав колку има заразени од комарци кај нас и ме фати паника :doh:
    Се расонив од страв :worried:

Последна измена: 29 јули 2026 во 00:29
    На Mumoftwo30 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.496
    Допаѓања:
    15.469
    Срам ми е да кажам ама денес мрза ме фати, дали од жешко не знам ама се ме мрзи дури и да јадам :tmi: