Се изнервирав. Требаше да добијам нова работа, ама мојот исфрустриран конкурент поднел жалба, па може да ја поништат постапката. Уште не се знае. Е сега теортески знам дека не треба да де секирам зошто еднаш ако сум ја добила - зошто не би ја добила пак, ама може ли бе една работа у животов да добијам со лесно, без нервози?!?!? А и што знаеш, ако се поништо се е можно. Не сакам ни да помислам. Јас никогаш не би газела луѓе за да добијам нешто, никогаш по цена на туѓа среќа. И никогаш не би правела вакви работи на луѓе што ги знам. А со години се знаеме. Какво лицемерие и карактери видов деновие, божееее... Сепак верувам дека на секој му се враќа лошото што го прави.
Летаат ножови, пиштоли. Разочарана сум од самата себеси, секогаш се откажувам...Идиот сум. И знам, дека покрај турбофолкериве од ‘‘Пиво фест‘‘ има и некој што знае што е музика.
Во безтежинска состојба По синоќешното НЕпланиланирано пијанчење со темно Лашко во ПП (нели реков изгледа не одам, ама тоа ти е, не можев да одолеам на пивото во таа жештина ), се чувствивам фул во мешето, убаво се наспав, истрачаривме со друагрка ми, смеа, се на место. Сега ја чекам повторно да одиграме некоја партија карти, да испиеме по некој коњак со добра шопска и се надевам дека ќе ми биде ептен задоволително расположениево Маж денес...не мора, синоќа ми беше доволен
Малце осамено.... ама знам дека е период. И криво ми е малце за нешто, ама се трудам да го поправам тоа
ПМС ме дрма. Пијам фрапе, а ми се јаде чипс. Дремам, можда ќе ми помине безвезново чувство што се јавува стално вака, недела дена пред да добијам. Ќе си ги викнам другаркиве на макарони.