Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. Aries90

Aries90 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Најсреќно на цел свет! Ме примија на факултет! :rofl: :rofl: :rofl: Прекрасен ден... :clap:

2. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Ааааааааа ајде честито ајде да частиш сега ;) и на кој факултет те примија :*

3. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    честито! :)

4. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    јас инаку ништо посебно ама сепак подобро од вчера

5. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    126
    супер сум си денес :D :D :D

6. fairytale

fairytale Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    24
    Е денес сум пресреќна :inlove:

7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    растроено.
    Нема нешто што не ме боли.

8. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Денес сум разочарана и повредена ;(

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    Многу летаргично и мрзеливо. Се' што ми беше потребно за одмор ми купи мајка ми. Ко некое мало бебе да сум. :^) Кутрата жена, јас не се трпам самата себе ваква, не знам како она ме трпи.
    Го зјапам куферот и ме мрзи да ставам две парталчиња во него. Ајде утре. Мрзеливо, досадно, лепливо, мемливо, сонливо... баш така се чувствувам. :|

10. pobeda

pobeda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    denes sum super nasmeana kako i sekogas i povozbudliva

11. Aries90

Aries90 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    ќе частам ќе частам, нема проблем, само да си стапнам на родната грутка, златната сончева Македонија :rofl: Се запишав на еден германски факултет, ама мнооогу ме измалтретираа со триста тестови, интервјуа, документи и денес сетоа тоа триумфално заврши ! :rofl: :rofl: :rofl:

12. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    СРЕЌНААААААА СУММММММММММММММ

13. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Па тажна сум, пред 2-3 часа се разделив од другар ми, веќе почна ненормално многу да ми фали! :(

14. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Никако...изненадено

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.685
    Како кога се запишував на факултет, додека чекав резултати. Исто.

До вчера бев во хаос, и денес не знам што попрво да направам. Се чувствувам како да се будам од целосна анестезија, а кој ја имал знае дека чувството е одвратно.

Се чувствувам и изгубено заради тоа што сфатив дека последнава година животот премногу го сфаќам како рутина. Само зошто дури сега сфаќам - не знам. Престанав да излегувам, слабо пијам кафиња со другарки, наједноставно ми е дома да ми дојдат... не, тоа не сум јас. Јас живеам надвор. Ни децата нешто посебно не сум ги прошетала. Дома, се едни исти јадења, исти простории, исти пози во иста соба, со видно намалена страст, активности претежно сведени на рутина. Не може, и не смее да биде. Мора нешто да се преземе. А интересно е што вакви сафри ме имаат фаќано и порано, и тоа се во лето.

Се почна од еден спонтан и неврзан муабет со еден драг пријател кој ми кажа дека правам компромиси секој ден. Тоа беше пофалаба, и беше добронамерно, ама мене ми беше показател дека некаде по патот сум се изгубила. Не знам дали компромисите имаат врска со монотонијата од последнава година, ама дефинитивно ќе си дојдам на себе. Компромиси мора да има, ама веќе почнав да губам идентитет.

Дома ми е хаос, не можам да го гледам хаосот веќе, а не знам од каде да фатам да раскревам. Ми треба една недела да се затворам дома за да средам се. Тоа дополнително ме убива, зошто и онака ме има фатено монотонија, а монотонија и хаос е страшна комбинација. И пропаднатите планови за ова лето исто така.

Ми треба гласна музика. Ми треба живот. Море ми треба. А нема. Нема оваа година. А ако ми пукне филм и ќе отидам, сама, без деца без ништо... На моето омилено место, кое нема да го видам оваа година. А имам куќа таму. Колку иронично.

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.891
    Убаво :) Вчера имав супер вечер со другари одамна заборавени. Денес ќе гледам да завршам порано со работава и обврските и да фатама џенем негде да се прошетам. И уф да дојде утре, па да се издувам на утакмицата :rofl:

Ариел, многу ми е криво вака кога те читам. Ајде позитивно малку, знаеш дека е период и дека ќе се средат работите. :hug:

17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.685
    Фала Рејнбоу за поддршката. Ти и уште неколку форумџики сте ми посебно драги, и многу ми значи кога ќе ми пишете некој убав збор :hug:

Знам дека е период, и знам дека ќе го средам. Сум имала и мнооогу потешки, па сум ги надминувала. Само во реалност секогаш глумам дека сум цврста и дека ништо не може да ме бутне. Така сум ги научила сите околу мене, и сега не можам да се менувам, одма креваат паника. Фемина е единственото место каде што можам да си ги кажам маките, па затоа си се жалам :)

18. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    За мене ова е период на несоница, но сепак имам многу енергија. Се чувствувам.... нормално :)

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.891
    И јас тука најчесто си се жалам :) Затоа си се разбираме :lol:

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Како да сум се разбудила од долг, убав сон. И сфаќам дека реалноста нема ниту една допирна точка со она што го сонував. Ех... ама сите сме Пепелашки во некој период од животот и кога ќе дојде полноќ се будиме. Но кај Пепелашка бајката продолжи, а тука реалноста е сосема поинаква. Сепак, знае да биде убава и таа реалност, таа сегашност во која живееме.

Ариел, главата горе. Ќе помине и овој период, како и се друго што поминува.