1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Освен што тенот ми е прекрасно бронзен и духовно се чувствувам исполнето.
    Сама сум и цел ден уживав на прекрасната светлина низ чисти прозорци.Портокалово жолтеникава,чиста и смирувачка...топличок ден во секоја смисла.
    Катарзични моменти се повеќе.
    Чувствувам дека сум се поблиску до местото каде што сакам да бидам,тоа е повеќе од добро.
    Малку тешко ми е Скопје и навикнувањето на сон без него...убаво ми е кога ќе ми рече дека му недостигам топла и бушава наутро...кога му недостигам да му зборувам пред спиење,а тој нежно ми ги бакнува ушните школки и ме прашува како не ми здосадува постојано да зборувам,анализирам,тресам зелени и слично. :D Ми недостигаат и моите мили малиши...и уште неколку будали...реков,мачка и пол,кон две,ама да не должам многу. :D
    Номад...кај и да е,пак ќе си врзам парталите во голема марама...како би да сум некаде...во Индија...Гоа...како би да го поттикнам дополнително ова духовно смирување и да уживам со целосна хармонија...иако сум тука некаде...чувствувам дека и тоа ќе биде.Јас сум само за диви околини,едноставен живот,места каде што животна радост е варен ориз,а вистинска среќа е варена риба...по можност да бидам во добротворна мисија...нејќум хартии,канцеларии,директори,идиоти,кретени,протоколи,рокови,измислени нешта...храна и вода...и дрнкај си на мандолинката...
    Ми се спие...ќе се задоволам со топлото предење на мачорот...

2. N.E.87

N.E.87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    12
    Денес сум :puke: :puke: ,ми дојде и неможам од кревет да станам,ама затоа ќе можам цел ден пред компјутер да го поминам :lol:

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Уморно, ама убаво... доста работи видов, се навратив на корените...
    ама денес сфатив дека некои работи ќе мора да ги пропуштам - а тоа се оние слатки мали задоволства кои го прават животот убав, и на кои секогаш со задоволство се сеќавам. Тоа прави да се чувствувам малку тажна и носталгична. Ама не ми е криво, убави работи доаѓаат...

4. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    многу лошо изгорев од температура

5. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Болно... :(
    Целата сум јогуртисана... :lol:
    Се ме боли..Колку било лошо овоа горењето...И плус сончаница и дехидратација... :^)
    И лошо...
    Здебелена сум..
    Ќе се убијам!
    :headbang:

6. sexy.vampire.girl

sexy.vampire.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    1
    добро-супер

7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    супер се чувствувам со позитивни мисли и енергија :)

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Имам енергија, ама немам на што да ја искористам.... Одвратно ми е тука, сакам некаде да заминам и да одам на плажа, да осетам моренце... :(
    Башка изнервирана сум нешто, понудата од агенцијата си ја смениле, ми иде да ги тужам да ги убијам! Безвезе ми е се.

9. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Чудно и возбудено :)

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    А што знам. Слушнав убава вест која чекам да се потврди, и не сакам да се радувам пред време како минатиот пат. Чекам да биде официјално, па после. Стресен период беше ова.

Периодов научив многу работи за мене. Какво изненадување! И тоа требаше некој друг да ми каже. И некои работи потврдив. Дека без предизвици и промени не можам да живеам. Само треба да научам добро да ги канализирам!

Научив и дека страста го врти светот, а не љубовта. Љубовта за мене е мирољубиво чувство, ама страста те тера да одиш напред, да правиш чуда, да не личиш на себе... без разлика дали се работи за страст кон некого или нешто... ама чувството е страст!

Најдов некој кој е многу, дури и премногу сличен на мене, како да се гледам во огледало. Се плашам од тоа како ќе се одвиваат работите, се плашам од сама себе, од мојата зависност од предизвици и промени... ајде, паметна девојка сум јас...

Децата се подобри, може да се каже здрави. Ех, да можев да ги однесам на мојот пуст остров... Каде што има малку туристи, и речиси воопшто македонци, каде што се будиш со прекрасен мирис на борови кој го чувствуваш по целата патека до плажа која е на 5 минути од дома. А плажата, со тркалезни бели камења, и мирис на солена вода која од бранчињата се одбива од карпите и се распрскува! Ако домот ти е таму каде што ти е срцето, тоа дефинитивно е мојот дом!

11. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    па добро .. малце сум и возбудена бидејќи ќе го видам после 6 дена :inlove:

12. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Се соочувам со ралноста. Се уште не сум свесна дека после нецели 2 год го видов. Блескаше! А толку беше нежен. Се теопев целата :$ . Изгледаше како на светов да сме само јас и тој и никој друг. :inlove: Бев изненадена. Никогаш нема да ја зоборавам таа ноќ.

И секако конечно се исунчав. Малку поцрвенав, но мислам дека ќе сум добро. Сепак се чувствувам среќно. :inlove: :rofl:

13. rockangel

rockangel Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1
    woow ej ako ne umram od dosada i lutina deneska neznam koga...

14. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Ми се допаѓа твоето име, добредојде на форумов! Само ќе те замолам рокерче да ги прочиташ правилата и да пишуваш на кирилица! :rock: :rock:

15. rockangel

rockangel Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1
    :D да изгледа касно ги прочитав ;) е ок де сите правиме грешки хехе

16. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Ме облива чувство на жед, неизгаслива жед, а цел ден се долевам со сокови, вода...
    Седам бескорисно, како некоја статуа на градскиот плоштад, без желба и мотив, ги откуцувам буквите на та(е?)статурата, со надеж дека ќе ми помине оваа мрзеливост што ме фатила. Сакам да заврне, да не морам да се облекувам, спремам, и излезам надвор- сакам да си се вратам во постелата која што веќе е изладена. Сакам да јадам благо во прекумерени количини и да се долевам со вода или сок...Пак чувствувам жед. Да не дехидрирав? :wasntme:

17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    уште под еуфорија но претепано од работа. меѓутоа ништо не е тешко кога паметот ти шетка лево десно и си вљубена. оооо се осеќам топ топ топ :inlove: :P :tmi:

18. sunshine93

sunshine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    37
    Најубав ден од цело лето! Прекрасно ми е :rofl:

19. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    Ајј денес се чуствувам прекрасноо ! :) :rock:

20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ненаспано се чуствувам,најадена од што се прејадов како тапан сум во стомаков,инаку смирена,релаксирана и весела :)