Седеше сама со вкрстени раце ,тапав поглед и напрчено усте,се вртеше лево десно небаре е вртелешка ,со наивност на мало девојче,со ум на стара жена,со младо тело на грчка божица......темниот тен и светлите руси влакненца на лицето небаре маслинка ,очите мислиш бадеми полни детска несигурност а сепак толку привлечни наујубавото нешто на неа.....Чекаше и чекаше целата конфузна целата растреперена и замислена кога одеднаш некој ја повлече за раката,се сврте и го погледна тој човек со мистична насмевка поглед полн љубов и знаеше дека тој ќе е таткото на нејзините деца........ Како да не ми се чека веќе ,цел живот сум брза,ама за некои битни нешта не треба воопшто да се брза нели?!
Денес се чуствувам мн.изморена од секојдневните трачеви низ градов и лицемерието на луѓето.Изнервирана сум од машките(најчесто сељаци) погледи,кои се зверат по тебе и ти свиркаат,тоа ме вади од такт , ме нервира тоа што кога ќе седнеш некаде на кафе сите одма ги вртат главите да те искоментираат каква си била облечена и со кој си била излезена.Денес сум полна со негативна енергија,од причина што живеам во таков град со подли,лицемерни луѓе.
Убавоо..., косата ми се вее на климата, го чувствувам нејзиниот мирис..Ммм..Расположението ми е супер..И ве сакам, сите.
Ова и јас сакав да го кажам. Ем ме боли главата, ми се врти кога ќе направам некое нагло вртење, ем неможам да зборам од грлово. Ем е жешко. И ем на моменти сум среќна Е ајде сеа?!
Нестрпливоо. Се смеам на моменти ко нездрава кога ќе помислам што ми се случуваше пред 3 часа. Болки во раката,болки во главата,малку инервирано,но што и да е ќе помине.
Малку ненаспано тие комшиите луѓе без осет уште рано сабјле во 8 брм,брмммм,бреее не можев да се изнаспијам Кутра јас